Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Martin & Servera Restauranghandel tar bort konventionellt odlade bananer ur sortimentet

Martin & Servera Restauranghandel tar bort konventionellt odlade bananer ur sortimentet
Från den 1 februari 2023 köper Martin & Servera Restauranghandel endast ekologiskt odlade bananer. Bananer från konventionell odling tas bort helt från sortimentet. Detta är en del av ambitionen att vara en god kraft för den bransch och det samhälle vi verkar i.
– Det här är ett beslut som är bra för både människa och miljö – och ett beslut som jag är övertygad om att våra kunder stöttar. Vi är Sveriges ledande leverantör till restaurangmarknaden och har, tillsammans med våra kunder, kraften att förändra, säger Pierre Carlsson, försäljningsdirektör privat marknad.  

Ekologiskt odlade bananer är bättre både för människorna som arbetar i produktionen och för miljön eftersom varken konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel används i ekologisk produktion.  

– Försäljningen av konventionellt odlade bananer sjunker och det har naturligtvis gjort beslutet lättare, men det här gör vi i första hand för att bidra positivt till bättre miljö och bättre arbetsvillkor i livsmedelsindustrin. Det här är ett beslut taget mer med hjärta än hjärna, säger Pierre Carlsson. 

Martin & Servera Restauranghandel har egna målsättningar för andelen ekologisk/miljömärkt försäljning av total försäljning i kr – 2030 ska den stå för 50 % i värde till offentlig marknad och 20 % i värde till privata marknaden.  
 
– Totalt för 2022 nådde vi 33,0% på den offentliga marknaden och 10,2% för den privata marknaden.  
 
Publicerad2023-01-19

Fler nyheter

2023.11.20

Vi skänker årets julgåva till Rädda barnen

Martin & Servera-gruppen vill bidra till att ge barn som drabbas av konflikt eller naturkatastrofer, mat, varma kläder och tryggare platser att växa upp på.
2023.10.27

Nytt samarbete med &Repeat kring retursystem för återanvändningsbara take away-förpackningar

Den 1 januari 2024 införs lagkrav om att alla som säljer mer än 150 maträtter eller drycker i engångsförpackning per dag ska erbjuda gästen flergångsförpackningar som ett alternativ. Tillsammans med &Repeat gör vi en gemensam satsning där våra kunder erbjuds en användarvänlig och prisvärd lösning på flergångssystem.
2023.09.28

Ny Martin & Servera-app med smarta funktioner som förenklar för dig

Nu lanserar vi Martin & Servera-appen, en app för dig som vill få koll på dina leveranser och alltid ha din order nära. Genom att förenkla, frigöra tid och skapa trygghet vill vi att du ska kunna fokusera på dina gäster och det du gör bäst.
2023.09.25

Ändrad alkoholskatt från och med 1 januari 2024

Alkoholskatten höjs den 1 januari 2024.
Läs alla nyheter

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.