Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Martin & Servera Restauranghandel tar bort konventionellt odlade bananer ur sortimentet

Martin & Servera Restauranghandel tar bort konventionellt odlade bananer ur sortimentet
Från den 1 februari 2023 köper Martin & Servera Restauranghandel endast ekologiskt odlade bananer (gäller ätbananer av Cavendish-sort, vilka står för 99 procent av Martin & Serveras bananförsäljning). Detta är en del av ambitionen att vara en god kraft för den bransch och det samhälle Martin & Servera verkar i.
– Det här är ett beslut som är bra för både människa och miljö – och ett beslut som jag är övertygad om att våra kunder stöttar. Vi är Sveriges ledande leverantör till restaurangmarknaden och har, tillsammans med våra kunder, kraften att förändra, säger Pierre Carlsson, försäljningsdirektör privat marknad.  

Ekologiskt odlade bananer är bättre både för människorna som arbetar i produktionen och för miljön eftersom varken konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel används i ekologisk produktion.  

– Försäljningen av konventionellt odlade bananer sjunker och det har naturligtvis gjort beslutet lättare, men det här gör vi i första hand för att bidra positivt till bättre miljö och bättre arbetsvillkor i livsmedelsindustrin. Det här är ett beslut taget mer med hjärta än hjärna, säger Pierre Carlsson. 

Martin & Servera Restauranghandel har egna målsättningar för andelen ekologisk/miljömärkt försäljning av total försäljning i kr – 2030 ska den stå för 50 % i värde till offentlig marknad och 20 % i värde till privata marknaden.  
 
– Totalt för 2022 nådde vi 33,0% på den offentliga marknaden och 10,2% för den privata marknaden.  
 
Publicerad2023-01-19

Fler nyheter

2024.03.14

Stora kliv mot en fossilfri fordonsflotta

Ett 40-tal elfordon i drift till 2026, bättre infrastruktur för laddning på våra terminaler och el- eller gasdrivna bilar som ersätter våra pensionerade dieselfordon. Det är några av satsningarna i det nya investeringsprogram för Martin & Servera Logistik som nyligen beslutats. Första fasen, 2024–2026, kommer att gälla distributionen från våra lager i Norrköping, Enköping och Mälardalen.
2024.03.06

Martin & Servera satsar på svenska tomater året runt

Martin & Servera tecknar avtal med Svenska Odlarlaget för att kunna erbjuda svenska tomater året runt till Sveriges restauranger.
2024.03.01

Martin & Servera och Beefarm i samarbete för att öka surret från bin i halländska rapsfält

En stor del av maten vi äter kommer från växter som måste pollineras, men antalet insekter minskar. Odlingar som raps, fruktträd och grönsaker behöver humlor och bin. Martin & Servera-gruppen samarbetar med Beefarm för att öka surret av bin i halländska rapsfält och på så sätt öka den biologiska mångfalden.
2024.01.29

Högkvalitativt svenskt fläskkött resultatet av nytt samarbete

Linderoc® är den nya svenska kvalitetsgrisen som tagits fram i samarbete mellan Martin & Servera-gruppen och grisproducenten Ekobolaget i Skara. Resultatet av samarbete är ett högkvalitativt, svenskt griskött, med mer smak och marmorering.
Läs alla nyheter

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.