Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Trygga gäster i en ovanlig situation - ditt ansvar

Dekal

simpleimage
370268 - BILLES TRYCKERI - Non food
0,00 kr {{jmfprisString}} / ST {{jmfPrisDeladString}} / ST
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
{{mojligLevDatum}}
{{stockStatusText}}
Det är du som driver/äger en restaurang har ansvar för att dina gäster ska kunna vara trygga när de besöker din restaurang, ditt café, din bar etc. Det kan du göra på flera olika sätt. Minskad trängsel, nya sätt att beställa och leverera mat och självklart genom att följa myndigheternas rekommendationer.

Smitta och symptom

Det är allas ansvar att hindra smittspridning. Visar någon i personalen symptom så måste personen stanna hemma.
Vad kan du göra för att minska smittspridning i lokalen:
  • Se över att ni hela tiden har tvål på toaletterna och gärna handsprit utplacerad i restaurangen.
  • Städa lokalen flera gånger om dagen. Glöm inte lysknappar, dörrhandtag, räcken, kassaapparat och betaldosor
  • Informera gästerna om att inte besöka restaurangen om de känner sig sjuka

Trängsel

Det är svårt att definiera vad trängsel är eftersom lokaler och verksamheter ser olika ut. Enligt Folkhälsomyndigheternas riktlinjer ska gästerna kunna hålla lite mer än en armlängds avstånd till varandra.
Du behöver se till att trängsel inte uppstår någonstans i lokalen. Det gäller alltså både vid borden och i eventuella köer till kassor eller hämtning av take away etc.

Vad kan du göra för att undvika trängsel?
  • Flytta bord och stolar så att gästerna sitter med avstånd mellan varandra. Glöm inte att titta på hur avståndet ser ut även bakom gästen.
  • Har du långbord? Markera varannan plats som ”avstängd”.
  • Hur många kan sitta i din restaurang utan trängsel? Detta är ditt nya maxantal av gäster samtidigt i restaurangen.
  • Har du köp/servering över disk? Markera avståndet mellan de som står i kö, exempelvis genom tejp eller dekaler på golvet. Glöm inte att göra samma sak vid toalettkön.

Servering

Det är inte längre tillåtet att äta eller dricka ståendes i restaurangen. Alla gäster måste sitta ner vid bord.

Take Away

En möjlighet för att behålla försäljningen till dina gäster är att erbjuda maträtter, menyer och färdiga matkassar som take away. Se över hur du förenklar detta för gästen.
Publicerad2020-04-20
Nyhet

Samlad information från myndigheterna

Vi vet att frågorna inför sommarsäsongen är många. Därför vill vi hjälpa dig att på enklast sätt hitta information som du kan sprida till dina gäster och anställda. Här har vi samlat den information, gällande coronasituationen, som kommer från olika myndigheter och berör restaurangbranschen.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader