Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Två stjärnor till svenska Gastrologik!

I måndags delades årets Guide Michelin-stjärnor ut. En nyhet är att svenska restaurangen Gastrologik gick från en till två stjärnor. Stort grattis! Totalt fick 22 olika restauranger i Sverige stjärnor.

Stjärnorna delades ut vid ett event i Århus i Danmark.

2019 års nordiska guide som täcker Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige, innehåller tre nya två-stjärniga restauranger: Gastrologik, under ledning av grundarna Jacob Holmström och Anton Bjuhr i Stockholm, KOKS under ledning av Poul Andrias Zisca på Färöarna och återuppståndna Noma i Köpenhamn ledd av kocken René Redzepi. 
Läs mer om Gastrologik här.


”De nordiska länderna erbjuder något verkligt unikt och regionens mångfald och livskraft gör dess restaurangscen så tilltalande för matälskare från hela världen. Kockarna fortsätter att utveckla både sin skicklighet och sina tekniker men går också i täten för att minska matsvinnet, fokusera på verkligt lokala råvaror och omfamna en mer växtbaserad diet.” säger Gwendal Poullennec, internationell chef för Michelin-guiderna, i en kommentar till årets nordiska Michelin-guide.
Läs mer i Guide Michelins pressmeddelande.

Årets svenska stjärnor


Tre stjärnor

  • Frantzén, Stockholm


Två stjärnor

  • Oaxen Krog, Stockholm
  • Gastrologik, Stockholm
  • Vollmers, Malmö
  • Fäviken Magasinet, Järpen
  • Daniel Berlin, Tranås 


En stjärna

  • Agrikultur, Stockholm
  • Aloë, Stockholm
  • Ekstedt, Stockholm
  • Mathias Dahlgren-Matbaren, Stockholm
  • Operakällaren, Stockholm
  • Sushi Sho, Stockholm
  • Volt, Stockholm
  • Bhoga, Göteborg
  • Koka, Göteborg
  • SK Mat & Människor, Göteborg
  • Thörnströms Kök, Göteborg
  • 28+, Göteborg
  • Upper House, Göteborg
  • Bloom in the Park, Malmö
  • SAV, Malmö
  • PM & Vänner, Växjö

Såhär går bedömningen till

Stjärnorna delas ut endast baserat på maten som serveras. 
Fem kriterier vägleder inspektörerna i bedömningen:

  1. Kvaliteten på råvarorna
  2. ”Hantverket” – smaken och tillagandet
  3. ”Personligheten” – hur väl kocken lyckas i att hitta ett eget uttryck
  4. Värde för pengarna
  5. Kvalitet över tid – det ska vara en lika fantastisk upplevelse oavsett när du besöker restaurangen.
Publicerad2019-02-19

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader