Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Vi vill se ökat stöd för ekologiskt och biologisk mångfald

Stöd för ökad biologisk mångfald, odling av proteingrödor och utomhusbetande stutar är några av de områden som ges utrymme i debattartikeln som publicerades i Altinget förra veckan. Bakom artikeln står Martin & Servera tillsammans med representanter för några av Sveriges största livsmedelsföretag och Världsnaturfonden WWF.

Just nu pågår de slutliga förhandlingarna kring reformen för CAP – EU:s gemensamma jordbrukspolitik. Jordbruksdepartementet och Näringsdepartementet är full färd med att ta fram konkreta förslag på hur Sverige ska spendera de 1,5-2 miljarder kronor som årligen blir tillgängliga för miljö- och klimatersättningar via EU. Den politiska debatten kring ämnet lyser däremot med sin frånvaro.

För att bryta tystnaden har vi tillsammans med representanter för några av Sveriges största livsmedelsföretag och Världsnaturfonden WWF publicerat en debattartikel i altinget.se med syfte att skapa en öppen dialog kring hur pengarna bör spenderas.

Martin & Servera och de övriga företagen som står bakom artikeln tillhör Hållbar Livsmedelskedja, ett initiativ där deltagande företag samarbetar för att öka takten för en väsentligt mer hållbar livsmedelskedja.

Debattörerna anser att ersättning och stöd bör gå till initiativ som stärker konkurrenskraften hos svenska jordbruksföretag som gör nytta för biologisk mångfald, klimat och djurvälfärd. Debattörerna listar fyra nya miljöersättningar de vill se inkluderade i den strategiska plan som regeringen kommer att skicka till EU för godkännande.

”Vi på Martin & Servera anser att det är viktigt att delta i debatten för att påverka fördelningen av ersättningar till svenska bönder så att den gör så stor miljö- och klimatnytta som möjligt. Som marknadsledande aktör inom foodservice känner vi stort ansvar för att stödja en hållbar utveckling i svenska jordbruksföretag”, säger AnnaLena Norrman, Hållbarhets- och kvalitetsdirektör.

Du kan läsa debattartikeln i sin helhet här.

Publicerad2021-04-09

Läs mer

Hållbarhet

Martin & Serveras års- och hållbarhetsberättelse

I Martin & Servera-gruppens års- och hållbarhetsberättelse för 2020 hittar du information om stora affärshändelser och vårt hållbarhetsarbete - vad vi har åstadkommit och hur vi fortsätter framåt.
Hållbarhet

Om vårt hållbarhetsarbete

Du ska vara trygg i ditt val av samarbetspartner och det ska vara enkelt för dig att ta beslut som är bra för människor, djur och natur. Därför driver vi viktiga hållbarhetsfrågor på ett långsiktigt sätt. Vi tror på att vara hållbara tillsammans med kunder, leverantörer och andra.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.