Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Vi dubblerar produktionen av solenergi med ny solcellsanläggning i Halmstad

Nyligen installerades en solcellsanläggning om 2474 m2 på taket på Martin & Serveras logistikfastighet i Halmstad. Det är den tredje egna solcellsanläggningen. Sedan tidigare finns solceller i både Umeå och Enköping. Lägre energiförbrukning och en ökad andel förnybar energi är prioriterade åtgärder när Martin & Servera satsar för att nå det långsiktiga hållbarhetsmålet om klimatneutral verksamhet senast 2030.
”Den nya solcellsanläggningen är en av många åtgärder för att minska vår klimatpåverkan. Vi bygger också en egen solpark, investerar i ny fordonsteknik och arbetar dagligen för att minska vår energiförbrukning i både fastigheter och transporter, berättar Stefan Bergström Hedmark”, vd Martin & Servera Logistik.

Martin & Servera Logistik har sedan tidigare solcellsanläggningar på logistikfastigheterna i Umeå och Enköping. I samarbete med fastighetsägaren, Halmslätten Halmstad AB, utökas nu beståndet med ytterligare en solcellsanläggning.

Anläggningarna i Umeå och Enköping producerade under 2020 totalt 421 MWh solenergi. Den nya solcellsanläggningen i Halmstad innebär en fördubbling av elproduktion från solenergi då den beräknas ge drygt 422 MWh per år. Det motsvarar nästan sjutton miljoner koppar kaffe eller 30 miljoner Iphone-laddningar.

”Vi är mycket nöjda med att ha solcellsanläggningen på plats och att vi med investeringen i solceller skapar ett långsiktigt värde både för våra aktieägare och för Martin & Servera. Att ta vara på solens energi och producera förnyelsebar el gör att vi både minskar klimatpåverkande utsläpp och energikostnaderna på samma gång”, säger Johan Åskog, vd Halmslätten Halmstad.

En annan viktig och energibesparande åtgärd som genomförs i Halmstad-fastigheten är konvertering till närvarostyrd LED-belysning som kraftigt kommer att sänka elförbrukningen.

”På kort tid har vi alltså tagit flera steg mot vårt mål – klimatneutral verksamhet 2030”, säger Stefan Bergström Hedmark.
Publicerad2021-09-09

Läs mer

Nyhet

Martin & Servera är första restauranggrossisten att introducera helt elektrifierade fordon för distribution

Martin & Servera Logistik introducerar i sommar sin första helt elektrifierade lastbil, en Volvo FE Electric. Detta fordon kommer att användas för distribution i Stockholm. Det innebär att Martin & Servera-gruppen är först ut bland Sveriges restauranggrossister att börja använda distributionsbilar som går helt på el, vilket är en av flera åtgärder för att nå koncernens gemensamma hållbarhetsmål – klimatneutral verksamhet senast 2030.
Hållbarhet

Vårt hållbarhetsarbete

För att kunna vara restaurangens bästa partner behöver vi agera som ledare inom hållbarhet och göra det enkelt för dig att göra hållbara val.
I praktiken betyder det att du automatiskt är en del av allt det arbete som Martin & Servera gör för en mer hållbar framtid. Om du önskar kan du välja att ta ytterligare steg i hållbar riktning, genom att till exempel välja mer ekologiska produkter, mer växtbaserat eller dra ner på antalet leveranser per vecka.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.