Din order- & leveranskalender

Årets Ekokock

I tävlingen Årets Ekokock tävlar skickliga kockar som vurmar för ekologiska råvaror. Tävlingen anordnas av Föreningen Ekokockar på uppdrag av KRAV och riktar sig till högt gastronomiskt presterande kockar på svenska restauranger som valt att visa vägen inom branschen.

Om tävlingen

Alla kockar på svenska restauranger som är, eller är på väg att bli, KRAV-certifierade kan anmäla sig till Årets Ekokock. Efter receptinlämning väljs sex finalister ut av en receptjury under tidig höst.

Årets Ekokock är en tävling som vill hitta den perfekta kombinationen av modern gastronomi och genomgående hållbarhetstänk och stor vikt läggs därför vid de inskickade bidragens anpassning till säsong och innehåll av tillgängliga KRAV-certifierade ingredienser.

Huvudråvara 2016 – Morot

Det viktiga i Årets Ekokock är att ett tydligt hållbarhetstänk genomsyrar rätten. Under tävlingarna år 2016 var huvudråvaran morot från en egen lokal ekobonde (KRAV). I rätten skulle även en ekologisk mejeriprodukt från Arla användas. Utöver dessa huvudråvaror skulle KRAV-märkta råvaror användas i så stor utsträckning som möjligt.

Nordic Organic chef of the Year

Vinnaren i Årets Ekokock får utöver titeln representera Sverige i Nordic Organic Chef of the Year som avgörs dagen efter Årets Ekokock. Här möts ekokockar från alla de nordiska länderna i en tävling som avgörs med en "black box". Det är en hemlig råvarukorg ur vilken de tävlande ska skapa en varmrätt till åtta portioner på tävlingsdagens tre och en halv timma. Råvarukorgen presenteras kvällen före tävlingen.

Viktor Arabzadeh är Årets Ekokock 2016

Finalisterna i Årets Ekokock 2016 möttes i en final som gick av stapeln den 16 november 2016 i Malmö under Nordic Organic Food Fair. Viktor Arabzadeh från Upper House i Göteborg kammade hem titeln Årets Ekokock 2016. Stort grattis önskar vi på Martin & Servera!

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader