Din order- & leveranskalender

Årets Kock

Inspiration

Finalen av Årets Kock 2017

Torsdagen den 2 februari 2017 gjorde åtta kockar upp på Malmö Arena om den eftertraktade titeln Årets Kock 2017 i det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning.
Inspiration

Vad betyder det att vinna Årets Kock?

Att vinna Årets Kock är en dörröppnare både i arbetslivet och på det personliga planet. Tävlingen både skapar och utbildar Sveriges främsta kockar. Och kockarna skapar i sin tur några av Sveriges bästa restauranger.
Branschens utveckling är viktig för Martin & Servera. Årets Kock har länge bidragit till den gastronomiska utvecklingen och det stora intresset för mat bland svenska konsumenter. Därför är vi med och stöttar Årets Kock.

Samarbetet med Årets Kock innebär att Martin & Servera, tillsammans med övriga partners till tävlingen, arbetar för att utveckla den svenska gastronomin. Samarbetet har också som mål att inspirera kockar till matlagning med råvaror av högsta kvalitet.

"Tävlingen bidrar till att driva den gastronomiska utvecklingen"
- Kristina Ossmark, marknadsdirektör på Martin & Servera

En viktig plattform för branschens utveckling

Tävlingen Årets Kock startade i början av 1980-talet och på den tiden fanns ett mycket begränsat antal stjärnrestauranger i Sverige. Idag är det svenska köket internationellt uppmärksammat och mycket omtyckt. Årets Kock driver debatten kring mat, något som Martin & Servera naturligtvis vill vara en del av och stödja.

 

Följande kockar deltog i finalen av Årets Kock 2017

Inför Årets Kock 2018

Inför jubileumsåret 2018 då tävlingen fyller 35 år har man ändrat inriktning på uttagning och upplägg. Finalen kommer att genomföras i Stockholm under två dagar, den 28-29 september 2018, vilket är i en ny råvarusäsong för finalen. Detta kan förändra utmaningarna för de tävlande kockarna.

• För att tävla ska du ha fyllt 23 år, vara svensk medborgare och vara professionellt verksam inom matlagning.
• I urvalsprocessen inför tävlingen kommer de ansökande skicka in recept och bild på valfri för-, mellan- eller huvudrätt (beräknat på 6 portioner) samt CV med referenser. Liksom tidigare kommer en uttagning ske där åtta finalisterna sållas ut. Utöver matlagning kommer fler tävlingsmoment att införas i finalen.
• Tidigare vinnare kan försvara sin SM-titel och ansöka om att tävla.
• Vinnaren av Årets Kock 2018 kommer få en prissumma på 250 000 kronor till att vidareutveckla sig inom gastronomi.

Läs mer på www.aretskock.se

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader