Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

Årets Kock

Inspiration

Finalen av Årets Kock 2017

Torsdagen den 2 februari 2017 gjorde åtta kockar upp på Malmö Arena om den eftertraktade titeln Årets Kock 2017 i det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning.
Inspiration

Vad betyder det att vinna Årets Kock?

Att vinna Årets Kock är en dörröppnare både i arbetslivet och på det personliga planet. Tävlingen både skapar och utbildar Sveriges främsta kockar. Och kockarna skapar i sin tur några av Sveriges bästa restauranger.
Branschens utveckling är viktig för Martin & Servera. Årets Kock har länge bidragit till den gastronomiska utvecklingen och det stora intresset för mat bland svenska konsumenter. Därför är vi med och stöttar Årets Kock.

Samarbetet med Årets Kock innebär att Martin & Servera, tillsammans med övriga partners till tävlingen, arbetar för att utveckla den svenska gastronomin. Samarbetet har också som mål att inspirera kockar till matlagning med råvaror av högsta kvalitet.

"Tävlingen bidrar till att driva den gastronomiska utvecklingen"
- Kristina Ossmark, marknadsdirektör på Martin & Servera

En viktig plattform för branschens utveckling

Tävlingen Årets Kock startade i början av 1980-talet och på den tiden fanns ett mycket begränsat antal stjärnrestauranger i Sverige. Idag är det svenska köket internationellt uppmärksammat och mycket omtyckt. Årets Kock driver debatten kring mat, något som Martin & Servera naturligtvis vill vara en del av och stödja.

Klara för final i Årets Kock 2018

  • David Lundqvist, Grand Hôtel Saltsjöbaden, Saltsjöbaden
  • Ludwig Tjörnemo, Operakällaren, Stockholm
  • Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg
  • Peter J Skogström, Mat & Vin Slottsparken, Malmö
  • Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm
  • Jonas Alvin, Stångs magasin, Linköping
  • Anders Johnsson, Rejmes Restaurang
  • Magnus Persson, Stureplansgruppen

Inför Årets Kock 2018

Inför jubileumsåret 2018 då tävlingen fyller 35 år har man ändrat inriktning på uttagning och upplägg. Finalen kommer att genomföras i Stockholm under två dagar, den 28-29 september 2018, vilket är i en ny råvarusäsong för finalen. 

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader