Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Stolt huvudpartner tilll Årets Kock

Att stödja restaurangbranschens utveckling är viktigt för Martin & Servera. Årets Kock har länge bidragit till den gastronomiska utvecklingen i Sverige, och skapar förutsättningar för Sveriges bästa kockar att sprida sin passion, inspirera och dela kunskap med hela branschen. Därför är vi med som huvudpartner till Årets Kock.
Samarbetet med Årets Kock innebär att Martin & Servera, tillsammans med övriga partners till tävlingen, arbetar för att utveckla den svenska gastronomin. Samarbetet har också som mål att inspirera kockar till matlagning med råvaror av högsta kvalitet och inte minst att lyfta och inspirera nästa generations kocktalanger. Detta sker bland annat genom Årets Kockelev.

"Tävlingen bidrar till att driva den gastronomiska utvecklingen."

Kristina Ossmark, marknadsdirektör på Martin & Servera

En viktig plattform för branschens utveckling

Tävlingen Årets Kock startade i början av 1980-talet och är idag en arena och ett forum att driva restaurangbranschen framåt och att leda svensk gastronomi in i framtiden. Ett sammanhang som Martin & Servera naturligtvis vill vara en del av och stödja. Läs mer på Årets Kocks hemsida.

Desirée Jaks är Årets Kock 2023

Finalen avgjordes på Annexet och när poängen var räknade stod det klart att Desirée  är svensk mästare i professionell matlagning. 

De åtta finalisterna serverade rätter på varm och kall hummer samt rensadel – och så det helt nya momentet ”koka soppa på en spik” eller ”man tager vad man haver” som presenterades för de tävlande dagen innan finalen. Finalisterna fick då åka till Grönsakshallen Sorunda med en budget på 300 kronor var att handla svenska råvaror för till sex portioner. Utöver det som inhandlats på Sorunda fick kockarna enbart addera salt under finalen.

Stort grattis Desirée! 

Läs mer

Om oss

Branschsamarbeten

Martin & Servera är en stor aktör och supporter till restaurang- och storköksbranschen. Därför engagerar vi oss i projekt och samarbeten som bidrar till hållbar tillväxt, gastronomins utveckling, jämställdhet och fler unga i branschen. Att stödja utvecklingen i restaurang- och storkökssektorn är naturligt för oss.
Inspiration

Jessie Sommarström: 50/50-principen

Jessie Sommarström, Årets Kock 2022, vill förändra och förbättra framtidens matlagning med hållbara val. Hennes 50/50-princip med hälften köttfärs och hälften baljväxtfärs är ett modernt sätt att tillaga älskade klassiker på. – Mitt konstanta fokus är att arbeta med bra och hållbart producerade råvaror, säger Jessie.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.