Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

Årets Unga Kock

Nyhet

Henric Herbertsson är Årets Unga Kock 2018

Igår kväll, den 26 februari korades Henric Herbertsson från SK Mat & Människor i Göteborg till Årets Unga Kock 2018 vid en prisceremoni på Stockholms Hotell- och Restaurangskola. Tillsammans med fem andra finalister tillagade han en trerättersmeny från en hemlig råvarukorg med anka och röding som huvudingredienser.
Event

Tävla i Årets Unga Kock

Nu är det dags att anmäla sig till omgång 42 av Concours International des Jeunes Chefs Rôtisseurs. Tävlingen är öppen för unga kockar verksamma på restauranger anslutna till Chaîne. Vill du tävla? Anmäl dig senast den 22 januari 2018 kl 00:00.
Inspiration

Vi möter Magnus Åkerström – Årets Unga Kock 2017

Årets Unga Kock 2017 heter Magnus Åkerström och är 24 år. Sedan augusti 2014 jobbar han på Stadshuskällaren i Stockholm där han är Souschef. I finalen av Årets Unga Kock lyckades han både kamma hem högsta poäng från juryn och vinna det hemliga priset "publikens favorit". Vi pratade med honom om tävlingen, förberedelserna innan och vad som händer framöver.
Årets Unga Kock är en etablerad tävling med över 40 års historia. Bakom tävlingen står Chaîne des Rôtisseurs, en gastronomisk förening för både professionella krögare och amatörer. Vi på Martin & Servera sponsrar tävlingen och finns på plats under finalen.

I Årets Unga Kock tävlar kockar verksamma på restauranger anslutna till föreningen Chaîne des Rôtisseurs i drygt sjuttio länder. För att få vara med och tävla får man inte ha fyllt 27 år före september innevarande år då den internationella tävlingen går.

Tävlingen följer Chaînes internationella regler. Varje deltagare får en hemlig korg med identiska råvaror och ska utifrån dessa tillaga en meny för fyra personer. Menyn ska bestå av förrätt, varmrätt och dessert.

Den som tar hem vinsten i Årets Unga Kock får möta övriga länders vinnare i en världsfinal. Världsfinalen hålls i september 2017 i Frankfurt, Tyskland.

Finalister 2017

Följande kockar tävlade i den svenska finalen som hölls den 27 februari 2017 i Stockholm.

Årets Unga Kock leder till fortsatt tävlande

Många av de kockar som tävlat i Årets Unga Kock fortsätter tävla. I finalen av Årets Kock 2017 hade fem av åtta finalister tävlat i Årets Unga Kock.

  • Luqaz Ottosson (vann i Sverige 2012)
  • Magnus Persson (vann i Sverige och silver internationellt 2005)
  • Jesper Bogren (vann i Sverige och internationellt 2007)
  • Martin Hansen (finalist)
  • Johan Backeus (finalist)
  • Jimmi Eriksson (vann i Sverige och silver internationellt 2013).

Mer information om tävlingen

Chaîne des Rôtisseurs hittar du mer information om Årets Unga Kock.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader