Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Chefs' Chat

I podcasten Chefs' Chat, som Martin & Servera varit med och sponsrat sedan starten, kommer du några av världens bästa kockar in på livet. Möt Karl Ljung, Sindy Voon, Isabella Morrone och många fler i härliga samtal där de berättar om karriär, trender, matgäster, förebilder och drömmar.

Chef's Chat drivs av Restaurangvärlden och leds av chefredaktör Pär Bergkvist. 

  Lyssna på Chefs' Chat

  Inspiration

  Avsnitt 18: Karl Ljung

  I det artonde avsnittet av Chef´s Chat träffar vi krögaren Karl Ljung som driver succékrogen L´Avventura i Stockholm. Det blir ett samtal om matsalsarbetet som är speciellt och ambitiöst, om öppettider och hur Karl får ihop krögarlivet med att vara familjefar.

  Till avsnittet
  Inspiration

  Avsnitt 17: Sindy Voon

  I det sjuttonde avsnittet av Chef´s Chat träffar vi Sindy Voon, källarmästare på Griffins i Stockholm. Det blir ett snack om värdskap, teamkänsla och om det är henne flera restauranger är döpta efter.

  Till avsnittet
  Inspiration

  Avsnitt 16: Anna Mellfors

  I det sextonde avsnittet av Chef´s Chat träffar vi sommelieren och matsalspersonligheten Anna Mellfors på La Colline i Stockholm. Här pratar vi om hantverksviner, det stora problemet med gratis arbetstimmar i branschen och hur vi ska få unga att stanna kvar i restaurangvärlden.

  Till avsnittet
  Inspiration

  Avsnitt 15: Petrus Jakobsson

  I det femtonde avsnittet träffar vi Petrus Jakobsson som driver Bageri Petrus i Stockholm, ett vattenhål för alla som uppskattar kvalitetsbröd och uppgraderade bakverk. Vi pratar om bra vetemjöl, varför träning kan vara bra när man är bagare, om den överskottsenergi Petrus får då han vaknar 6.30 och om hur han behåller romantiken till sitt yrke.

  Till avsnittet
  Inspiration

  Avsnitt 14: Mercedes Bachelet

  I det fjortonde avsnittet träffar vi Mercedes Bachelet, general manager på Adam/Albin. Vi pratar framför allt om service men också om när hon var delaktig i att starta en krog i Spanien, vikten av planering och om hennes privata vinpreferenser.

  Till avsnittet
  Inspiration

  Avsnitt 13: Mathias Dahlgren

  I det trettonde avsnittet av Chef´s Chat har vi pratat makt, Rutabaga, vårvinter, träning och fritid med Mathias Dahlgren.

  Till avsnittet
  Inspiration

  Avsnitt 12: Beatrice Becher

  I det tolfte avsnittet av Chefs’ Chat tog vi ett snack med Beatrice Becher på vinbaren Folii i Stockholm. Hon berättar hur konstigt det egentligen är att tävla i vin och om arbetet bakom den nyöppnade vinbaren.

  Till avsnittet
  Inspiration

  Avsnitt 11: My Feldt

  I det elfte avsnittet av Chefs’ Chat träffar vi My Feldt som driver Feldts Bröd & Konfekt i Halmstad. Vi pratar bland annat om hennes starka åsikter, om att ta skit och om varför hon fortfarande ser sig själv som kock snarare än konditor.

  Till avsnittet
  Inspiration

  Avsnitt 10: Mattias Ljungberg

  I det tionde avsnittet av Chefs’ Chat träffar vi Mattias Ljungberg som driver Tössebageriet i Stockholm. Några av samtalsämnena vi berör är hur man utvecklar ett klassiskt varumärke med tiden och ödmjukhet, vad vinner man på det?

  Till avsnittet
  Inspiration

  Avsnitt 9: Isabella Morrone

  I nionde avsnittet av Chef´s Chat träffar vi Isabella Morrone, köksmästare på Mother i Stockholm. Vi pratar om hennes karriär på stjärnkrogar både i Sverige och utomlands, italiensk mat, tiden som hästskötare hos Antonia Ax:son Johnsson och framtidsplaner.

  Till avsnittet
  Inspiration

  Avsnitt 8: Stefan Ekengren

  I åttonde avsnittet träffar vi Stefan “Världens Äldsta Kock” Ekengren, köksmästare på Galleriet på Görvälns Slott. Vi pratar om husmanskost, skrivande, genus, idéer, Stockholm som matstad och hans framtid inom kockyrket.

  Till avsnittet
  Inspiration

  Avsnitt 7: Tea Malmegård

  I sjunde avsnittet träffar vi Tea Malmegård, kock och konditor i Stockholm. Vi pratar om hennes tid som chefskonditor på Operakällaren, hur det var att medverka i Dessertmästarna och om Instagram-strategier.

  Till avsnittet
  Inspiration

  Avsnitt 6: Marcus Samuelsson

  I sjätte avsnittet träffar vi Marcus Samuelsson på Eatery Social i Skanstull. Han driver ett flertal egna krogar i Harlem i New York och har lagat mat åt både Bill Clinton och Barack Obama. Vi pratar om hans rötter samt om både löpning och fotboll.

  Till avsnittet
  Inspiration

  Avsnitt 5: Rodrigo Peréz

  I det femte avsnittet av Chef´s Chat tog vi ett snack med Rodrigo “Rod” Perez, köksmästare på stjärnkrogen Ekstedt i Stockholm.

  Till avsnittet
  Inspiration

  Avsnitt 4: Bryce Shuman

  I det fjärde avsnittet av Chef´s Chat har vi träffat visionären Bryce Shuman på Betony i New York.

  Till avsnittet
  Inspiration

  Avsnitt 3: Gunnar Karl Gislason

  I det tredje avsnittet av Chef´s Chat har vi träffat Gunnar Karl Gislason, grundaren av restaurangen Dill i Reykjavik.

  Lyssna på Fredagschatten

  Inspiration

  Avsnitt 11: Daniel Berlin

  Denna vecka har vi träffat Daniel Berlin och pratat om hur besviken han blev över att inte få två stjärnor i Guide Michelin, hans framtidsplaner, hur man får ihop privatlivet med kocklivet och hur han är som chef. Och vad har han egentligen i sitt kylskåp som han skäms över?

  Till avsnittet
  Inspiration

  Avsnitt 10: Mikael Einarsson

  I det tionde avsnittet av fredagschatten har vi träffat Mikael Einarsson och pratat om skilsmässan mellan honom och Daniel Crespi. Vi pratar även om vad som definierar en bra kock, varför det är så få kvinnor i branschen och vad han ska göra härnäst.

  Till avsnittet
  Inspiration

  Avsnitt 9: Gísli Matthías Auðunsson

  Vi har träffat Gísli Matthías Auðunsson som äger och driver restaurangen Slippurin, belägen på Västmannaöarna, cirka 10 km söder om Islands sydkust. Gísli berättar om den otroligt korta säsongen, som kan vara så kort som 2-3 veckor för vissa örter och växter och hur den påverkar hans matlagning.

  Till avsnittet
  Inspiration

  Avsnitt 8: Lisa Lemke

  I det åttonde avsnittet av fredagschatten har vi träffat Lisa Lemke som tillsammans med sin man Marcus driver Prostens pizza på Skrea Backe utanför Falkenberg. Vi pratar bland annat om personalbrist inom restaurangbranschen och om den vanligaste frågan Lisa får; hur hinner du med allt? Vi pratar även om den nya trenden med den personliga, avslappnade och sociala restaurangupplevelsen. Och om pizza såklart!

  Till avsnittet
  Inspiration

  Avsnitt 7: Edin Dzemat

  I den sjunde fredagschatten har vi träffat Edin Dzemat på Hotel Lydmar där han då höll i ett gästspel som heter “Nuet”. Vi pratade om den svenska avundsjukan, om hans nya restaurang som siktar mot 3 Michelinstjärnor och om en hemlig dröm han alltid haft.

  Till avsnittet
  Inspiration

  Avsnitt 6: Robert ”Bobbo” Nilsson

  Bobbo Nilsson lämnade Sverige för ett år sedan för att ge sig hän sin största utmaning, som chef över 10 restauranger på ett hotellkomplex i Dubai. Vi pratade om de största utmaningarna, hur det är att jobba med råvaror i en stad som är byggd på öken och om hur han egentligen hamnade här.

  Till avsnittet
  Inspiration

  Avsnitt 5: Lisa Lönner Pulkkinen

  För fem år sedan öppnade Lisa Lönner Pulkkinen upp sitt fantastiska skärgårdshem till att bli en av Sveriges första hemmarestauranger. I fredagschatten berättar Lisa om sin vision med restaurangen, vad hennes familj tycker om att ha gäster i sitt hem varje helg och varför hon börjat äta kött igen efter åtta år som vegetarian.

  Till avsnittet
  Inspiration

  Avsnitt 4: Alexander Sjögren

  I den fjärde fredagschatten har vi träffat Alexander Sjögren, som varit Sveriges representant i Bocuse d’Or. Vi pratar om den enorma uppoffringen det krävs för att tävla i matlagning på den nivån och om hans planer att starta egen krog i Malmö.

  Till avsnittet
  Inspiration

  Avsnitt 3: Titti Qvarnström

  I det tredje avsnittet har vi träffat Titti Qvarnström, kökschef på Bloom in the Park och Sveriges första kvinna med en stjärna i Guide Michelin. Vi pratar bland annat om hennes mentorskap för kvinnor i branschen och varför det alltid finns färdig amerikansk hamburger-dressing i hennes kylskåp.

  Till avsnittet
  Inspiration

  Avsnitt 2: Mats Vollmer

  I det andra avsnittet träffar vi Sveriges nyaste tvåstjärniga krögare Mats Vollmer. Vi pratar om nya mål, tatueringar och om hur Malmöborna tacklar en tvåstjärnig krog.

  Till avsnittet
  Inspiration

  Avsnitt 1: Frida Ronge

  I det första avsnittet av fredagschatten träffar vi Frida Ronge. Vi pratar om vad hon äter när ingen ser på och varför hon alltid har ett måttband med sig överallt.

  Till avsnittet
  Alla avsnitt av Chefs' Chat och Fredagschatten hittar du på Chefs' Chats hemsida. Du kan också lyssna på podden direkt på iTunes.
  Läs mer

  Vänta kvar, din sida laddas.

  Loader