Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

TakeOver

Inspiration

TakeOver intog Pocket City i Stockholm under en hel månad

Lisa Lönner Pulkkinen och Linn Söderström är kvinnorna bakom TakeOver Sverigeturné, ett nätverk där kvinnliga kockar tar över kända krogar runt om i Sverige för olika gästspel. Nu var de alltså tillbaka igen – denna gång med ett månadslångt gästspel på Pontus Frithiofs Pocket City i centrala Stockholm.
Är det verkligen sant att det inte finns kvinnliga kockar inom den högre gastronomin? Ett gäng kvinnor i branschen tröttnade på diskussionen och bildade TakeOver, ett nätverk bestående av femtio yrkesverksamma kvinnliga kockar

"TakeOver Sverigeturné" är en gästspelsturné där olika kockar – alla kvinnor – tillfälligt tar över köket på några utav Sveriges bästa restauranger. Turnén drivs och projektleds av Linn Söderström, känd som Kock-Linn på P3 och frilansande privatkock samt Lisa Lönner Pulkkinen som driver restaurangen Husmor Lisa Fine Home Dining och är kock på Pontusgruppen.

Idén till turnén uppkom år 2015 när åtta kvinnliga kockar gästspelade på restaurang 19 Glas i Gamla Stan på initiativ av Lisa Förare Winbladh. Kvällen blev snabbt fullbokad och gästerna var mycket nöjda. Då föddes tanken om att "ta över" fler restaurangkök och skapa en plattform för kvinnliga kockar att synas med sin matlagning.

Martin & Servera går in som huvudsponsor

"Vi är glada att vi kan stötta det här initiativet. Vi jobbar med att öka mångfalden bland chefer och medarbetare i vår egen verksamhet, så det känns helt naturligt att Martin & Servera också bidrar till branschens utveckling på det här sättet. Det är enormt viktigt att vi ökar mångfalden på alla nivåer i hela restaurangbranschen." förklarar Kristina Ossmark, marknadsdirektör på Martin & Servera.

Gästspel

Under TakeOver Sverigesturné 2016 gästade kockarna restaurang Ekstedt i Stockholm, Pontus Atelier 23 i Stockholm, Bloom in the Park i Malmö och Koka i Göteborg.

Under turnén 2017 gästade kockarna Pocket City i Stockholm och REX Brasserie i Umeå.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om turnén? Kontakta oss gärna.

Huvudkontakt på Take Over Sverigeturné

Lisa Lönner Pulkkinen
070- 200 94 14
lisa@husmorlisa.se

Presskontakt på Martin & Servera

Christina Gezelius
08-672 84 31
0708-13 64 02
christina.gezelius@martinservera.se

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader