Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

TakeOver

Är det verkligen sant att det inte finns kvinnliga kockar inom den högre gastronomin? Ett gäng kvinnor i branschen tröttnade på diskussionen och bildade TakeOver, ett nätverk av yrkesverksamma kvinnliga kockar.
TakeOver innebär att kvinnliga kockar tillfälligt tar över köket på några av Sveriges bästa restauranger. Syftet är att synliggöra kvinnliga kockars matlagning och skapa ett kvinnligt nätverk i branschen. TakeOver startades av kockarna Linn Söderström och Lisa Lönner och ägs av Lisas företag Husmor Lisa AB.

Idén till turnén uppkom år 2015 när åtta kvinnliga kockar gästspelade på restaurang 19 Glas i Gamla Stan på initiativ av Lisa Förare Winbladh. Kvällen blev snabbt fullbokad och gästerna var mycket nöjda. Då föddes tanken om att "ta över" fler restaurangkök och skapa en plattform för kvinnliga kockar att synas med sin matlagning.

Det allra första gästspelet genomfördes på Ekstedt 2016 och sedan dess har nätverket genomfört över 20 gästspel där totalt runt 70-talet kockar deltagit och lagat över 150 rätter.

Martin & Servera huvudsponsor sedan starten

"Vi är glada att vi kan stötta det här initiativet. Vi jobbar med att öka mångfalden bland chefer och medarbetare i vår egen verksamhet, så det känns helt naturligt att Martin & Servera också bidrar till branschens utveckling på det här sättet. Det är enormt viktigt att vi ökar mångfalden på alla nivåer i hela restaurangbranschen." förklarar Kristina Ossmark, marknadsdirektör på Martin & Servera.

Ett vinnande koncept

Idag har TakeOver cirka 200 medlemmar och över 70 kockar från hela Sverige har deltagit i något eller fler gästspel, större event och framträdanden i media. De har lagat över 150 rätter på restauranger från Kiruna i norr till Malmö i söder och serverat tusentals gäster. De har också hunnit med att vinna utmärkelser som Årets Banbrytare från White Guide, Gulddrakens hederspris och Gyllene Hjulet i samarbete med oss på Martin & Servera inom kategorin Årets Rättighet.

Kontakt

Vill du veta mer, boka gästspel, delta i aktiviteter eller vara med i nätverket? Kontakta gärna TakeOver genom Lisa Lönner Pulkkinen, 070- 200 94 14, lisa@husmorlisa.se. Det går även bra att ta kontakt via Instagram @takeovergastspelLäs mer om TakeOver

Nyhet

Kocklandslaget bjöd in kvinnliga kocknätverket TakeOver att provsmaka kommande tävlingsrätter

Onsdagen 20 juni var det dags för en ny träningsupplagning för Svenska Kocklandslaget och denna gång bjöd de in det kvinnliga kocknätverket TakeOver. Det här är viktiga träningstillfällen för landslaget och samtidigt ett tillfälle för inbjudna att ge feedback på de rätter som serveras.
Nyhet

Årets kock-veteraner coachade tävlingssugna kockar

Målet är att få fler kvinnor att vilja tävla i matlagning och fylla tävlingsköken med fler kvinnliga förebilder. I måndags höll Martin & Servera, tillsammans med det kvinnliga kocknätverket TakeOver, ett välbesökt coachningsmöte för tävlingsintresserade kockar.

Läs mer om våra branschsamarbeten

Om oss

Branschsamarbeten

Martin & Servera är en stor aktör och supporter till restaurang- och storköksbranschen. Därför engagerar vi oss i projekt och samarbeten som bidrar till hållbar tillväxt, gastronomins utveckling, jämställdhet och fler unga i branschen. Att stödja utvecklingen i restaurang- och storkökssektorn är naturligt för oss.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.