Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Event

Årets Unga Kock

När: 
24/2 2020

Var:
Stockholms Hotell- & Restaurangskola
Om oss

Årets Unga Kock

Årets Unga Kock är en etablerad tävling med över 40 års historia. Bakom tävlingen står Chaîne des Rôtisseurs, en gastronomisk förening för både professionella krögare och amatörer. Vi på Martin & Servera sponsrar tävlingen och finns på plats under finalen.
Nyhet

Årets Unga Kock 2019 Fabian Olli Johanson

Under måndagskvällen hölls finalen av Årets Unga Kock på Stockholms Hotell- och Restaurangskola. Sex finalister gjorde upp om den åtråvärda titeln och platsen till världsfinalen i Calgary. Segern gick till Fabian Olli Johanson som till vardags finns på Restaurang Rot på Gotland. På andra plats kom Jimmi Nilsson från Grand hotell Saltsjöbaden och på tredje plats Hanna Lukowiesky från Lilla Bjers på Gotland.
Tävlingen äger rum måndagen den 24 februari 2020 på Stockholms Hotell- & Restaurangskola och är öppen för unga kockar verksamma på restauranger anslutna till Chaîne.

Hålltider inför tävlingen

Mitten av november

Tävlingsinbjudan till alla Chaineanslutna restauranger.

Mitten av december

Påminnelse skickas.

Slutet av januari

Tävlingsansökan och arbetsprov ska vara tävlingsledaren tillhanda.

Början av februari

Reslutat meddelas respektive finalist och publiceras på www.chaine.se 

Tävlingsdag

24 februari 2020.

Uttagning

Tävlande ska skicka in ett arbetsprov bestående av recept (ingrediensförteckning och arbetsgång) på en trerättersmeny, förrätt, varmrätt och dessert för 4 personer samt färgfoto på samtliga rätter. Val av råvaror är fritt. Sex finalister utses anonymt av en jury bestående av ledande kockar inom Chaine. 

Final

Varje tävlingsdeltagare ska från en hemlig korg med identiska råvaror, varav ett antal obligatoriska, tillaga en trerättersmeny, förrätt, varmrätt och dessert för 4 personer. En professionell smakjury bedömer anonymt finalisternas meny och en teknikjury bedömer köksarbetet. Tävlingen följer reglerna för den internationella tävlingsfinalen dit den segrande i Sverige kvalificerar sig.

Världsfinal

Världsfinalen äger rum i Paris 2020. Ett tjugotal tävlande från hela världen deltar. Tävlingen är, utöver chansen att bli de bäst rankade unga kockarna i världen, ett utmärkt tillfälle att skapa internationella kontakter.


Detaljerad information och anmälningsformulär hittar du här.

Viktig information för dig som vill tävla

  • Du som vill vara med och tävla får ej ha fyllt 27 år före den 1 september 2020. 
  • Du måste kunna närvara under tävlingen som äger rum måndagen den 24 februari 2020 på Stockholms Hotell- & Restaurangskola.


Lycka till!

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader