Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

Event

Final Årets Kock

  • Tävlingar
När:
28-29 september 2018
Var:
Kungl. Tennishallen i Stockholm
Nyhet

De går till final i Årets Kock

Nu är det klart vilka åtta som går till final i Årets Kock 2018. Det avgjordes efter två dagar av deltävlingar där de 16 tävlande genomförde ett handlagsprov med laxfisken örret som råvara. De fick också laga en huvudrätt av en hemlig råvarukorg.
Inspiration

Finalen av Årets Kock 2017

Torsdagen den 2 februari 2017 gjorde åtta kockar upp på Malmö Arena om den eftertraktade titeln Årets Kock 2017 i det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning.
Inspiration

Jimmi blev Årets Kock 2016

Jimmi Eriksson från Lilla Ego i Stockholm fick som segrare kliva upp på scenen och ta emot Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj från H. K. H. Prins Carl Philip.
28-29 september är det dags för finalen av Årets Kock 2018. Martin & Servera är stolta sponsorer till tävlingen och kommer finnas på plats med monter under båda dagarna. Här hittar du bland annat besöksbiljetter till tävlingen.

Årets final skiljer sig mot tidigare år. Den är nu över två dagar och innehåller många fler delmoment samt att enbart fyra av åtta finalister går vidare till andra dagen.

 

Dag 1: åtta finalister visa sin kunskap inom råvaror, teori och ett förberett matlagningsmoment som meddelas två veckor före finalen. Fyra går vidare till andra dagen.

 

Dag 2: fyra finalister gör ett handlagstest och matlagningsmomentet är en hemlig råvarukorg.

 

Biljetter för besökare inom branschen är gratis och beställs via följande sida: https://www.ticketmaster.se/event/509409?CL_ORIGIN=Web1

 

Observera att sista dag för att beställa gratisbiljetter är 25/9. Efter det kostar det 295:- för båda dagarna även för aktiva inom restaurangbranschen

 

Plats: Kungl. Tennishallen, Stockholm

Datum:
Fredag 28 september 10:00-20:00

Lördag 29 september 9:30-17:00

 

Klara för final i Årets Kock 2018

  • David Lundqvist, Grand Hôtel Saltsjöbaden, Saltsjöbaden
  • Ludwig Tjörnemo, Operakällaren, Stockholm
  • Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg
  • Peter J Skogström, Mat & Vin Slottsparken, Malmö
  • Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm
  • Jonas Alvin, Stångs magasin, Linköping
  • Anders Johnsson, Rejmes Restaurang
  • Magnus Persson, Stureplansgruppen

Under finalen får du på nära håll följa de åtta finalisterna som tävlar i flera olika moment där de får visa prov på såväl hantverksskicklighet som teoretisk kunskap och smaksäkerhet. Allt ska klaffa och kockarna måste leverera sitt absolut bästa trots tidspress, adrenalin och vetskapen om att de bara har en chans framför juryn. Kröning av vinnare sker på lördag eftermiddag tillsammans med H.K.H Prins Carl Philip, beskyddare av Årets Kock och medlem i hedersjuryn.

 

Årets Kock final (Bransch)
https://www.ticketmaster.se/event/509409?CL_ORIGIN=Web1

 
Betalande biljetter
Här är länk för betalande biljetter. Det finns möjlighet att köpa enskilda dagsbiljetter alternativt 2-dagarsbiljett.
https://www.ticketmaster.se/artist/arets-kock-biljetter/997878

Hur utses finalisterna?

Tävlingen är öppen för professionellt verksamma kockar. För att ta sig till finalen skickar de tävlande in ett recept och bild på en valfri förrätt, mellanrätt eller huvudrätt som kan serveras kall eller varm. En jury bedömer alla bidrag anonymt. 32 tävlande går vidare till kvalificeringstävlingen som går över två dagar på Stockholms Hotell- och Restaurangskola i juni. Under kvalificeringstävlingen lagar kockarna upp sitt inskickade bidrag och en huvudrätt av en råvarukorg de får presenterad på plats. Utöver det kommer de tävlande i olika moment att få visa på prov sin yrkeskunskap.
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader