Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning
Nyhet

Restauranger räddar matsvinn!

Vill du vara med och bidra med dina erfarenheter? Martin & Servera deltar tillsammans med ett antal andra företag i en studie som Chalmers Industriteknik Göteborg genomför. Projektet syftar till att utveckla nya affärsmodell- och logistikupplägg för att möjliggöra för restauranger att rädda överskottsmat (mat som inte går att sälja men fortfarande är ätlig).
Nyhet

Martin & Servera bygger nytt lager i Norrköping

Vi bygger ett nytt och klimatsmart lager på ca 28 000 kvadratmeter i Norrköping. Investeringen är en viktig pusselbit i vår målsättning att skapa branschens bästa och mest konkurrenskraftiga logistiklösning.
Nyhet

Vi minskar användningen av plast

Martin & Servera arbetar för att minska användningen av plast i sortiment och förpackningar. Nu finns en ny policy som styr sortimentet mot alternativa material och nya förpackningslösningar.
Nyhet

Ny burgare räddar kött från värphöns

Kronfågel har, i samarbete med Martin & Servera, tagit fram en ny, ekologisk hönsfärsburgare. Idén föddes i ett tv-program i höstas och har sedan utvecklats med syftet att rädda det värphönskött som ofta går till djurfoder eller inte används alls.
Nyhet

Vinnarna - White Guide 2019

Den 4 mars korade White Guide för 15:e gången Sveriges bästa restauranger och restaurangupplevelser under White Guide Gala som i år hölls i Malmö. Vi på Martin & Servera är stolta över att flera av våra kunder fick ta emot pris under kvällen.
Nyhet

Kalkylering & Inventering - nytt steg i vår digitala resa

Stora delar av den svenska restaurangbranschen använder verktyget MOR Online för att hålla koll på recept och kalkyler. Det har de gjort i många år. Nu blir MOR en integrerad del av Martin & Serveras e-handel och kompletteras med flera nya funktioner. Den nyutvecklade tjänsten döps till Kalkylering och Inventering.
Nyhet

Årets Unga Kock 2019 Fabian Olli Johanson

Under måndagskvällen hölls finalen av Årets Unga Kock på Stockholms Hotell- och Restaurangskola. Sex finalister gjorde upp om den åtråvärda titeln och platsen till världsfinalen i Calgary. Segern gick till Fabian Olli Johanson som till vardags finns på Restaurang Rot på Gotland. På andra plats kom Jimmi Nilsson från Grand hotell Saltsjöbaden och på tredje plats Hanna Lukowiesky från Lilla Bjers på Gotland.
Nyhet

Två stjärnor till svenska Gastrologik!

I måndags delades årets Guide Michelin-stjärnor ut. En nyhet är att svenska restaurangen Gastrologik gick från en till två stjärnor. Stort grattis! Totalt fick 22 olika restauranger i Sverige stjärnor.
Nyhet

Liv Forhaug blir ny vd och koncernchef för Martin & Servera-koncernen

Styrelsen i Martin & Servera har utsett Liv Forhaug till vd och koncernchef för Martin & Servera. Hon är civilekonom och kommer närmast från rollen som direktör för strategi och affärsutveckling för ICA Gruppen, där hon arbetat och ingått i koncernledningen sedan 2013. Innan dess har Liv Forhaug ett långt förflutet som konsult och partner på McKinsey.
Nyhet

Ny lagledare för Stockholm Culinary Team

Vi gratulerar Jens Ericsson, medarbetare på Martin & Servera, till rollen som ny lagledare för Stockholm Culinary Team! Laget som ska tävla i den spektakulära tävlingen Culinary olympics som äger rum vart fjärde år. Nästa gång i Stutgart 2020.
Nyhet

Vinnare av Gulddraken 2019

Nu har samtliga vinnare av Gulddraken 2019 utsetts. Årets gulddrakar delades ut under gårdagen vid en gala för Sveriges krogbransch på Café Opera i Stockholm.
Nyhet

Årets Möteskock 2019

19 kockar gjorde tisdagen den 5 februari upp om titeln ”Årets Möteskock”. Och vinnaren blev Karin Sundgren från Vår Gård.
Nyhet

Årets Stellagala

Måndagen den 4 februari hölls, för andra året, Stellagalan som belönar de mest framstående kvinnorna inom svensk gastronomi.
Nyhet

Fusk i polskt slakteri

Just nu uppmärksammas ett polskt slakteri som nattetid slaktar sjuka kor och säljer köttet vidare som kontrollerat. Vi vill förtydliga att kött från slakteriet inte har levererats från Martin & Servera. Vi ser mycket allvarligt på fusk genom livsmedelskedjan och arbetar för att motverka detta i vår bransch.
Nyhet

Martin & Serveras ekoandel ökade 2018, men i lägre takt än tidigare

Under 2018 har ekologiskt och miljömärkt (försäljning i kr) ökat med 5 procent hos Martin & Servera Restauranghandel. Andelen för privat marknad nådde 11,2 procent och andelen på den offentliga marknaden landade på 32,2 procent.
Nyhet

Var med i rörelsepepidemin - dags för Upp och hoppa, Sverige!

Nu drar vår samarbetspartner Generation Pep igång med sin årliga rörelsemanifestation. Målet med kampanjen är att inspirera till rörelseglädje i vardagen, öka kunskapen och medvetenheten kring vikten av vardagsrörelse och farorna med stillasittande för barn och unga.
Nyhet

Nordisk dominans i finalen av Bocuse d’Or – Sverige och Sebastian tog silver

Sebastian Gibrand och hans coach Tommy Myllymäki, samt teamets commis, Gustav Leonhardt vann silver framför trean Norge och efter guldpristagaren Danmark, i världens mest prestigefyllda tävling för kockar, Bocuse d’Or. Totalt tävlade 24 nationer.
Nyhet

Fortsatt tydligt stöd för svensk livsmedelsproduktion

Sommaren 2018 och dess extrema torka förändrade attityder och beteenden på restaurang- och storköksmarknaden. Martin & Servera Restauranghandel rapporterar att försäljningen av svenskt kött, nöt och gris, ökade med 20 procent. Större delen av ökningen kom under hösten.
Nyhet

Under 2018 räddades 44 ton varor från att bli svinn hos oss på Martin & Servera

Att minska svinnet i hela livsmedelskedjan är viktigt ur både en ekonomisk och en miljömässig synvinkel. När svinnet minskar, så minskar negativ miljöpåverkan eftersom det inte produceras varor som aldrig förbrukas. Under året som gick räddade Martin & Servera hela 44 ton varor från att bli svinn.
Nyhet

EAT Lancet-rapporten – måltider för hälsa och hållbarhet

18 januari arrangerade Stockholm Resilience Centre i samarbete med ett antal andra vetenskapliga organisationer en svensk lansering av EAT Lancet-rapporten.
Nyhet

Martin & Servera slutar sälja tobak

Som en del av ambitionen att vara ett ansvarsfullt företag har vi tagit ett beslut om att stoppa all försäljning av cigaretter, cigarrer och snus. Som Sveriges ledande leverantör till restaurangmarknaden har vi, tillsammans med våra kunder, kraften att göra skillnad för människor och miljö.
Nyhet

Martin & Servera – på väg mot hållbara leveranser

Minskad bränsleförbrukning och miljöpåverkande utsläpp är en prioriterad fråga för Martin & Servera Logistik.
Nyhet

Martin & Servera samverkar för hållbara livsmedel

Martin & Servera är sedan årsskiftet medlemsföretag i branschinitiativet Hållbar Livsmedelskedja. Syftet är att nå en ökad samverkan i livsmedelskedjan på hållbarhetsområdet.
Nyhet

Tillsammans sparar vi träd – fler kampanjtidningar ges enbart ut digitalt

Under 2019 kommer de första av Martin & Serveras kampanjtidningar endast ges ut digitalt. Det ses som en naturlig utveckling i och med att en allt större försäljning går via vår e-handel och inte minst som en vinst för miljön.
Nyhet

Sponsring och samarbeten för julaktiviteter till behövande

Nu i jultider stöttar Martin & Servera initiativ och aktiviteter runt omkring i landet som är kopplade till högtiden. Bedaröbaren, Musikhjälpen och Kompis Sverige är bara några av de som Martin & Servera skänker mat, engångsartiklar, julklappar och dryck till.
Nyhet

Alkoholrapport

Nu kan du beställa alkoholrapporten direkt i vår e-handel under Mina sidor.
Nyhet

Årets nobelmiddag skapas av Daniel Roos och Tom Sjöstedt

För femte året i rad får Daniel Roos uppdraget att skapa desserten för årets mest uppmärksammade middag.
Nyhet

Martin & Servera samarbetar med QuizRR för att förbättra villkoren för fabriksarbetare i Asien

Utbildningar för företag, ledning och arbetare lyfter kunskapen om rättigheter, villkor och arbetsmiljö för fabriksarbetare i Asien. Martin & Servera arbetar tillsammans med QuizRR och leverantörer i ny utbildningsplattform.
Nyhet

GULD! Svenska Kocklandslaget är bäst i världen!

Under prisutdelningen på Culinary World Cup fick Svenska Kocklandslaget guldpoäng på både kalla bordet och varmköksupplagningen, men skulle dessa poäng verkligen räcka hela vägen? Det gjorde det!!!
Nyhet

Google Assistent hjälper Martin & Serveras kunder kommunicera med e-handeln

Röststyrda funktioner via Google Assistent i Martin & Serveras e-handel är nytt och användbart för många kunder inom restaurangbranschen. Tillsammans med några av våra kunder utvecklar vi nu en funktion för anteckningar och beställning av varor via Google Assistent, som sedan augusti finns på svenska.
Nyhet

Martin & Servera skänker årets julgåva till WaterAid

Vi på Martin & Servera vill tacka er kunder och leverantörer för året som gått och önskar God Jul och Gott Nytt År genom att skänka en julgåva till organisationen WaterAid.
Nyhet

Martin & Servera och Kronfågel i samarbete för att rädda mat

Igår, torsdag 8 november, medverkade Stefan Calrell, försäljningsdirektör offentlig marknad hos Martin & Servera, i tv-programmet Maträddarna som gett sig ut på en resa för att stoppa matsvinnet.
Nyhet

Martin & Servera i nytt samarbete med iZettle

Martin & Servera Restauranghandel har inlett ett nytt spännande samarbete med iZettle inom ramen för abonnemangstjänsten Premiumportalen, som ger restauranger tillgång till förmånliga avtal på allt från kortinlösen och försäkring till personalsystem.
Nyhet

Utmaningen 2019: Öka eko

Martin & Servera arrangerar årligen en tävling, Utmaningen. Denna sätter fokus på viktiga hållbarhetsfrågor och lyfter goda exempel som kan inspirera branschen till förbättringar. Tidigare tävlingar har rört frågor som matsvinn, mångfald och vegetariskt. Temat för tävlingen 2019 är ”Öka eko”.
Nyhet

De blev vinnarna på Restauranggalan 2018

Under måndagskvällen var det dags för årets upplaga av Restauranggalan. I år var det 10 årsjubileum för Restauranggalan där restaurangsveriges tyngsta utmärkelser delas ut. Totalt 18 utmärkelser delades ut under galakvällen på Cirkus i Stockholm.
Nyhet

Kvinnliga kocknätverket TakeOver tar över köket på Banken Bar & Brasserie i Falun

Nästa anhalt i TakeOvers gästspelsturné är Banken Bar & Brasserie i Falun den 16 november. TakeOver Sverigeturné drivs av Linn Söderström och Lisa Lönner Pulkkinen och går ut på att kockar, som alla är kvinnor, tillfälligt tar över köket på några av Sveriges bästa restauranger. Martin & Servera är huvudsponsor till gästspelen.
Nyhet

Svenska Gastronomipriset - Branschen utser de bästa!

Under måndagskvällen utsågs vinnarna av Svenska Gastronomipriset på Operakällaren i Stockholm.
Nyhet

Kraftig ökning av svenskt kött hos Martin & Servera

Efter sommarens extrema torka beslutade vi på Martin & Servera att sätta in ett antal åtgärder för att hjälpa de svenska bönderna. Framför allt är det viktigt att få avsättning för den ökade volymen av svenskt kött på marknaden som följer av att fler djur slaktas på grund av foderbrist. Så hur går det?
Nyhet

Martin & Servera får uppdrag av Jordbruksverket att öka eko-kunskapen i offentlig sektor

Jordbruksverket har beviljat Martin & Servera 995 000 kronor, mellan åren 2018 och 2020, för att ta fram och genomföra en e-learning om ekologiska livsmedel för offentlig sektor.
Nyhet

David Lundqvist vann Årets Kock 2018

Nu har Årets Kock 2018 avgjorts, det som även kallas SM i professionell matlagning. Med ett nytt tävlingsupplägg där flera olika moment, totalt tio stycken, ingick var tävlingen hårdare och jämnare än någon gång tidigare. När vinnaren skulle utses på lördagseftermiddagen stod det klart att ett enda poäng skiljde ettan och tvåan åt.
Nyhet

Gotthards Krog prisas för sitt hållbarhetsarbete

Häromdagen utsågs Gotthards Krog i Umeå till landets mest hållbara krog av nätverket Hållbara restauranger. Gotthards har länge vågat gå i spetsen för förändring. År 2016 vann de Martin & Serveras årliga hållbarhetstävling Utmaningen där temat var Våga vego, och nu under hösten inledde vi också ett samarbete för att tillsammans minska matsvinnet.
Nyhet

Under tisdagen utsågs Sveriges bästa offentliga måltider

White Guide Junior och White Guide Senior ska bidra till att höja kvaliteten på den offentliga gastronomin genom att lyfta fram och sprida goda exempel från senior- och skolmatssverige!
Nyhet

Årets Ekokock 2018 är Hanna Lukowiesky

Nu har vinnaren korats i Årets Ekokock. Hanna Lukowiesky från KRAV-certifierade Lilla Bjers på Gotland vann titeln. Huvudtemat i år var hållbarhet. KRAV står bakom tävlingen, som genomfördes för femte året i rad. Årets Unga Ekokockar vanns av Dackeskolan i Mjölby.
Nyhet

Smakriket – nominerat till Årets Leverantör

Nu är nomineringarna till Restauranggalan gjorda. Extra stolt är vi över att Smakriket är nominerade till Årets leverantör!
Nyhet

Vi ökar inköpen av svenskt nötkött med 65 ton

Martin & Servera och slakteriföretaget KLS Ugglarps har beslutat att förstärka samarbetet för att stödja Sveriges bönder genom att öka inköpen av svenskt kött. Det innebär att KLS Ugglarps kan ta emot fler djur för slakt och att vi på Martin & Servera, från september, köper femton extra hela djur per vecka, utöver företagets ordinarie inköp av svenskt nötkött.
Nyhet

Vi samarbetar med Gotthards Krog för att bidra till minskat svinn

Varje år slängs 120 000 ton mat i svenska restauranger och storkök. Livsmedelsproduktionen är belastande för miljön och att vi då inte använder allt vi producerar bidrar i sig till stora miljöproblem. Martin & Servera och Gotthards Krog i Umeå startar därför ett samarbete för att minska matsvinnet.
Nyhet

Restaurangbranschen i gemensamt upprop

Restaurangbranschen i gemensamt upprop för att öka efterfrågan på svenska råvaror. Sommarens torka i Sverige har slagit hårt mot skördarna i hela landet. Detta har lett till brist på bete till djuren och därför tvingas bönderna skicka djur till slakt tidigare än beräknat. Det ger ett överskott av svenskt kött, nu och de kommande månaderna. Torkan har även påverka skörden av svenska grönsaker.
Nyhet

Vi bidrar med mat och dryck till de frivilliga som bekämpar branden i Ljusdal

Martin & Servera skänker mat och dryck till de frivilliga som hjälper till att bekämpa branden i Ljusdal. I dag, måndag 23 juli, kommer den första leveransen från oss till Färila skola, sambandscentralen för branden.
Nyhet

Nordiska Mästerskapen i Food Truck

Den 20-21 juli var det dags för Nordiska Mästerskapen i Food Truck. Det är för fjärde året som folkfesten och tävlingen arrangerades i Mariefred där några av Nordens bästa gjorde upp om förstaplatserna. Vi sponsrar eventet.
Nyhet

Välj svenskt kött

Torkan i Sverige har gjort att det inte finns tillräckligt med bete till nötkreatur och därför blir bönderna tvungna att skicka djuren till slakt. Det ger ett tillfälligt överskott av svenskt nötkött.
Nyhet

Sveriges föräldrar vill ha svenska råvaror på skolmatstallriken

Idag, 4 juli 2018, presenterar Martin & Servera rapporten Den viktiga skolmåltiden som innehåller resultatet från en marknadsundersökning om skolmat bland Sveriges föräldrar. Rapporten presenteras och diskuteras vid vårt seminarium idag i Almedalen.
Nyhet

The Worlds 50 Best Restaurants 2018 är nu utsedda

Nu har The Worlds 50 Best Restaurants lista för 2018 offentliggjorts vid en ceremoni i Bilbao, Spanien. Massimo Bottura är tillbaka på första platsen med sin restaurang Osteria Francescana. På listan finns också två nordiska krogar, en i Oslo och en i Köpenhamn.
Nyhet

Kocklandslaget bjöd in kvinnliga kocknätverket TakeOver att provsmaka kommande tävlingsrätter

Onsdagen 20 juni var det dags för en ny träningsupplagning för Svenska Kocklandslaget och denna gång bjöd de in det kvinnliga kocknätverket TakeOver. Det här är viktiga träningstillfällen för landslaget och samtidigt ett tillfälle för inbjudna att ge feedback på de rätter som serveras.
Nyhet

De går till final i Årets Kock

Nu är det klart vilka åtta som går till final i Årets Kock 2018. Det avgjordes efter två dagar av deltävlingar där de 16 tävlande genomförde ett handlagsprov med laxfisken örret som råvara. De fick också laga en huvudrätt av en hemlig råvarukorg.
Nyhet

Nordisk dominans i Bocuse d’Or Europe - Sverige och Sebastian tog silver

Sebastian Gibrand och hans coach Tommy Myllymäki, samt teamets commis, Gustav Leonhardt vann silvret framför trean Danmark och efter guldpristagaren Norge. Totalt tävlade 20 nationer varav de tio bästa går vidare till världens mest prestigefyllda tävling för kockar, Bocuse d’Or, Kock-VM i Lyon 2019.
Nyhet

Nominering till Visa vägen-priset för samarbetet med Samhall

Martin & Servera i Enköping blev i dagarna nominerade till Samhalls arbetsmarknadspris Visa vägen för sitt arbete med att öppna arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning. Nu väntar en omröstning för att utse vinnarna.
Nyhet

Martin & Servera deltar i Järvaveckan

Den 9-17 juni 2018 arrangeras Järvaveckan, en mötesplats för alla som arbetar med integration, mångfald, social hållbarhet och jämställdhet. Syftet med Järvaveckan är att minska avståndet mellan makthavare och medborgare, med särskilt – men inte enbart – fokus på de boende i Järva. Genom att skapa direkta möten och samtal hjälper arrangemanget till att motverka utanförskap och öka valdeltagandet i förorterna. Arrangören är den ideella föreningen The Global Village.
Nyhet

I Almedalen för att driva viktiga frågor för branschen

Politiska beslut påverkar Martin & Serveras verksamhet. Det kan handla om politiska mål vad gäller svenska eller ekologiska produkter när kommuner köper livsmedel. Det kan röra regelverk kring offentlig upphandling. Det kan också handla om skatter som rör vägtransporter och villkoren för svenska livsmedelsproducenter. Därför deltar vi i Almedalsveckan.
Nyhet

En tävling med mat och champagne i kombination

Onsdagen 30 maj anordnade Champagne Bollinger och Arvid Nordquist tävlingen ”The unexpected combination”. Tre lag fick tävla om att ta fram den mest oväntade och perfekta rätten till champagnen Bollinger R. D 2004. Vinnare blev sous chefen Elias Ishida från Artipelag restaurang.
Nyhet

Nu är det klart vilka kockar som är vidare i Årets Kock 2018

Årets Kock är SM i professionell matlagning och Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling. 32 kockar har nu gått vidare till kvalificeringstävlingen i Årets Kock 2018. Kvalet hålls i Stockholm den 19-20 juni.
Nyhet

TakeOver tar över Bistro Norrland i Luleå

Vi är stolta huvudsponsorer till TakeOver Sverigeturné och ikväll tar tjejerna över Bistro Norrland i Luleå. TakeOver Sverigeturné ägs och drivs av Linn Söderström och Lisa Lönner Pulkkinen och går ut på att kockar, alla kvinnor, tillfälligt tar över köket på några av Sveriges bästa restauranger.
Nyhet

Lediga tjänster inom Martin & Servera Restauranghandel

Med sikte på att bli mer lokala – omorganisation inom Martin & Servera Restauranghandel. Vi genomför nu en omorganisation för att skapa en mer flexibel och lokal organisation. I den nya organisationen kommer landet delas upp på åtta försäljningsområden, i stället för dagens fem större regioner. Detta innebär att vi har flera spännande tjänster ute.
Nyhet

SUEZ – hållbara återvinningstjänster

När du behöver hjälp med effektiv hantering av det som blir över i din verksamhet, din renovering eller din sortering, finns SUEZ för att ta hand om det åt dig. SUEZ är ett av landets ledande företag inom återvinning och avfallshantering. Vi välkomnar nu SUEZ som ny samarbetspartner och kan erbjuda dig som medlem i Premiumportalen 15 % rabatt på ordinarie priser.
Nyhet

Årets vinnare i Arla Guldko

Nu har vinnarna i Arla Guldko 2018 korats. Förskolan Skogsbacken i Svenshögen, Slottsskolan i Vingåker och seniorboendet Tre Stiftelser i Göteborg vann alla i varsin kategori. Utmärkelsen Årets Guldstjärna gick till Johanna Törmä vid Uppsala universitet.
Nyhet

Dekorationsmat från vår monter på GastroNord blev lunch på K-märkt

Svinn är en viktig fråga för oss på Martin & Servera och är något vi lyfter bland annat genom våra samarbeten med Matmissionen och Karma. Ett nytt grepp för att rädda ännu mer mat var att vi såg till att de råvaror som användes som dekoration i vår monter på GastroNord kom till användning i stället för att slängas.
Nyhet

TakeOver Sverigeturné och Martin & Servera vinner pris som Årets rättighetsinnehavare på Gyllene Hjulet

Den 26 april var det dags för den 21:a upplagan av Gyllene Hjulet som uppmärksammar de starkaste insatserna inom sponsring och event. Galan ägde rum på Annexet i Stockholm. TakeOver Sverigeturné och Martin & Servera vann i kategorin Årets rättighetsinnehavare.
Nyhet

Vinnarna i Martin & Serveras Utmaningen 2018 är nu korade

Varje år anordnar vi på Martin & Servera hållbarhetstävlingen Utmaningen. Genom den lyfts viktiga hållbarhetsfrågor för att inspirera branschen till utveckling. Tidigare tävlingar har rört frågor som mångfald, vegetarisk mat och hållbara idéer. Tema för tävlingen 2018 har varit Minska matsvinnet. Nu har två vinnare korats.
Nyhet

Matmagasinet Svenskt – ett samarbete för ökad kunskap och medvetenhet

Tidningen Matmagasinet Svenskt är framtagen av Martin & Servera, Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) och Svenskmärkning AB. I magasinet lyfts några av de uppfödare, odlare och bönder som finns runt omkring i Sverige. Syftet är ökad kunskap och medvetenhet kring de mervärden som finns kring de svenska produkterna och det arbete som görs för att skapa kvalitativa och säkra livsmedel.
Nyhet

Omsorg om människor, djur och natur hand i hand med hög utvecklingstakt och stora investeringar

Idag, 3 april, presenterar vi vår års- och hållbarhetsberättelse för 2017. Med en andel ekologiskt/miljömärkt på över 16 procent, en minskning av utsläppen till luft med 34 procent och 42 genomförda revisioner av leverantörer och transportörer visar vi att hållbarhetsfrågorna stått högt på agendan.
Nyhet

Gymnasie-SM 2018

Martin & Servera är stolta sponsorer till Gymnasie-SM, en tävling vars syfte är att är att visa upp bredden på yrken inom besöksnäringen och få fler att intressera sig för att jobba inom den.
Nyhet

Martin & Servera - ett av Sveriges tio bästa e-handelsföretag

Vår nya e-handel har som enda B2B-företag kvalat in på IDG:s prestigefulla topp 100-lista och som en av de tio bästa svenska e-handelssajterna.
Nyhet

Lansering av ASC-märkta laxar under eget varumärke

Martin & Servera är först på restaurang- och storköksmarknaden att erbjuda norsk ASC-märkt lax, gravad och kallrökt, under eget varumärke och i större volymer.
Nyhet

White Guide – årets vinnare

Igår var det dags för den fjortonde upplagan av White Guide där Sveriges bästa restauranger koras och landets största restaurangupplevelser och personligheter hyllas genom priser i olika kategorier.
Nyhet

Välkommen till GastroNord 2018

I slutet av april drar GastroNord igång. Det är norra Europas största fackmässa inom mat- och dryckesbranschen. Redan nu kan vi presentera stora delar av vårt fullspäckade program för de fyra dagarna.
Nyhet

Ewerman – ny leverantör av frukt och grönt

På lördag den 3 mars gör vi den första riktiga lastningen från Ewerman, som blir vår nya huvudleverantör på frukt och grönt.
Nyhet

Henric Herbertsson är Årets Unga Kock 2018

Igår kväll, den 26 februari korades Henric Herbertsson från SK Mat & Människor i Göteborg till Årets Unga Kock 2018 vid en prisceremoni på Stockholms Hotell- och Restaurangskola. Tillsammans med fem andra finalister tillagade han en trerättersmeny från en hemlig råvarukorg med anka och röding som huvudingredienser.
Nyhet

Årets Unga Kock 2018

För 42:a året i rad anordnas tävlingen Årets Unga Kock för unga kockar verksamma på restauranger anslutna till Chaîne des Rôtisseurs. Årets svenska tävling äger rum den 26 februari. Segraren går vidare till världsfinalen i Taiwan i september i år.
Nyhet

Sverige har fått sin första 3-stjärniga krog!

Tre stjärnor till Frantzén! Igår kväll fick Sverige sin första restaurang med tre stjärnor i Guide Michelin. Det är första gången sedan Guide Michelin började belöna Sverige med stjärnor 1984, som en restaurang når den nivån. Totalt fick fem olika restauranger i Sverige stjärnor.
Nyhet

Svenska Kocklandslaget nya tävlingstema - Nyfikenhet

I november tävlar Svenska Kocklandslaget i de kulinariska Världsmästerskapen i Luxemburg. Till VM har medlemmarna i Kocklandslaget tagit fram ett individuellt tema som döpts till ”Curious by nature”.
Nyhet

Årets vinnare av Gulddraken 2018

Nu har samtliga vinnare i Stockholms mest prestigefyllda krogpris utsetts. Årets gulddrakar delades ut under gårdagen vid en gala för Sveriges krogbransch på Fotografiska.
Nyhet

Är du Årets Kock 2018? I dag släpper vi all information som ni kockar behöver för att kunna ansöka

Årets Kock, SM i professionell matlagning, som vi på Martin & Servera är med och stöttar, har 35-årsjubileum i år. I samband med detta höjs kraven på de tävlande kockarna. Antalet tävlingsmoment kommer att utökas och kockarna bedöms i både hantverksskicklighet som tävlingsrätt och teoretisk kunskap. Årets tävling ser därmed ut att bli tuffare än någonsin!
Nyhet

TakeOver Sverigeturné: Kockar, som alla är kvinnor, tar över köket på Shibumi den 19 februari

Nästa gästspel i TakeOver Sverigeturné är på Shibumi i Stockholm den 19 februari. TakeOver Sverigeturné ägs och drivs av Linn Söderström och Lisa Lönner Pulkkinen och går ut på att kockar, alla kvinnor, tillfälligt tar över köket på några av Sveriges bästa restauranger. Vi på Martin & Servera är huvudsponsor till gästspelen.
Nyhet

Martin & Servera satsar på elhybrid

Nu börjar vi tillsammans med Älta Transportservice att testa leveranser med en elhybridbil i Stockholms innerstad. Första turen går 23 januari och vi planerar även utökning med fler bilar. Bilen, som laddas upp under körning och inbromsning, går hela fyra kilometer på enbart eldrift och drivs i övrigt med fossilfritt HVO-bränsle.
Nyhet

Vår eko-försäljning upp femton procent under 2017

Jämfört med 2016 ökade vår försäljning av ekologiska och miljömärkta produkter med hela 15 procent under 2017. Andelen för privat marknad nådde 11 procent och för offentlig marknad 30,4 procent.
Nyhet

Vi har skänkt fyra ton varor

Vi stöttar sedan hösten 2017 Stockholms Stadsmissions Matcentralen som arbetar med att sälja donerade livsmedel vidare via Matmissionens livsmedelsbutiker. Livsmedlen blir också mättande måltider i lunchrestaurangen MatRätt eller i sociala verksamheter.
Nyhet

Välkommen till Martin & Servera

Vi har tagit del av era önskemål och nu lanserar vi en ny och gemensam sida för e-handel och hemsida. Syftet är att skapa en attraktiv och tydlig helhetsupplevelse för dig som besöker hemsidan och/eller handlar i e-handeln.
Nyhet

Nu kan du få din leverans på lördagar

Vi vill göra det enklare för dig som kund att få leveranser när det passar bäst för dig. Därför har vi öppnat upp för möjligheten att leverera under lördag förmiddag.
Nyhet

Anton Husa är regionsvinnare i S.Pellegrino Young Chef 2018

Svenske Anton Husa har utsetts till skandinavisk och baltisk regionsvinnare av S.Pellegrino Young Chef 2018. Stort grattis önskar vi på Martin & Servera!
Nyhet

Dotterbolaget Martin & Servera Restaurangbutiker inviger nyrenoverad butik i Årsta

I februari 2017 startade renoveringen av Martin & Servera Restaurangbutiker i Årsta enligt det koncept som redan finns i butiken i Bromma. Årstabutiken har hållit öppet under hela renoveringen. Nu när renoveringen är klar firas detta med en stor invigning torsdag den 26 oktober 2017.
Nyhet

Mattias Dernelid medverkar i Köttpodden

I Köttpodden vecka 42 2017 gästar Mattias Dernelid, som arbetar på Grönsakshallen Sorunda och Fällmans kött.
Nyhet

Vinnare i Svenska Gastronomipriset 2017

Under Svenska Gastronomipriset utser 400 kockar, servitörer/servitriser, sommelierer och konditorer i Sverige själva vinnare i olika kategorier. De som prisas är helt enkelt de branschkollegor som de ser upp till mest.
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader