Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Hållbarhet

Välkommen till Hållbara tillsammans!

Hållbarhet är ett område som kan vara både komplext och svårt. Men med Hållbara Tillsammans vill vi tillsammans göra det både lättare och roligare. Tillsammans med dig, ett steg i taget!
Vi ser ett stort engagemang kring hållbarhetsfrågor bland restauranger i hela landet. Med det här initiativet vill vi engagera och inspirera fler att dela med sig av sina bästa hållbarhetstips.

Vad kan vi göra åt det?

Sugen på att ändra på något i din restaurang redan idag? Det kan vara svårt att veta i vilken ände man ska börja. Ett tips är att du och ditt team antar en utmaning och ser vilka idéer som föds!

Du hänger väl med på vår kaffeutmaning?

Vaska inte kaffet!

Var tredje kopp kaffe hälls ut i vasken. 300 miljoner liter kaffe per år. Det är lika mycket som 120 fulla simbassänger. Den här utmaningen handlar om att hitta kreativa idéer för att undvika att kaffet hamnar i vasken.

Recept som räddar kaffeslattarna

Recept

Chokladtårta med majonnäs

Har du testat att baka med majonnäs? Med majonnäs som ingrediens blir bakverken extra saftiga och hållbara, tack vare oljan.
Recept

Kaffegelato

Läcker och uppfriskande, gelato är sommarens obestridda kung. Hur många gånger har du pausat i vördnad och stirrat på glassdisken utan att veta vilken du ska välja?  Gelato är lite som kaffe: de erbjuder båda en trevlig paus. Så varför inte kombinera dem båda? Kaffegelato är snabbt och enkelt att laga från grunden med hjälp av en glassmaskin. Det viktiga är att välja en blandning av råvaror av bästa kvalitet för att säkerställa en unik smak och arom.
Recept

Kaffe tonic

Bjud dina gäster på en kaffe tonic! Baristan Linnea Vannesjö baserar sin kaffe tonic på ett cold brew-koncentrat som framhäver kaffebönans naturliga smaker. Hon använder helst ett kaffe på 100 procent arabicabönor - för ett mer uppfriskande resultat.
Recept

Orange Cold Brew

Cold Brew-trenden fortsätter växa. Här kommer ett recept som är ett perfekt alternativ när du vill servera en svalkande kaffedryck med inslag av apelsin. Perfekt för den varma sommardagen! Eller när som helst förresten.

Missa inte vår tipsbank!

Hållbarhet

Tipsbanken

Här delar vi med oss av era hållbarhetstips och visar upp de goda exempel ni gör.

"I Sverige står livsmedelshanteringen för 20-25% av Sveriges totala klimatpåverkan."

Matavfall i Sverige, Naturvårdsverket, 2016

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Hållbarhet

Matsvinn - Det här gör vi

Ungefär en tredjedel av den mat som produceras slängs. Det kan handla om frukt och grönt med charmigt utseende (som en del orättvist kallar "ful frukt"!), livsmedel med kort datum, köksavfall eller det gästerna lämnar på tallriken. Hur vi ska handskas med matsvinnet är en viktig hållbarhetsfråga. Därför arbetar vi på Martin & Servera aktivt med att minska vårt svinn och med att öka kunskapen hos våra kunder om hur vi alla kan hjälpas åt för att minska svinnet.
Hållbarhet

Vårt hållbarhetsarbete

För att kunna vara restaurangens bästa partner behöver vi agera som ledare inom hållbarhet och göra det enkelt för dig att göra hållbara val.
I praktiken betyder det att du automatiskt är en del av allt det arbete som Martin & Servera gör för en mer hållbar framtid. Om du önskar kan du välja att ta ytterligare steg i hållbar riktning, genom att till exempel välja mer ekologiska produkter, mer växtbaserat eller dra ner på antalet leveranser per vecka.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.