Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Martin & Servera och Karma utvecklar samarbetet för att rädda mer mat

Om oss

Karma

Vi på Martin & Servera samarbetar med Karma, en app där du som driver restaurang eller café kan minska ditt matsvinn till nära noll – varje dag. Dessutom bidrar tjänsten till ökade intäkter, nya kunder och marknadsföring, helt gratis
Inspiration

Matsvinn, en livsviktig fråga

Varje svensk slänger i genomsnitt 54 kilo mat om året. Konsumenter är ändå inte värst – ännu mer går till spillo hos butiker, bönder och restauranger. Varje år slängs så mycket som 120 000 ton mat i svenska restauranger och storkök. Matsvinn är ett ämne som nu mer än någonsin är högaktuellt.
Martin & Servera samarbetar sedan flera år med Karma-appen som hjälper restauranger att minska matsvinnet. Nu utvecklas samarbetet så att våra kunder kan rädda färskvaror med kort datum från alla våra lager. Något som stämmer väl överens med vår strävan att minska svinnet genom hela livsmedelskedjan.

Att uppskatta hur mycket mat som kommer att säljas i en restaurang varje dag eller varje vecka är inte lätt. Det är den största anledningen till att matsvinn uppstår i restaurangbranschen. Karma-appen gör det lätt för restauranger och caféer att minska matsvinnet genom att sälja den mat som blivit över.

"Det är en tanke vi gillar. Därför har vi stöttat Karma sedan starten", berättar Kristina Ossmark, kommunikationsdirektör Martin & Servera.

Nu tar vi nästa steg och gör det möjligt för våra kunder att, via Karma-appen, rädda färskvaror med kort datum från Martin & Serveras alla lager. Tjänsten har testats under våren och lanseras på bred front till sommaren.

"Vi arbetar löpande med att utveckla digitala tjänster som underlättar vardagen för våra kunder. Att minska svinnet i branschen är viktigt både för oss och för våra kunder, så vi är naturligtvis glada för att samarbetet med Karma fortsätter att utvecklas", säger Kristina Ossmark

Karma integreras med vår e-handel så att saldon på de varor som säljs ut uppdateras i realtid i Karma-appen. Dessutom gör det att färskvaror som räddas via Karma distribueras till kunderna med ordinarie leverans. Inga extra transporter för varor beställda via Karma – helt i linje med vårt fokus på hållbara transporter. Enkelt och klimatsmart!

"Fler än 1000 restauranger i Sverige använder sig idag av Karma för att minska sitt matsvinn. Det känns fantastiskt att ta nästa steg tillsammans med Martin & Servera och börja rädda mat i fler led längs livsmedelskedjan", säger Hjalmar Ståhlberg Nordegren, VD och medgrundare.

Så fungerar det

Läs mer hur Karma fungerar på deras hemsida: https://karma.life/sv/radda-bra-mat/
Publicerad 2019-05-13
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader