Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

Martin & Servera och Kronfågel i samarbete för att rädda mat

Igår, torsdag 8 november, medverkade Stefan Calrell, försäljningsdirektör offentlig marknad hos Martin & Servera, i tv-programmet Maträddarna som gett sig ut på en resa för att stoppa matsvinnet.

Maträddarna är SVT:s nya satsning som hade premiär förra veckan. I programmet leder journalisten Anne Lundberg och kocken Paul Svensson tittarna genom den högaktuella frågan om minskat matsvinn. För att hitta hur vi kan minska svinnet går de hela vägen med besök hos bönder, butiker, fabriker och konsumenter.

Burgare på hönsfärs

I torsdagens program diskuterades hur vi kan använda köttet från hönor som tidigare varit värphöns. Paul tillagade en burgare på hönsfärs. Stefan Calrell fick smaka och komma med synpunkter på produkten vad gäller smak och utseende, men också om produktens kommersiella möjligheter.

 

”Vi vill göra något åt att många gamla värphöns idag slaktas utan att användas. Efter programmet har vi på Martin & Servera inlett ett samarbete med Kronfågel i syfte att ta fram en produkt på hönsfärs för offentlig marknad”, berättar Stefan.

 

Nu finns en testprodukt i form av en hönsfärsburgare som provsmakades i veckan. Den har stor potential, men det är en bit kvar för att landa projektet i en färdig produktlansering. Det krävs mer tester, kalkylering, paketering och marknadsföring. Målet är att produkten ska finnas för försäljning någon gång under våren.
Publicerad 2018-11-09
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader