Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Nya direktiv för restauranger och barer från 25/3

Folkhälsomyndigheten presenterade under tisdagen nya direktiv som berör restauranger, barer, caféer och nattklubbar med syfte att hindra spridningen av Covid-19. Vad gäller egentligen?
De nya föreskrifterna gäller från onsdag 25/3.

Trängsel mellan människor i köer, vid bord, bufféer eller bardiskar får inte förekomma utan besökare ska kunna hålla avstånd mellan varandra.

Bordsservering

För att undvika trängsel i tex barer ska gäster äta och dricka sittandes vid bord. Personalen bär ut beställningarna till bordet.

Det ska även vara avstånd mellan gästerna som sitter ner för att undvika smittspridning.

Att beställa vid bardisk/kassa

Om det är möjligt att låta gästerna beställa och hämta sin mat och dryck själva så är det tillåtet, så länge som det inte leder till trängsel eller köer.

Hämtmat/take away

Hämtmat kan överlämnas som vanligt, så länge det går att göra utan trängsel mellan människor. Dvs i kön ska det vara avstånd mellan gästerna.

Ansvaret ligger på verksamheten

Den som ansvarar för verksamheten ansvarar för att ha rutiner för att göra risken för smittspridning så liten som möjligt. Riskbedömningar ska göras regelbundet utifrån rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och regionernas smittskyddsläkare. Smittskyddsläkaren kan efter samråd med kommunen fatta beslut om att förbjuda de verksamheter som inte uppfyller kraven.

Frågor och svar

Vad innebär bordsservering?

Bordsservering innebär att personal bär ut mat och dryck till gästerna. Om det är möjligt att utan trängsel och köer låta gästerna beställa och hämta sin mat vid en disk är det ok. Maten ska dock ätas vid ett bord.

Kan jag erbjuda take-away?

Ja, hämtmat kan hämtas och levereras som vanligt så länge det inte är trängsel bland de som väntar, hämtar eller betalar.

Kan jag servera buffé (frukost/lunch/middag)?

Ja, men det ska inte vara trängsel i kön till buffématen.

Läs mer

Inspiration

Senaste informationen om coronaviruset (2020-03-27)

Här hittar du samlad information om den rådande situationen. Fakta, tips, sortiment och tjänster för din verksamhet. Tillsammans kan vi göra skillnad och ta oss igenom den här tuffa perioden. Tack för att du håller humör och hoppet uppe!
Publicerad 2020-03-24
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader