Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

Välj svenskt kött!

Kampanj

Välj svenskt kött

Vi erbjuder ett brett utbud av svenskt kött, både konventionellt och ekologiskt som du enkelt hittar i vår e-handel. Du som är kund till oss är välkommen att kontakta in säljare som mer än gärna hjälper till att hitta svenska alternativ.
Kunskap

Regionala specialiteter som ger mervärde till din meny

Martin & Servera erbjuder ett stort och ständigt växande utbud av svenska regionala och småskaligt producerade produkter från odlare, bönder och uppfödare i hela landet.
Nyhet

Restaurangbranschen i gemensamt upprop

Restaurangbranschen i gemensamt upprop för att öka efterfrågan på svenska råvaror. Sommarens torka i Sverige har slagit hårt mot skördarna i hela landet. Detta har lett till brist på bete till djuren och därför tvingas bönderna skicka djur till slakt tidigare än beräknat. Det ger ett överskott av svenskt kött, nu och de kommande månaderna. Torkan har även påverka skörden av svenska grönsaker.
Kunskap

En tuff sommar för svenska bönder

Torkan som drabbade Sverige sommaren 2018 har satt spår hos många bönder i Sverige. Den bristande tillgången på foder, både för de betande djuren och för kommande vintermånader, har gjort att kreativa lösningar har fått kombineras med ökade slaktvolymer.
Just nu gör torkan i Sverige att det inte finns tillräckligt med bete till nötkreatur och därför blir bönderna tvungna att skicka djuren till slakt. Det ger ett tillfälligt överskott av svenskt nötkött nu och kommande månader.
Vi erbjuder ett brett utbud av svenskt nötkött, både konventionellt och ekologiskt som du enkelt hittar i vår e-handel. Vi har ett nära samarbete med flera svenska slakterier för att ständigt utveckla vårt erbjudande av svenskt kött.

Du som är kund till oss är välkommen att kontakta din säljare som mer än gärna hjälper till att hitta svenska alternativ.

Vi arbetar aktivt i frågan genom att:

  • Tillsammans med flera av våra leverantörer se till att på kort sikt sälja mer svenskt kött till våra kunder.
  • Se över möjligheten att köpa större mängder fryst kött än planerat för att sälja senare under året.
  • Ha en kontinuerlig dialog med bransch och våra leverantörer för att situationen ska vara hållbar för alla parter. Bland annat tar vi anatomiskt ansvar för hela djur från ett antal slakterier vilket säkrar avsättning och skapar trygghet.
  • Tillsammans med slakteriföretaget KLS Ugglarps har vi beslutat att stödja Sveriges bönder genom att öka inköpen av svenskt kött. Det innebär att KLS Ugglarps kan ta emot fler djur för slakt och att vi på Martin & Servera, från september, köper femton extra hela djur per vecka, utöver företagets ordinarie inköp av svenskt nötkött. Här kan du läsa mer om samarbetet.

Den nya frivilliga ursprungsmärkningen "Från Sverige" används för att märka svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter.
Läs mer om Från Sveriges guidelines och ladda ner original, bilder, och vektoriserat material för bland annat hyllkantsdekaler, annonser, banners, foldrar och faktablad på 
fransverige.se.

Här kan du läsa mer:

Tidningen Matmagasinet Svenskt 2018 är ett samarbete mellan Lantbrukarnas Riksförbund (LRF), Svenskmärkning AB och Martin & Servera. Här lyfter vi fram några av alla fantastiska uppfödare, odlare och bönder som finns runtom i Sverige. Läs mer om Matmagasinet Svenskt 2018 här.

LRF och kända svenska kockar tar ställning för svensk mat!

"Sommarens extremtorka blev ett uppvaknande. Vi i Sverige förstod plötsligt hur viktigt vårt lantbruk är. Vi som lagar maten behöver lyfta våra svenska råvaror mer. Våra politiker måste fästa livsmedelsfrågan högst upp på den politiska agendan och gästerna eller konsumenterna, behöver fortsätta fråga var maten kommer ifrån."

Här kan du läsa mer om initiativet.

Recept på fransyska

Recept

Japansk råbiff med säsongens sallad

Svenskt kött med asiatiska smaker: trenderna kommer från Korea och Japan. Kött med usprungsmärkning Från Sverige.
Recept

Urban taco med fransyska

Med känsla av pitabröd, en urban taco med fransyska och lite asiatiska smaker som i råbiffen. Kött med usprungsmärkning Från Sverige.
Recept

Retrostek med klassiska svenska tillbehör

En skön retrokänsla i smakerna med svenska klassiska tillbehör som lingon, gurka och potatis. Kött med usprungsmärkning Från Sverige.

Recept av Thomas Sjögren - Årets Kock 2015

Recept

Stekt Rostas

En härlig stekt Rostas av nöt med rotsellericreme, dragonolja och rostad grönkål.
Recept

Glacerad Nötbog

Glacerad Nötbog med persilje- och citronpotatis, picklad fänkål och rålakrits.
Publicerad 2018-07-13
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader