Samarbetet med TakeOver tydliggör att det finns många, duktiga kockar som är kvinnor och gästspelen visar att restaurangbranschen kan vara ett bra karriärsval för både tjejer och killar.
”Efter tre års gästspelande ser vi att TakeOver skapat nya nätverk för de kvinnliga kockarna och att branschen öppnar ögonen för den här viktiga frågan”, säger Kristina Ossmark, kommunikationsdirektör på Martin & Servera.
Det här är ett unikt tillfälle för alla Falubor. Boka ett bord den 16 november och njut av spännande och god mat tillagad av Sveriges bästa kvinnliga kockar.
De kockar som medverkar vid gästspelet på Banken Bar & Brasseri är:
Linn Söderström, trea i Kockarnas Kamp och medgrundare av TakeOver. Linn drev en av Sveriges första Supper Clubs och driver nu restaurangen Garba tillsammans med Marion Ringborg. Linn ansvarar för ”ammisarna” som branschen kallar de aptitretare som serveras innan förrätten.
Milana Seppänen, kallskänka med lång erfarenhet från Stockholms mest välrenommerade kök. Länge chef över kallskänken på Grand Hôtel Stockholm och senare på Operakällaren. Hon har drivit restauranger tillsammans med sin man och är nu anställd på Fiskhallen Sorunda, som startar inom kort. Milana bjuder på en tartar på Vindlax.
Malin Flygar, framgångsrik köksmästare på restaurang Frö i Sälen. Hon var även med och lagade mat på Takeover på Spis i Kiruna. Nu ansvarar Malin för en rätt på bakad rotselleri.
Lisa Lönner Pulkkinen, odlande kock och kommunikationskonsult som arbetar med aktiv matlagning på egna restaurangen Husmor Lisa Fine Home Dining och Aveqia. Hon var i kvartsfinal i Årets kock 2015, kursetta på kökschefsutbildningen på Restaurangakademien och driver TakeOver. Lisa serverar en rätt på Närke-biff, hängmörad av Banken.
Frida Nilsson, head chef på MJ’s i Malmö. Har tidigare varit operation head chef på Clarion Malmö Live samt jobbat på Niklas, Gastrologik med flera restauranger. 2014 tog hon hem en andraplacering i Kockarnas Kamp. Frida ansvarar för kvällens dessert.
Vill du boka bord till den 16 november?
Bordsbokning görs på telefon 023-71 19 11 eller via mail info@bankenfalun.se.
Kvällens 6-rätters meny kostar inklusive vinpaket 1295 kr och med alkoholfritt dryckespaket 1095 kr.