Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

Henric Herbertsson är Årets Unga Kock 2018


Henric Herbertsson, SK Mat & Människor, Göteborg - vinnaren av Årets Unga Kock 2018
Om oss

Årets Unga Kock

Årets Unga Kock är en etablerad tävling med över 40 års historia. Bakom tävlingen står Chaîne des Rôtisseurs, en gastronomisk förening för både professionella krögare och amatörer. Vi på Martin & Servera sponsrar tävlingen och finns på plats under finalen.
Igår kväll, den 26 februari korades Henric Herbertsson från SK Mat & Människor i Göteborg till Årets Unga Kock 2018 vid en prisceremoni på Stockholms Hotell- och Restaurangskola. Tillsammans med fem andra finalister tillagade han en trerättersmeny från en hemlig råvarukorg med anka och röding som huvudingredienser.

Juryns motivering löd

”En varierande meny utförd med säkert handlag och med stor målmedvetenhet. En meny med klassiskt hantverk serverad med modern touch. Allt detta tillsammans gav den bästa smaken.”

Henrics segermeny

  • Dillbakad röding med bakad purjolök, purjosot, dillkräm, brynt smörvinegrett och syrlig gurka
  • Stekt ankbröst, krispigt lår, jordärtskockskräm med syrad grädde, brysselkål, anksky och libbsticka
  • Chokladkräm med hasselnötter, maräng, stekt sockerkaka, ljummen ananaskompott, apelsinsorbet och körvel

Övriga vinnare

På andra plats kom Philip Lindgren, Stadshuskällaren, Stockholm och på tredje plats Fabian Olli Johansson, Rot, Gotland.

Köksjuryns pris samt Publikens favorit gick till Fabian Olli Johansson. Fabian erövrade både Köksjuryns pris och Publikens favorit och fick totalt tre diplom i tävlingen.

Följande kockar deltog i årets final

  • Viktor Arabzadeh, Swedish Taste, Göteborg
  • William Brittsjö, Oaxen Krog, Stockholm
  • Marcus Forsberg, Oaxen Slip, Stockholm
  • Henric Herbertsson, SK Mat & Människor, Göteborg
  • Fabian Olli Johansson, Rot, Gotland
  • Philip Lindgren, Stadshuskällaren, Stockholm

Juryn bestod av

Kurt Weid, Johan Andersson, Cajsa Johansson, Jimmi Eriksson, Christina Möller, Monica Sander, Carl Wachtmeister, Lars Sunekvist, Lena Eriksson, Henrik Norström och Björn Persson
Tävlingen är öppen för kockar under 27 år verksamma på restauranger anslutna till Chaîne des Rôtisseurs. Segraren går vidare till världsfinalen i Taiwan i september där ett 20-tal kockar från hela världen blir hans medtävlare.
Publicerad 2018-02-27
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader