Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Under tisdagen utsågs Sveriges bästa offentliga måltider

White Guide Junior och White Guide Senior ska bidra till att höja kvaliteten på den offentliga gastronomin genom att lyfta fram och sprida goda exempel från senior- och skolmatssverige!

Här är vinnarna och motiveringen i alla kategorier:

Årets Skolrestaurang: Nannaskolan, Uppsala

”För ert glödande engagemang, er gedigna kompetens och er sällsynta förmåga att skapa en helhet där måltiden står i centrum för lärande.”

Årets Klimatkök: Vallens miljöskola i Sundsvall

”Trots ett bistert norrländskt klimat och en snäv budget strävar ni outtröttligt på för att hitta de mest närproducerade och klimatsmarta råvarorna, året runt, och servera dem i en vacker och pedagogisk inramning.”

Årets Skolkock: Ivan Henriksen, Lövängsskolan, Västerås

”Med sin glödande blick, sitt breda leende och sin väldiga yrkesskicklighet lyckas denna kock omvända de mest motsträviga barn till upplysta gastronomer, år efter år. Grattis – trägen vinner!”

Årets Hållbara Offentliga Restaurang: Skogsbackens förskola, Stenungsund

”Köket är den gröna lungan i en verksamhet som arbetar och tänker som man gjorde förr – och som vi alla kommer att tvingas göra inom en snar framtid. En oerhört viktig förebild för offentliga måltidssverige!”

Årets Gastronomiska Rektor: Henrik Ljungblom, Nannaskolan, Uppsala

”För att du är den som håller i nyckeln till Sveriges bästa skolrestaurang 2018, och för att du ständigt använder den till att öppna nya dörrar så att möjligheterna kan strömma ut och förverkligas!”

Årets Måltidschef: Eva Nordberg i Sundsvall

”Med dietistens kloka argument och politikerns envishet blåser du nytt liv i en kommun som hamnat på efterkälken. Framför allt har du insett att respekt är den strategi som vinner i längden.”

Årets Hållbara Skolmatskommun: Örebro

”För att ni har modet att sätta skyhöga mål, kompetensen att strukturera ert arbete och den tonsäkerhet som krävs för att förmedla er gröna glöd till alla som bor och äter i er kommun.”

Årets Förskolekök: Skogsbackens förskola, Stenungsund

”Ett förskolekök som vill och vågar flytta fram gränsen för vad som är möjligt. Och det gäller allt – råvarorna, maten, bemötandet och barnens möjligheter att få växa och blomma ut.”

Årets Förskolekock: Emma Lund och Therese Andersson, Tunavallens förskola, Eskilstuna

”För att ni varje dag orkar påbörja bygget av ännu en magisk värld fylld av ljuvliga dofter, ibland utmanande smaker och små och stora lärdomar. Grattis – ni har ett av världens viktigaste jobb, och ingen gör det lika bra som ni!”

Årets Seniormåltid: Vardaga Silverpark, Täby

”Det som på andra boenden är en sensation, som gourmetmåltider för de gamla, egna höns och eget växthus, är självklarheter här. Årets Seniormåltid 2018 serveras av ett kök som ständigt strävar efter att överträffa sina egna och omgivningens skyhöga förväntningar!”

Årets Seniorkock: Mikael Larsen, Skogsliden, Båstad

”För att du till brädden fyller varje dag med medmänsklighet, utsökt mat och briljanta idéer som blir till verklighet. Och för att målet med allt detta engagemang är ett enda: lycka för dina gamla.”

Årets Boendechef: Ximena Samuelsson, Vardaga Silverpark, Täby

”För att du har det som krävs för att skapa ett seniorboende där trädgårdslandet möter finkrogen, med ett kök som blivit en attraktiv arbetsplats för några av de bästa kockarna i Sverige. Du är de stora och små detaljernas drottning!”

Årets Stjärna: Jenny Haraldsson, Tubberödshus äldreboende, Tjörn

”För att du har en stark tro på framtiden och får din omgivning att känna likadant. Grattis, du är spjutspetsen i vad som är den absoluta spjutsspetsverksamheten i Sverige, och möjligtvis hela galaxen!”

Foto: Bergkvist publications
Publicerad2018-07-04

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.