Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Utvalt med omsorg - Orkla foods
Inspiration

Utvalt med omsorg - Orkla foods


Hållbarhet är viktigt för Martin & Servera. Det handlar inte bara om våra egna verksamheter, utan om att vi vill förflytta hela branschen i hållbar riktning. Utvalt med omsorg är ett initiativ där vi varje månad låter en av våra leverantörer berätta om sina målsättningar och sitt arbete med hållbarhet.

Nedan berättar vår leverantör Orkla Foods Sverige om sitt arbete.

Hållbarhet står högt på dagordningen för Orkla Foods Sverige som vill ta del av ansvaret och aktivt arbetar för att lösa de globala hälso- och hållbarhetsutmaningarna. De bidrar genom att erbjuda hållbara och hälsosamma produkter, koncept, utbildningar, inspiration och events.

Orkla FoodSolutions

Orkla FoodSolutions är den del av Orkla Foods Sverige som vänder sig till foodservicemarknaden. Orkla FoodSolutions vill vara den bästa tänkbara mat- och måltidspartner för alla sorters kockar och kök och de ställer alltid höga krav på att maten är snäll mot både miljö och människor. 

Kan vi äta planeten hel igen? 

Next is Now är plattformen för Orkla FoodSolutions arbete för hållbar och hälsosam mat där fokus ligger på gränsöverskridande samarbeten.
 
Med projektet skapas initiativ för branschen i form av inspirerande workshops, event och webinar. De utvecklar koncept som hjälper kunder att komma igång och göra den hållbara omställningen enkel, lönsam och njutningsfull för alla inblandade.

Genom att sprida kunskap och dra nytta av den gemensamma kompetensen och erfarenheten kan vi tillsammans ta nästa steg mot en mer hälsosam och hållbar framtid. Gemensamt kan vi göra skillnad för både människa och planet – här och nu!
 

Driva växtbaserat framåt – utbildning

En del tycker att det kan vara utmanande att laga vegetariskt till många, därför erbjuder Orkla FoodSolutions konceptet Gott & Grönt - ett utbildningspaket för dig som lagar eller vill lära dig att laga vegetariskt.

En vegetarisk utbildningsträff med Orkla består av olika delar, bland annat trendföreläsning, produktskola, vegetarisk skola, inspirerande tips och recept, svinnutbildning och workshop i köket.  

 Läs mer och anmäl ditt intresse för utbildning på gottochgrönt.se
 

Driva växtbaserat framåt – produkter

Grön mat är bra för både klimatet och hälsan. Dessutom är det gott. För att göra ett grönt val enkelt arbetar Orkla med att utveckla sin portfölj av vegetariska produkter för restaurang- och storhushållsmarknaden. Orkla är idag marknadsledande i Sverige inom just vegansk köttersättning.

Samtliga produkter från Anamma är veganska, vilket innebär att de inte innehåller ägg, mjölk, ost eller några andra animaliska ingredienser. Produkter från Anamma är baserade på soja eller svensk ärta, och flera av dem är dessutom nyckelhålsmärkta.

Läs mer om de växtbaserade produkterna här.
 

Se Orkla FoodSolutions film:
Så tar vi tillsammans action för en mer hållbar och hälsosam världAnnonsen är publicerad 1 april 2023. Källa: Orkla Foods Sverige

Mer från Utvalt med omsorg

Inspiration

Utvalt med omsorg - Paulig PRO

Hållbarhet är viktigt för Martin & Servera. Det handlar inte bara om våra egna verksamheter, utan om att vi vill förflytta hela branschen i hållbar riktning. Utvalt med omsorg är ett initiativ där vi varje månad låter en av våra leverantörer berätta om sina målsättningar och sitt arbete med hållbarhet.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.