Enkornsmjöl ljust siktat 2kg

112435, Warbro Kvarn, Sverige

Det finns inga omdömen på denna artikel.

Kampanj just nu!

Enkorn är det egentliga urvetet och började odlas för ca 12 000 år sedan i Mellanöstern. Namnet kommer av att det endast innehåller en kärna i varje småax. Kärnorna ligger inbäddade i ett tjockt skal, vilket skyddar mot till exempel luftföroreningar. Kärnorna hos enkorn, liksom emmer och dinkel, har ett hårt ytterhölje som behöver skalas av innan man kan mala dem. Enkorn har ett högt näringsinnehåll, och är motståndskraftigt mot många växtsjukdomar. Vi kallar vårat ljusa siktade Enkornsmjöl för Guldmjöl eftersom Enkorn naturligt innehåller antioxidanten karotenoider som ger bakverken en gyllengul färg. Smaken är stor och riklig, och brödet/bakverken blir så himla fina. Prova att baka guldbröd, guldfrallor eller guldkakor. Byt ut ett vitt mjöl mot detta och du får gyllengult resultat. Tänk på att Enkorn har ett något svagare gluten, vilket gör det snällare mot magen, men tänk på att behandla degen varsamt eller baka i form.Läs mer Visa mindre

Sörmland/MälardalenLäs mer Visa mindre

  Alternativ
Ersätts av:  
Detaljer
Innehåll
Klimatpoäng