Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Rensarvsinnerfilé med nyskördade höstprimörer

Recept skrivet av
Simon Laiti
Den här rätten blir komplett mednyskördade höstprimörer, persiljerotspure, grönkål och hasselnötspesto.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • 1500 g Rensarvsinnerfilé
  • 500 g primör gulbetor
  • 400 g persiljerot
  • 2 knippe blastmorötter
  • 200 g haricots verts
  • 200 g vaxbönor
  • 400 g bondbönor
  • 500 g grönkål
  • 50 g hasselnötter
  • 100 g kruspersilja
  • 150 g Skabramost Jokkmokk
  • 2 dl eko rybsolja
  • 10 cl citronjuice
  • 1 st kingsolovitlök
  • 100 g babyspenat
  • 1 dl grädde
  • Salt
  • Peppar

Tillagning

Rensarvsinnerfilé: Pusta bort silverhinnan från rensarvsfilen, salta och peppra, bryn i stekpanna med krossad vitlök. Stek klar i ugn på 200° till innertemperatur 50°.

Betor: Tvätta och baka betorna i 200° ca 45 min, kyl sedan av och skala. Dela i hälften, råhyvla betorna och lägg i isvatten före garnering.

Persiljerotpure: Skala persiljeroten och dela sedan ner den i mindre bitar. Koka persiljerotsbitarna i ca 20 min och mixa till puré med 1 dl grädde. Smaka upp med salt och peppar.

Baljväxter: Blanchera haricots verts, vaxbönor, minimorötter och bondbönor.

Friterad grönkål: Plocka grönkålen i mindre bitar och fritera sedan i rapsolja 180 °. Låt rinna av på papper och salta.

Hasselnötspesto: Mixa grönkål, persilja, babyspenat, hasselnötter, rybsolja, citronjuice, vitlök samt riven Skabramost. Salta och peppra.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.