Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Panerad rödspettafilé serverad på rostat fullkornbröd med Thousand Island-sås.
Ingredienser
Lagom åt: 10 personer
10 färdigstekta panerade rödspättafiléer
10 rullad rödspättafiléer, naturella
10 skivor kallrökt lax/kallrökt torsk
300 g räkor i lake
250 g stenbitsrom, svart
20 grön sparris
10 dillstjälkar
10 romansalladsblad
10 skivor bröd, fullkorn
5 dl Thousand Island-dressing
1 citron
ev. smör till brödet
salt och vitpeppar
Tillagning
Skär och blanchera de gröna sparrisarna i saltat vatten i 4 minuter och lägg dem sedan i isvatten.
Tina och rulla rödspättafiléerna och lägg dem i en aluminiumform, salta dem och täck dem sedan med aluminiumfolie. Sätt formen i ugnen och tillaga i 8 minuter i 165 °C.
Rulla ihop de rökta laxskivorna eller torskskivorna en och en och ställ dem åt sidan.
Rosta brödet och bred det ev. med smör. Fördela salladsbladen ovanpå brödet och lägg sedan de tinade panerade rödspättafiléerna och ångkokta rödspättorna ovanpå. Pynta med lax, sparris, avrunna räkor, stenbitsrom och grovhackad dill.
Servera genast med dressing och citronklyftor.
Alternativt kan de färdigstekta panerade rödspättafiléer värmas direkt från frysen i ca 9 minuter i 230 °C.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.