Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Event

Smak och inspiration i Stockholm

När: 
5/11 2019
Kl 11-18 med efterföljande middagsmingel

Var:
NackaStrandsMässan 
Augustendalstorget 6 
131 52 Nacka Strand

Anmäl dig här!

Vi hjälper dig att besöka mässan genom att ordna en egen busslinje som hämtar i Ljusdal, Järvsö, Bollnäs, Kilafors, Gävle och Uppsala. Föranmälan krävs, detta gör du när du bokar in din gratisbiljett till mässan.

Mer information om bussarna hittar du här.

Sortiment

I montern under Smak och inspiration, Stockholm

Styckningsdetaljer av vilt och kött av premiumkvalitet, frukt och grönt i olika former, smaker och färger samt dryck, både med och utan alkohol. I vår monter visade vi upp flera spännande artiklar.
Inspiration

Höstens inspirationsträffar 2019

På höstens och vinterns inspirationsträffar kunde du ta del av de senaste trenderna, spännande nyheter och goda smakprover.
Inspiration

Mässerbjudanden på Smak & inspiration

På våra Smak- & inspirationsmässor kan du träffa våra experter inom de tjänster som kan förenkla vardagen för dig i restaurangbranschen. Här kan du också ta del av förmånliga mässerbjudanden!
Inspiration

Leverantörer på Smak & inspiration 2019

Nyfiken på vad leverantörerna presenterade på höstens mässor? Här visar vi ett urval av nyheter och innehåll från våra leverantörer som var med på höstens Smak- och inspirationsmässor.
Nu är det dags för årets roligaste mässa i Stockholm. Smak & Inspiration slår upp dörrarna till NackaStrandMässan den 5 november!

Vi och ca 100 av våra leverantörer kommer att inspirera dig inför den kommande vintersäsongen.

 

I vårt stora Martin & Servera-rum kommer du hitta flera av koncernens bolag. Kanske prata kött med kollegorna på Fällmans eller diskutera den godaste IPA:n med experterna på Galatea?

 

Vi bjuder på två spännande längre föreläsningar under dagen, läs mer om Pär Johansson och Johan Swahn nedan.

 

När mässan stänger fortsätter vi med ett härligt mingel tillsammans med branschkollegor. Vi bjuder på mat och dryck.

 

Hoppas vi ses!

Anmäl dig till mässan här

Föreläsningar

Kl 13:00-14:00

Pär Johansson, Glada Hudik - teatern, en teatergrupp där utvecklingsstörda och normalstörda skådespelare agerar sida vid sida.

En känslofylld föreläsning där skratt och gråt blandas. Ta chansen att lyssna på Pär som är flerfaldigt belönad både som ledare och talare och visar i sitt arbete på hur individer kan utvecklas, trots att de till synes har svaga förutsättningar att lyckas. Hans devis är: det är bättre att vara riktigt bra på en sak än halvdålig på tio. Oavsett om talangen är att stapla konservburkar eller att sjunga som en fågel. Att få visa vad man kan och få uppskattning ger ytterligare växtkraft.

Kl 16:00-17:00

Johan Swahn

BEYOND TASTE… En fartfylld inspirationsföreläsning där den senaste forskningen varvas med trender från hela världen.

Det här är en föreläsning du inte vill missa. Johan som har arbetat som kock, har bakgrund från Grythyttan och är nu forskare på Sense Lab, en del av Örebros universitet.

Han kommer bland annat prata om vad som händer med smaken och vår vilja att betala för maten när vi utsätts för olika ljud och musik?

Hur utformar man framtidens menyer och hur påverkar det gästernas upplevelser?

Det här är en interaktiv föreläsning där du kommer att få ta del av olika praktiska övningar som förstärker Joans olika teorier.

Speakers corner

Under hela dagen kommer vi hålla miniföreläsningar/provsmakningar och demonstrationer i vår ”speakers corner” och i vårt showkök. Observera att tiderna är preliminära.

Moderator är Mattias Larsson.

11:30 Ergofokus

Ergonomi = Läran om anpassning av arbete och miljö till människans behov och förutsättningar. Här berättar Ergofokus om vikten av bra ergonomi i köket. Att investera i ergonomiska produkter är som ett serviceavtal för personalen, kökets mest värdefulla tillgång! Ett perfekt tillfälle att lära sig de små och stora knepen för en sundare arbetsmiljö.

 

12:00 Jimmi Eriksson – Svenska Kocklandslaget

Lagkapten i Svenska Kocklandslaget och Årets Kock 2016 – Hur når man framgång och hur
jobbar man som ett team? Jimmi har under flera år varit med i Svenska Kocklandslaget och kommer bland annat berätta om resan till guldet i Culinary World Cup och hur de nu laddar inför Culinary Olympics 2020.


12:00 Oatly

Oatly har gjort en stor resa under de senaste åren. Jonas Persson från Oatly är på plats för att prata om plantbaserade livsmedel kopplat till globala hållbarhetsfrågor.

12:30 Bastard burgers

Bastard Burgers har en enkel grundidé, att servera den godaste burgaren du har ätit. Sedan 2016 när den första restaurangen öppnade i Luleå har man nu spridning över hela landet med 24 restauranger (och ytterligare fem planerade). Konceptet förändrades även under 2019 till att hela menyn även går att få helt vegansk. Hur jobbar Bastard Burger med att alltid vara aktuella, hur tänker de kring koncept och gästen. Vi bjuder in till ett spännande samtal tillsammans med William Engman.

13:00 Sofia Antonsson – Dietist och utbildare på GastroMerit

Vad är sant och falskt inom allergier och intoleranser? Intoleranser och allergier är inte bara en trend, det finns även en faktisk ökning. Att allt fler lider av allergier och intoleranser får så klart konsekvenser för alla som tillagar och serverar mat. Sofia guidar och tipsar på ett enkelt sätt inom detta viktiga ämne.

13:00 – 14:00  Pär Johansson - föreläsningssalen
Pär Johansson, Glada Hudik - teatern, en teatergrupp där utvecklingsstörda och normalstörda skådespelare agerar sida vid sida.

En känslofylld föreläsning där skratt och gråt blandas. Ta chansen att lyssna på Pär som är flerfaldigt belönad både som ledare och talare och visar i sitt arbete på hur individer kan utvecklas, trots att de till synes har svaga förutsättningar att lyckas.

13:00 - 15:00 Julbordet

Här samlar vi julbordets alla klassiker för att du på ett enkelt sätt ska kunna prova dig fram till vilken sill, köttbulle, julskinka, ost etc. som passar din verksamhet bäst.
Julbordet står uppdukat 13:00 - 15:00.

13:30  TakeOver Lisa Lönner & Exceptionell råvara Stefan Eriksson

Är det verkligen sant att det inte finns kvinnliga kockar inom den högre gastronomin? Ett gäng kvinnor i branschen tröttnade på diskussionen och bildade TakeOver, ett nätverk bestående av yrkesverksamma kvinnliga kockar. På plats under det här passet är också Stefan från Exceptionell råvara som pratar om hur man utvecklar råvaror tillsammans med kockar och producenter. Lisa kommer att tillaga, och bjuda på, en av de råvaror som har premierats med just titeln Exceptionell Råvara – Anka från Vikingfågel.

13:30 och 16:30 Vinprovning
Varmt välkommen på provning med vinmakaren Ryan Puttnick från Franschhoek Cellar i Sydafrika. Ryan kommer att guida dig genom sex viner från Franschhoek Cellars portfölj.

Precis som namnet antyder så ligger Franschhoek Cellar i hjärtat av byn Franschhoek. Vingårdarna omgärdas av de mäktiga bergen Groot Drakenstein, Franschhoek Mountains, Klien Drakenstein och Simonsberg. Klimatet är svalare än de närliggande områdena Paarl och Stellenbosch, vilket borgar för viner med härlig frukt och stor finess.

Antalet platser är begränsat och provningen kräver föranmälan.
Anmäl dig till vinprovningen här.

14:00 Kalkylering & Inventering

Visste du att vi kan hjälpa dig att komma igång med din inventering på bara två minuter?

Våra specialister på tjänsten Kalkylering & Inventering berättar om fördelar, tips och trix för att göra din meny ännu mer lönsam och din inventering betydligt enklare.

14:30 Johan Swahn - forskare

Hur utformar man framtidens menyer och hur påverkar det gästernas upplevelser?
Vad påverkar smaken, betalningsviljan och uppfattningen om maten?

Det här är en förkortad variant av den längre föreläsningen Johan kommer hålla på eftermiddagen kl 16-17.

14:30 och 15:30 Glasprovning
Prova vikten av rätt kupa till rätt vinsort. Vi kommer prova glaskupor för: Champagne, Chardonnay, Riesling, Burgundy och Bordeaux. Provningen kommer ske i Schott Zwiesels glasserie FINESSE.

Antalet platser är begränsat och provningen kräver föranmälan.
Anmäl dig till glasprovningen här. 

15:00 Karma

Karma har tagit samhället med storm. Det räddas mat som aldrig förr. För dig som restaurang är Karma ett lätt verktyg som kan hjälpa dig till minskat matsvinn. Hur kan du komma igång? Visste du även att du som kund till oss kan rädda mat från våra lager via Karma? Vill du veta hur du ska göra?  Kom och besök Karma klockan 15:00.

15:30 Klas Lindberg - Årets kock 2012

Med en inställning och motivation som skulle kunna flytta berg blev 2012 ett riktigt succéår för Klas. Med titeln Årets Kock och Guld med Kocklandslaget i Culinary Olympics var succén given. 2016 öppnade han restaurangen Portal i Stockholm. Här berättar han om hur det gick till framtill vinsten i Årets Kock, vad han har gjort efter och hur han jobbar idag.

16:00 Svenskt kött av högsta kvalitet

Den 21 oktober i år premierades fem uppfödare med kvalitetsintyget Exceptionell råvara - den absolut högsta råvaruklassen i Sverige som bara ett fåtal når upp till varje år. Träffa Markus Lindström från Böja Stommen som var en av de fem som fick utmärkelsen för nöt, för rasen Wagyu/SRB. Vi kommer också låta Klas Lindberg laga lite smakisar av den här exceptionella råvara.

16:00 – 17:00 Föreläsning Johan Swahn – forskare - föreläsningssalen

Hur utformar man framtidens menyer och hur påverkar det gästernas upplevelser? Vad påverkar smaken, betalningsviljan och uppfattningen om maten?

16.30 – Jens Ericsson och Johanna Rampitsch - Stockholm Culinary Team

Jens och Johanna kommer att berätta om hur de tränar inför för Culinary Olympics och Culinary World Cup. Johanna, som är konditor, kommer också att bjuda på smakprover.

17:00 Sofia Antonsson – Dietist och utbildare på GastroMerit

Vad är sant och falskt inom allergier och intoleranser? Intoleranser och allergier är inte bara en trend, det finns även en faktisk ökning. Att allt fler lider av allergier och intoleranser får så klart konsekvenser för alla som tillagar och serverar mat. Sofia guidar och tipsar på ett enkelt sätt inom detta viktiga ämne.

17:30 Arla lansering av ost 

Nu är det äntligen dags… Unikt för Martin & Servera och er besökare presenterar Arla sin senaste nyhet. Vill du veta vad detta är? Kom hit!

17:30 Trivec - Tjäna mer pengar med hjälp av digitala verktyg!

God mat och bra service kommer alltid att vara hörnstenar inom restaurangnäringen, men det räcker inte längre. Idag måste restaurangägare ta hänsyn till förändrade kundbeteenden. Hur attraherar du fler gäster att komma till dig och de som har kommit att beställa mer. Trivec guidar dig i de digitala verktygen som verkligen kommer att kunna hjälpa dig att få fart på affärerna och få din restaurang att blomstra. Vad fungerar och vad behöver du göra? Vad fungerar inte och var finns fallgroparna?

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader