Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
GastroMerit

Mat och dryck i kombination

Kursinformation

Skräddarsydd utbildning som anpassas efter dina/era behov.

Pris: Enligt offert.
Plats: Hos er eller i våra lokaler.

Kontakta oss så lyssnar vi och gör ett förslag för er. 
Maila oss på:
gastromerit@martinservera.se

 

Kunskap

Mat och vin i kombination - Mattias Larsson

Kock, inspiratör, företagare, entreprenör, föreläsare, moderator, kokboksförfattare och vin-nörd. Vi bad Mattias ”fredagskocken” Larsson lotsa oss genom konsten att kombinera mat och dryck.
Recept

Världens bästa Gin & Tonic

Hernö Gin utsågs till världens bästa gin för Gin och Tonic av IWSC 2016 och 2020. Garnera med citronzest och svartpeppar eller avnjut de rena smakerna utan garnering. En tidlös klassiker med en modern gin från Höga Kusten.

Skräddarsydd utbildning
Samspelet mellan mat och dryck är en viktig konkurrensfaktor som inte bara lockar gäster, utan också ökar försäljningen och omsättningen. Den här kursen skräddarsyr vi i dialog med er så att du och dina kollegor tillsammans lär er grunderna i detta viktiga ämne.

Under dagen ges en introduktion om smaker, känsel och dofter för att förstå själva grunden i samspelet. Därefter följer små workshops där kursledarna visar på exempel med olika tillbehör, såser och smårätter från grönt till kött och fisk. Tillsammans kombinerar vi teori/provning med praktisk matlagning där varje grupp får designa sin egen rätt efter en vintyp.

Vi lär oss hur en smakbalans skapas, hur strävheten i röda viner hanteras och hur man speglar och kompletterar aromer i maten med drycken. Kursen är till största delen teoretisk, men vi provar mat med dryck utifrån vinets smaker.

Målet är att inspirera och skapa en förståelse för att ni ska kunna utveckla er dryckes- och matkultur. Att helt enkelt stå bättre rustad i en allt mer utvecklad restaurangbransch.

Kursen vänder sig till er som vill få inspiration och en ökad förståelse för hur ni kan vässa samspelet mellan dryck och mat och på så vis stärka restaurangens konkurrensförmåga. Viss grundkunskap om vin är en fördel.

Kursinnehåll

  • Samverkan mellan våra sinnen
  • Teori och praktik i samspelet mellan mat och dryck
  • De fem grundsmakerna
  • Provsmakning och vinprovning

Specifikt för en skräddarsydd utbildning

  • Alla i gruppen får samma kunskap samtidigt.
  • Gruppen får ett gemensamt förhållningssätt.
  • Med en gemensam grund blir det enklare att genomföra förändringar.
  • Sammanhållningen i gruppen stärks.
  • Upplägg med tid, datum, plats och antal anpassas efter era önskemål.

Se fler utbildningar

GastroMerit

Cafémat

Kursen ska ge dig inspiration och öka dina kunskaper att servera fullgoda måltider utan ett riktigt kök. Att välja rätt råvaror är viktigt för ekonomin och att arbeta med de olika säsongerna går med fördel att göra på café.
GastroMerit

Utveckla din salladsbuffé

Den här kursen ger dig verktyg som hjälper dig att förändra, utveckla och anpassa salladsbuffén efter säsong, tillgång, pris och kvalitet.
GastroMerit

Diplomerad kökschef

GastroMerits kökschefsutbildning är en diplomerad vidareutbildning, som ger dig fördjupade kunskaper inom ekonomi, ledarskap, organisation och service.

Se alla våra dryckesutbildningar

GastroMerit

Dryckesutbildningar

Oavsett om du behöver teoretisk kunskap kring att söka serveringstillstånd, vill bli en fullfjädrad sommelier eller helt enkelt lära dig massor om öl har GastroMerit utbildningen för dig.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.