Vi hanterar dina personuppgifter enligt allmänna dataskyddsförordningen.
Vi använder även cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda sajten accepterar du detta
Läs mer
Kock, inspiratör, företagare, entreprenör, föreläsare, moderator, kokboksförfattare och vin-nörd. Vi bad Mattias ”fredagskocken” Larsson lotsa oss genom konsten att kombinera mat och dryck.
Hernö Gin utsågs till världens bästa gin för Gin och Tonic av IWSC 2016. Garnera med citronzest och svartpeppar eller avnjut de rena smakerna utan garnering. En tidlös klassiker med en modern gin från Höga Kusten.
Skräddarsydd utbildning. Samspelet mellan mat och dryck är en viktig konkurrensfaktor som inte bara lockar gäster, utan också ökar försäljningen och omsättningen. Den här kursen skräddarsyr vi i dialog med er så att du och dina kollegor tillsammans lär er grunderna i detta viktiga ämne.
Under dagen ges en introduktion om smaker, känsel och dofter för att förstå själva grunden i samspelet. Därefter följer små workshops där kursledarna visar på exempel med olika tillbehör, såser och smårätter från grönt till kött och fisk. Tillsammans kombinerar vi teori/provning med praktisk matlagning där varje grupp får designa sin egen rätt efter en vintyp.
Vi lär oss hur en smakbalans skapas, hur strävheten i röda viner hanteras och hur man speglar och kompletterar aromer i maten med drycken. Kursen är till största delen teoretisk, men vi provar mat med dryck utifrån vinets smaker.
Målet är att inspirera och skapa en förståelse för att ni ska kunna utveckla er dryckes- och matkultur. Att helt enkelt stå bättre rustad i en allt mer utvecklad restaurangbransch.
Kursen vänder sig till er somvill få inspiration och en ökad förståelse för hur ni kan vässa samspelet mellan dryck och mat och på så vis stärka restaurangens konkurrensförmåga. Viss grundkunskap om vin är en fördel.
Kursinnehåll
Samverkan mellan våra sinnen
Teori och praktik i samspelet mellan mat och dryck
De fem grundsmakerna
Provsmakning och vinprovning
Specifikt för en skräddarsydd utbildning
Alla i gruppen får samma kunskap samtidigt.
Gruppen får ett gemensamt förhållningssätt.
Med en gemensam grund blir det enklare att genomföra förändringar.
Sammanhållningen i gruppen stärks.
Upplägg med tid, datum, plats och antal anpassas efter era önskemål.
Kursledare i Stockholm: Mattias och Andreas Larsson
Mattias är även känd som 'fredagskocken'. Han är kock och måltidsinspiratör och föreläser om mat och dryck.
Mattias Larsson
Andreas Larsson har vunnit både svenska, nordiska och europeiska sommeliermästerskapen. 2007 blev han den förste svensk att ta hem den åtråvärda titeln Meilleur Sommelier du Monde - världsmästare i Sommelerie. Han har 30 års erfarenhet av restaurang och gastronomi med ett förflutet på Sveriges bästa restauranger och är idag verksam som konsult och vinprovare med hela världen som arbetsfält.
Andreas Larsson
Fler utbildningar med kursledare Mattias Larsson
GastroMerit
Cafémat
Kursen ska ge dig inspiration och öka dina kunskaper att servera fullgoda måltider utan ett riktigt kök. Att välja rätt råvaror är viktigt för ekonomin och att arbeta med de olika säsongerna går med fördel att göra på café.
GastroMerits kökschefsutbildning är en vidareutbildning som ger dig fördjupade kunskaper inom ekonomi, ledarskap, organisation, service och produktkunskap.
Oavsett om du behöver teoretisk kunskap kring att söka serveringstillstånd, vill bli en fullfjädrad sommelier eller helt enkelt lära dig massor om öl har GastroMerit utbildningen för dig.