Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Spännande svenska drycker
GastroMerit

Spännande svenska drycker

Logga in innan du trycker på boka för att betala med faktura.

Kursinformation

Något gick fel när kurserna hämtades.
GastroMerit

Mat och dryck i kombination

Välkommen till en givande introduktions- och inspirationsdag i hur man kombinerar mat och dryck. Ovärderlig kunskap att ha om du jobbar med mat och dryck.
Välkommen till dryckeslandet Sverige! Under en heldag får du följa med dryckesexperten Nadja Karlsson och prova svenska spännande drycker. Ovärderlig kunskap för dig som vill ha koll på det senaste inom dryckesvärlden och dessutom lära dig mer om vår svenska dryckeshistoria.

Förmiddagen

Svenska viner

Hur blev Sverige ett vinland? Vad är svenskt vin? Följ med på en historisk resa som tar avstamp i historien. Vi börjar året 1957, ”Operation vin", då vinet skulle bli en del av det svenska folkhemmet. Sen förflyttas vi framåt till år 1999, då Sverige blev ett godkänt vinland av EU. Att Sverige skulle bli ett vinproducerande land var det få som trodde för 20 år sedan.

Eftermiddagen

Svenska spritsorter

Boom för destillerier – lika många sprittillverkare idag som på 1870-talet. Hur kommer det sig att svensk gin har blivit en sån världssuccé? Varför pratar många producenter hellre om ”botanicals” än om kryddor? Nadja berättar också om smaksättning och ”livets vatten” (Akvavit) och whiskey.

Den nya svenska ölkulturen

Under 2000-talet har hundratals hantverksbryggerier etablerats. Det har hänt mycket i öllandet Sverige och utvecklingen är i snabb och ständig rörelse. När vi pratar om svensk öl - hur är definitionen av svensk öl? Ska humlen och malten komma från Sverige för att räknas som svensk öl?

Kursens innehåll

  • Svensk dryckeshistoria
  • Provningsmetodik
  • Vinlandet Sverige
  • Svensk öl
  • Svensk sprit

Kursledare: Nadja Karlsson

Dryckesexperten Nadja Karlsson hittar du till vardags på Spritmuseum där hon håller i lite udda provningar. Hon har varit involverad i dryckesbranschen på många olika sätt sedan 90-talet och har en både djup och bred dryckeskunskap som hon dessutom är mästare på att förmedla vidare. Nadja har även jobbat med utbildning på Systembolaget och har varit med och byggt dryckesutbildningar.

Vilken dryckesutbildning vill du gå?

GastroMerit

Vinkunskap – tvådagars intensivkurs

Under två dagar får du lära dig massor om vin. Vinmaking, vinodling, vinlingo och terroir är utgångspunkten för den här grundkursen.
GastroMerit

Amarone, appassimento, rippasso och prosecco

Venteto - ett av Italiens mest intressanta vinområden. Härifrån kommer många av våra mest omtyckta drycker. Missa inte den här heldagen där vi djupdyker i Veneto.
GastroMerit

Grundkurs i barteknik

Här får du massor av inspiration och kunskap när det gäller att lyfta din bar. Kursen är till största delen teoretisk, men innehåller praktiska moment.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.