Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Skräddarsydd utbildning Vill ni veta hur ni ökar lönsamheten för er meny och få insikt i hur man ska prissätta sina rätter för att få önskad lönsamhet? Den här kursen går igenom delar som kalkylering, prissättning, menyplanering och menyoptimering.
Under kursens gång får ni lära er hur ni genom prissättning och kalkylering kan påverka lönsamheten genom att bland annat minska svinnet och analysera er meny. Vi går igenom vilka faktorer som påverkar prissättningen av rätter, olika sätt att påverka råvarukostnaden och hur ni genom försäljningsstatistik kan optimera er meny.
Utbildningen passar er som arbetar i restaurangbranschen och vill lära er mer om köksekonomi och lönsamhet.
Kursinnehåll
Kalkylering
Prissättning
Menyplanering
Menyoptimering
Förkunskap
Det är en stor fördel om ni redan arbetar i något verktyg för att kalkylera era rätter, till exempel Martin & Serveras tjänst Kalkylering & inventering.
Specifikt för en skräddarsydd utbildning
Alla i gruppen får samma kunskap samtidigt.
Gruppen får ett gemensamt förhållningssätt.
Med en gemensam grund blir det enklare att genomföra förändringar.
Sammanhållningen i gruppen stärks.
Upplägg med tid, datum, plats och antal anpassas efter era önskemål.
Kursledare: Richard Clauson
Richard är utbildare på Martin & Servera. Han är utbildad kostekonom från Uppsala universitet med stor erfarenhet av restaurangekonomi, främst inom kalkylering och verksamhetsuppföljning.
Se alla våra ekonomiutbildningar
Vi rekommenderar
GastroMerit
Ekonomiutbildningar
Här hittar du kurser och utbildningar som gör ditt arbete både enklare och mer lönsamt.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.