Vi hanterar dina personuppgifter enligt allmänna dataskyddsförordningen.
Vi använder även cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda sajten accepterar du detta
Läs mer
En kurs för dig som vill få nycklarna till hur du bäst mäter och förbättrar din verksamhet. Med fokus på ökad lönsamhet.
Att mäta nyckeltal i sin verksamhet är ett bra sätt att ta pulsen på verksamhetens effektivitet och lönsamhet.
Under den här kursen får du lära dig vilka nyckeltal som passar bäst för att mäta framgång i din verksamhet och hur du har nytta av dem i din dagliga drift.
När kursen är avslutad, åker du hem med skräddarsydda nyckeltal för just din verksamhet, redo att användas praktiskt.
I kursavgiften ingår dessutom en månads fri telefonsupport från våra kursledare.
Den här kursen vänder sig till dig som på något sätt har ett lönsamhetsansvar. En ekonomisk bakgrund är inte alls nödvändig, men förmodligen kommer du i regelbunden kontakt med exempelvis ekonomiska uppföljningar i din yrkesroll. Kanske är du restaurangchef, köksmästare, hotell- och receptionschef, husmor, blivande krögare eller har någon annan liknande roll där du direkt kan påverka företagets resultat och lönsamhet.
Du behöver inte ha gått kursen ekonomi för icke-ekonomer eller webbutbildningen Grunderna i restaurangekonomi, men det underlättar.
För att få ut maximalt av kursen behöver du ha med dig egen dator med en komplett version av Excel.
Kursinnehåll
Nyckeltal, allmänt och i branschen
Olika perspektiv på nyckeltal
Gästen
Ekonomin
Effektivitet
Attityd
Dina viktigaste nyckeltal
Kommunicera och presentera nyckeltal
Riskhantering
Kursledare
Rikard Lindqvist är företagsekonom, utbildad vid Manchester Metropolitan University i England. Han driver företaget Vinstoptimering. Rikard arbetar med att hjälpa restauranger, caféer och barer att förbättra och effektivisera den dagliga driften.
Dick Bengtson är ekonom och pedagog med lång erfarenhet som konsult inom verksamhets- och organisationsutveckling. Idag driver han bland annat företaget Vinstoptimering tillsammans med Rikard.
Fler ekonomiutbildningar
GastroMerit
Ekonomi för icke-ekonomer
Ekonomikursen för dig som inte är ekonom men som behöver större kunskap inom ekonomi. Kursen är skräddarsydd för dig inom hotell- och restaurangbranschen.
Denna kurs ger dig en grundläggande introduktion till hur man skapar en lönsam restaurang. Här får du lära dig att sätta rätt priser och se till att lyfta fram och sälja den mat och de drycker som bidrar mest till restaurangens lönsamhet.