Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
GastroMerit

Nyckeltal – nyckeln till ökad lönsamhet

Kursinformation

Längd: 2 heldagar.

Pris: 5 350 kr exkl moms

Boka

 

Stockholm   6-7/10 2020
    19-20/1 2021
     
     
     
En kurs för dig som vill få nycklarna till hur du bäst mäter och förbättrar din verksamhet.
Med fokus på ökad lönsamhet.
Att mäta nyckeltal i sin verksamhet är ett bra sätt att ta pulsen på verksamhetens effektivitet och lönsamhet.

Under den här kursen får du lära dig vilka nyckeltal som passar bäst för att mäta framgång i din verksamhet och hur du har nytta av dem i din dagliga drift.

När kursen är avslutad, åker du hem med skräddarsydda nyckeltal för just din verksamhet, redo att användas praktiskt.

I kursavgiften ingår dessutom en månads fri telefonsupport från våra kursledare.

Den här kursen vänder sig till dig som på något sätt har ett lönsamhetsansvar.
En ekonomisk bakgrund är inte alls nödvändig, men förmodligen kommer du i regelbunden kontakt med exempelvis ekonomiska uppföljningar i din yrkesroll. Kanske är du restaurangchef, köksmästare, hotell- och receptionschef, husmor, blivande krögare eller har någon annan liknande roll där du direkt kan påverka företagets resultat och lönsamhet.

Du behöver inte ha gått kursen ekonomi för icke-ekonomer eller webbutbildningen Grunderna i restaurangekonomi, men det underlättar.

För att få ut maximalt av kursen behöver du ha med dig egen dator med en komplett version av Excel.

Kursinnehåll

  • Nyckeltal, allmänt och i branschen
  • Olika perspektiv på nyckeltal
  • Gästen
  • Ekonomin
  • Effektivitet
  • Attityd
  • Dina viktigaste nyckeltal
  • Kommunicera och presentera nyckeltal
  • Riskhantering

Kursledare

Rikard Lindqvist är företagsekonom, utbildad vid Manchester Metropolitan University i England. Han driver företaget Vinstoptimering. Rikard arbetar med att hjälpa restauranger, caféer och barer att förbättra och effektivisera den dagliga driften.


Dick Bengtson är ekonom och pedagog med lång erfarenhet som konsult inom verksamhets- och organisationsutveckling. Idag driver han bland annat företaget Vinstoptimering tillsammans med Rikard.

Tips på bra ekonomiutbildningar

GastroMerit

Ekonomi för icke-ekonomer

Ekonomikursen för dig som inte är ekonom men som behöver större kunskap inom ekonomi. Kursen är skräddarsydd för dig inom hotell- och restaurangbranschen.
GastroMerit

Webbutbildning - Grunderna i restaurangekonomi

Denna kurs ger dig en grundläggande introduktion till hur man skapar en lönsam restaurang. Här får du lära dig att sätta rätt priser och se till att lyfta fram och sälja den mat och de drycker som bidrar mest till restaurangens lönsamhet.

Se alla våra ekonomiutbildningar

GastroMerit

Ekonomiutbildningar

Här hittar du kurser och utbildningar som gör ditt arbete både enklare och mer lönsamt.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader