Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
GastroMerit

Endagskurs – Grundkurs i livsmedelshantering och hygien

Kursinformation

Längd: En heldag

Pris: 2750 kr exkl moms
Boka

Stockholm
  13/9 2021
    15/11 2021 
     
Göteborg
   22/9 2021
  2/11 2021
     
Malmö  28/9 2021
  8/11 2021
Få motivation, inspiration och kunskap kring att arbeta förebyggande med livsmedelshygien och hantering av livsmedel. Med dessa kunskaper kan du undvika kostsamma misstag och de faror som finns i samband med livsmedelshantering.
Under den här kursen lär du dig vilka hygieniska risker som finns vid hantering av livsmedel. Vi går igenom smittämnen, smittkällor, matförgiftning, allergener och andra hälsofaror. Du får insikt i vissa kritiska steg vid livsmedelshantering och vad egenkontroll innebär.

Utbildningen är lämplig för alla som har kontakt med livsmedel där det på arbetsplatsen redan finns personer med övergripande ansvar. Kallskänkor, kockar samt portionerings- och servispersonal måste ha baskunskaper inom livsmedelshantering när de i varierande omfattning kommer i kontakt med livsmedel.

Målet är att du, förutom kunskapen, även ska få inspiration och motivation att använda det du lärt dig under kursen i din vardagliga verksamhet. Kursinnehållet är upplagt utifrån Livsmedelsverkets krav och är den utbildning som efterfrågas av myndigheternas inspektörer.

Kursen vänder sig till dig som hanterar livsmedel i någon form, exempelvis kockar, serveringspersonal, portioneringspersonal, kallskänkor och övrig personal med livsmedelskontakt inom restaurang och offentlig verksamhet.

Inga förkunskaper krävs.

Kursinnehåll

  • Mikroorganismer och Smitta (bakterier, virus och parasiter)
  • Hygien (personlig och lokaler)
  • Matförgiftningar
  • Kemiska och fysiska hälsofaror
  • Egenkontroll
  • Förebyggande insatser
Utbildningen finns som lärarledd, 1 heldag eller webbutbildning 4 h

Webbutbildningen är framtagen tillsammans med Krogkunskap

Kursledare

GastroMerits föreläsare är specialister från företaget Nomor, som arbetar med matsäkerhet och skadedjurskontroll. Föreläsarna har stor kunskap och lång erfarenhet av utbildningar och av hur det fungerar ute i verksamheterna. De delar med sig av historier och exempel ur vardagen och anpassar utbildningarna efter deltagarnas behov. Samtliga föreläsare har erforderlig utbildning inom livsmedelshygien, egenkontroll och HACCP samt praktisk erfarenhet inom livsmedelsbranschen.

Du vet väl att vi även har hygienutbildningar som onlinekurser?

GastroMerit

Webbutbildning - Livsmedelshygien och HACCP

Det här är en grundläggande livsmedelsutbildning för köks- och restaurangpersonal. Utbildningen skapar stor förståelse för vikten av totalkontroll på hygien och alla hanteringssteg. Kursen inkluderar även HACCP, ett arbetssätt för att ta reda på, bedöma och kontrollera alla faror i livsmedelsproduktionen som kan utgöra ett hot mot livsmedelssäkerheten. 

GastroMerit

Webbutbildning – Grundkurs i livsmedelshantering och hygien

Få motivation, inspiration och kunskap kring att arbeta förebyggande med livsmedelshygien och hantering av livsmedel. Med dessa kunskaper kan du undvika kostsamma misstag och de faror som finns i samband med livsmedelshantering.  
GastroMerit

Webbutbildning - Allergier och intoleranser för restaurang

Med denna kurs håller du dig uppdaterad gällande det senaste inom kost, hälsa, allergier, intoleranser och får en ökad förståelse för olika kostönskemål och behov.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.