Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
GastroMerit

Onlineutbildning: Livsmedelshygien och HACCP – grundutbildning

Kursinformation

Längd: 6 timmar

Pris: 1490 kr exkl. moms
Boka

Onlineutbildningen har valfritt startdatum.
Grundläggande livmedelsutbildning online för ansvariga vid livsmedelanläggningar och kökspersonal. Inkluderar HACCP och Egenkontrollen.

Matförgiftningar medför både en personlig- och samhällsekonomisk kostnad. Förutom de ekonomiska aspekterna kan skador på individnivå leda till betydligt allvarligare konsekvenser. 

Kursen leder till att du får en fördjupad förståelse för stegen vid hantering av livsmedel samt vilka virus och bakterier du kan komma att möta i din verksamhet. Vi belyser bland andra de vanligast förekommande sjukdomsframkallande mikroorganismerna.

Efter utbildningen kommer du ha ökad kunskap kring hygien i verksamheten, vikten av ordning och reda både i lokal men även bland råvaror och färdiga rätter. Hur du hanterar allergener och hur du undviker att korskontaminera.

HACCP och Egenkontrollen får egna kapitel där vi steg för steg lär dig jobba med de styrverktyg som du ska använda i verksamheten.

Kursinnehåll

  • Kritiska punkter

  • Lokalen

  • Livsmedelslagen

  • Smittkällor

  • Spridning

  • Bakterier, virus & svampar

  • Temperaturgränser

  • HACCP & Egenkontroll

Detta krävs för att få ett kursintyg

Varje avsnitt avslutas med ett antal kontrollfrågor som måste bli godkända för att du ska ta dig vidare till nästa delmoment. För att få intyg på utförd kurs ska du ha klarat 80 % av frågorna på respektive delprov.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.