Vi förenklar vardagen för dig i restaurangbranschen
Det gick tyvärr inte att logga in
Kontot är inte aktiverat för martinservera.se. Vänligen kontakta säljare.
Underhåll av sidan pågår. Försök logga in senare.
Denna webbsida innehåller information om alkoholhaltiga drycker. För att besöka webbplatsen behöver du ha fyllt 20 år.
När jag bekräftar att jag är 20 år eller äldre accepterar jag även att webbplatsen använder cookies och hanterar mina personuppgifter enligt allmänna dataskyddsförordningen.
Läs mer
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Med ett färdigbakat surdegsbröd och några få ingredienser kan du skapa en riktigt god macka. Prova detta recept och låt dig inspireras till egna varianter!
Lär dig att baka surdegsbröd med naturliga råvaror, utan tillsatser, och med surdegsjäsning som passar i små och stora restaurangkök. Kursen ger dig en genomgång i surdegsbröd från ax till limpa.
Vi kommer att gå på djupet med bröd i alla dess former och fokusera på att använda befintliga förutsättningar i ett restaurangkök, med allt vad det innebär.
Du får konkreta förklaringar till alla processer, vilka naturlagar som medverkar i surdegsbrödbaket och hur bakets kemi fungerar.
Dag 1är teoretisk med genomgång av olika sorters mjöl, tillsatser, bak-kemi, historia och tekniker. Vi sätter surdeg inför dag 2.
Dag 2bakar vi på den surdeg vi satte dag ett. Vi bakar allt från små kuvertbröd, baguetter, frallor och limpor av olika slag. Vi tillagar en lunch med fokus på "bröd på menyn" men även på temat bröd som pissaladière, croque monsieur och små amuses.
Kursen vänder sig till dig somvill utveckla din kunskap kring bakning med surdeg och hitta de metoder som passar ditt kök bäst. Det här är en kurs för alla som vill baka bröd på restaurang, café eller storkök.
Kursinnehåll
Process och kemi vid surdegsbak
Grundlig teoretisk genomgång av bl a surdegstekniker och olika mjölsorter
Sätta och baka surdeg, t ex kuvertbröd, baguetter och amuses
Lunch med fokus på bröd
Kursledare: Sebastien Boudet
Sebastien är bagaren och konditorn som drivit en surdegsbrödsrevolution i Sverige sedan han flyttade hit för 13 år sedan. Han har drivit flera bagerier i Frankrike, USA, Spanien och Sverige. Han har skrivit två kokböcker, varav den ena vann pris som världens bästa franska kokbok. Han syns ofta i morgon- och är domare/programledare för Dessertmästarna. Sebastien föreläser runt om i landet och undervisar på 15 olika gymnasier och på alla YH-utbildningar för bagare och konditorer.
Se alla köksutbildningar
Vi rekommenderar
GastroMerit
GastroMerits köksutbildningar – matlagning i teori och praktik
Köksutbildningar som passar såväl dig som är ny i branschen och dig som befinner dig mitt i yrkeslivet.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.