Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

GastroMerit

Choklad och dekorer

Kursinformation

Längd: En heldag

Pris: 2950 kr exkl moms
Boka

Stockholm   7/3 2019
     
Luleå   26/3 2019
Recept

Gjuten chokladmousse med havtornssorbet

Dessert skapad av Simon Laiti på Hemmagastronomi i Luleå. En perfekt avslutning på en meny i höstens tecken.
Recept

Choklad- och havtorndessert

Den mäktiga chokladbavaroisen balanseras perfekt av den syrliga havtornssorbeten. Lyxen svämmar över med kuber av havtornsmarmelad och brownie, den ljuvliga chokladkrämen och sältan från de ugnsrostade mandlarna!
En heldags chokladkurs där du lär dig tryffeltillverkning och att baka med choklad. Du får skapa tårtor, bakelser, glassdesserter, macarons, tartletter och tryfflar i olika smaker och med olika utseenden.

Under kursdagen bakar vi moussetårtor som vi dekorerar, chokladbakelser och bakade produkter som fondant, sufflé, brownie och tårtbottnar. Sist men inte minst - praliner och tryfflar i olika varianter.

Självklart går vi igenom chokladens kemi och ser hur man kan variera resultatet av slutprodukten. Vi kommer att inrikta oss mycket på olika dekorer. Genom att använda olika dekorer med samma bas är det lätt att skapa nya varianter av desserter och tårtor.

Chokladkursen vänder sig till dig som vill lära dig baskunskaperna kring chokladens kemi och hur du använder choklad på ett kreativt sätt.

Kursinnehåll

  • Tryffeltillverkning, för en perfekt emulsion och en hållbar tryffel
  • Baka med vit, ljus och mörk choklad, olika konsistenser och smakkombinationer
  • Temperera choklad
  • Lär dig dekorera och garnera bakverken på ett stilfullt sätt
  • Genomgång av recept, tips och idéer samt provsmakning

Kursledare: Cecilia Andersson

Cecilia är ansvarig konditor på Frantzén Group på NK, Stockholm. Cecilia arbetar även med utbildning, workshops, events och receptutveckling via sitt eget företag Ceciliakonditor. Hon vann Årets konditor 2012 och har tidigare arbetat som chefskonditor på Tössebageriet.
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader