Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
GastroMerit

Den koreanska måltiden

Kursinformation

Kurslängd: En heldag
Pris: 2950 kr exkl moms
Boka

Stockholm   21/4 2020
     
     
Inspiration

Vi möter mästerkocken Jennie Walldén

Jennie Walldén lämnade jobbet som marknadschef och gick och vann Sveriges mästerkock 2013. Idag har hon helt sadlat om och driver den koreansk-inspirerade krogen Namu tillsammans med sin man vid Lilla torg i Malmö.
Inspiration

Namu i Malmö

Jennie Walldén lagade hem vinsten i Sveriges Mästerkock 2013, och fick en helt ny karriär. Idag driver hon egna restaurangen Namu i Malmö och arbetar även som tv-kock.
Koreansk mat har varit i ropet ett tag men fortfarande är det många som inte vet hur en koreansk måltid är sammansatt. Det råder den här kursen bot på!

Vi går igenom vad som är unikt med det koreanska köket samt ger en kort introduktion till fermentering. Vi gör äkta mjölksyrad kimchi, lagar koreansk BBQ, använder rätt sorts ris och lagar banchans.

Tillsammans lagar vi helt enkelt en koreansk måltid som den äts i Korea. Du får lära dig några av de grundläggande koreanska ingredienserna, hur de görs och vad de bidrar med till i smaken på de olika rätterna. Kursen avslutats med att vi tillsammans smakar av alla rätter vi lagat.

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig grunderna i det koreanska köket och självständigt kunna ta det vidare i ditt eget kockarbete.

Kursinnehåll

  • Den koreanska måltiden – så bygger man upp den
  • Kort intro till fermentering – så funkar det
  • Kimchi från grunden
  • Koreansk BBQ
  • Banchan – de viktiga tillbehören

Kursledare: Jennie Walldén

Jennie är krögare och ägare av restaurang Namu, en koreansk fusionrestaurang belönad med en Bib Gourmand av Michelinguiden. Hon är född i Sydkoreas matmecka Gwangju. Vid 6 års ålder flyttade hon till Sverige med många matminnen i bagaget. Jennie har alltid brunnit för den koreanska maten och 2013 vann hon också Sveriges Mästerkock. Sedan dess lagar hon regelbundet mat i TV4 i programmet Kökets Middag. Jennie har skrivit tre kokböcker, alla med tema koreanska och asiatiska smaker. Hon har även arbetat många år som produkt- och marknadschef inom livsmedelsbranschen.

Se alla köksutbildningar

GastroMerit

GastroMerits köksutbildningar – matlagning i teori och praktik

Köksutbildningar som passar såväl dig som är ny i branschen och dig som befinner dig mitt i yrkeslivet.
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader