Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Hållbarhet i fokus - med Sébastien Boudet
GastroMerit

Hållbarhet i fokus - med Sébastien Boudet

Logga in innan du trycker på boka för att betala med faktura.

Kursinformation

Något gick fel när kurserna hämtades.
GastroMerit

Därför ska du gå vår hållbarhetskurs

Vi har träffat Sébastien Boudet, omtyckt bagare och hållbarhetsexpert. I mars är det dags för kursen Hållbarhet i fokus, där tunga ämnen som matsystem, målen för Sverige 2023 och att bygga en medveten inköpsstrategi kommer att behandlas. Hör honom berätta mer om varför kursen är viktig för alla i branschen.
Hållbarhet

Vårt hållbarhetsarbete

För att kunna vara restaurangens bästa partner behöver vi agera som ledare inom hållbarhet och göra det enkelt för dig att göra hållbara val.
I praktiken betyder det att du automatiskt är en del av allt det arbete som Martin & Servera gör för en mer hållbar framtid. Om du önskar kan du välja att ta ytterligare steg i hållbar riktning, genom att till exempel välja mer ekologiska produkter, mer växtbaserat eller dra ner på antalet leveranser per vecka.
När hållbarhet är på toppen av agendan ska du se till att konkretisera och utvidga verksamhetens idéer med hjälp av Sébastien Boudet.

Utmaningar för branschen

Klimatförändringar, förlust av mångfald, resursbrist, försurning av havet och övergödning är några konsekvenser av vår mänskliga aktivitet på jorden. Flera delar av det kan direkt eller indirekt kopplas till hur vi producerar och konsumera livsmedel.

Samtidigt som att medvetenheten höjs i desa frågor, finns det stora utmaningar i form av prishöjningar på råvaror, brist på kompetent personal eller energipriset för att bara nämna några.

Därför har vi tillsammans med Sébastien Boudet, skapat en kurs med hållbarhet i största fokus:

“Det är lätt att få ångest och tappa suget att laga mat med ett sådan dyster socioekonomisk klimat. Men jag tänker samtidigt att det är ett fantastiskt läge att kunna påverka och arbeta för förändring!”

Kursens innehåll

  • Hur fungerar systemen som producerar våra råvaror?
  • Hur kan en framåtblickande och medveten restaurang skapa den matlagning som möter målen sverige har för 2030?
  • Hur kan en medveten inköpstrategi påverka utveckligen samtidigt som den förbättrar lönsamheten?
  • Hur kan man kommunicera med kunderna för att höja deras medvetenheten och resultera till en bättre lojalitet och betalningsvilja?
Under en helt dag kommer Sébastien Boudet inspirera dig till en spännande resa med hållbarhet i fokus.

Kursledare: Sébastien Boudet

Sébastien Boudet är konditor, kock, bagare, författare, matdebattör och programledare. Han sprider sin kunskap och vision om bra mat och bröd genom kurser, workshops och föreläsningar, med fokus på ekologi, hållbarhet, resiliens och kretslopp. Sébastien kommer från en bagarsläkt och har sedan barnsben drillats i konsten att baka surdegsbröd, briocher, chouquetter och croissanter. Han är utbildad i Frankrike, Spanien och USA och flyttade till Sverige i början av 2000-talet. Han startade det prisbelönta bageriet La Petite France i Stockholm och har gått i spetsen för surdegsrevolutionen som dragit över landet.

Senast har han drivit bageri och restaurang Sebastien på Södermalm. Debutboken ”Den franske bagaren: Surdeg, mat, kärlek” har utsetts till världens bästa kokbok vid Gourmand World Cookbook Awards. 

Fler utbildningar

GastroMerit

Planera event och catering: från idé till nöjd kund

Vill du lära dig att professionellt strukturera och genomföra varje steg av ett event – från kundmöte till fakturering? Då är den här kursen perfekt för dig.
GastroMerit

Vinkunskap – tvådagars intensivkurs

Under två dagar får du lära dig massor om vin. Vinmaking, vinodling, vinlingo och terroir är utgångspunkten för den här grundkursen.
GastroMerit

Värdskap, service och gästkommunikation

Att arbeta med värdskap och service på hotell och restaurang, kan vara det roligaste som finns! Den här kursen vänder sig till dig som arbetar med service inom hotell och restaurang.
GastroMerit

Webbutbildning - Ekologiska livsmedel

Vill du få en ökad kunskap om ekologiska livsmedel? Här besvaras frågor som hur man får ekonomi i inköpen och vilka fördelarna med eko är. 

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.