Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

GastroMerit

Hållbarhet och minskat matsvinn

Kursinformation

Längd: En heldag

Pris: 2950 kr exkl moms
Boka

Stockholm   21/2 2019
    9/5 2019
     
Laga mat med fokus på svinn och hållbarhet, tjäna pengar, ha kul och rädda miljön. Den här kursen ger dig konkreta råd kring hur du praktiskt ska skapa måltider som är hållbara för miljön samtidigt som du behåller din lönsamhet.

Det är inte svårt att vara klimatsmart, men man måste börja någonstans. Under kursdagen läggs stort fokus på hur du kan minska matsvinnet i ett eller flera led. Vi diskuterar hur stor påverkan maten har på en hållbar framtid och du får insikt i vad du kan göra för att minska din miljöpåverkan. Hur ser till exempel ett kilo koldioxid ut på tallriken? Vi lagar rätter med grönsaker, kött, fågel och fisk ur ett hållbarhetsperspektiv. Du lär dig också hur du kan smakoptimera råvarorna i varje tillagningsmoment.

Kursen vänder sig till dig som vill ha praktisk kunskap om hur du kan skapa hållbara måltider och minska ditt svinn med bibehållen förtjänst.

Kursinnehåll

  • Tips och råd för minskad miljöpåverkan
  • Minskat svinn i flera led
  • Smakoptimering
  • Matlagning ur ett hållbart perspektiv

Kursledare: Johan Gottberg

Johan Gottberg brinner för att minska matsvinnet i Sverige, för hållbarhet och självklart för god mat. Johan är kock och verksam i Stockholm och utsågs till Årets hållbarhetskock 2014.
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader