Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Minskat matsvinn, roligt och gott
GastroMerit

Minskat matsvinn, roligt och gott

Kursinformation

Längd: 1 heldag, kl. 09.00-16.00
Pris: 3 100 kr exkl. moms

Nya datum kommer
Inspiration

Johan Gottberg: Kaos skapar nytänkande

Johan Gottberg är mannen som vände upp och ner på det mesta när han startade lunchrestaurangen K-märkt Garnisonen i Stockholm. Idag är han konsult med kreativt kaos som verktyg för att skapa ökad hållbarhet och långsiktiga förändringar.
Laga mat med fokus på svinn och hållbarhet, tjäna pengar, ha kul och rädda miljön. Den här kursen ger dig konkreta råd kring hur du praktiskt ska skapa måltider som är hållbara för miljön samtidigt som du behåller din lönsamhet.

Det är inte lätt att vara klimatsmart, men man måste börja någonstans. Under kursdagen läggs stort fokus på hur du kan minska matsvinnet i ett eller flera led. Vi diskuterar hur stor påverkan maten har på en hållbar framtid och du får insikt i vad du kan göra för att minska din miljöpåverkan. Hur ser till exempel ett kilo koldioxid ut på tallriken? Vi lagar rätter med grönsaker, kött, fågel och fisk ur ett hållbarhetsperspektiv. Du lär dig också hur du kan smakoptimera råvarorna i varje tillagningsmoment.

Kursen vänder sig till dig som vill ha praktisk kunskap om hur du kan skapa hållbara måltider och minska ditt svinn med bibehållen förtjänst.

Kursinnehåll

  • Tips och råd för minskad miljöpåverkan
  • Minskat svinn i flera led
  • Smakoptimering
  • Matlagning ur ett hållbart perspektiv

Kursledare: Johan Gottberg

Johan Gottberg brinner för att minska matsvinnet i Sverige, för hållbarhet och självklart för god mat. Johan är kock och verksam i Stockholm och utsågs till Årets hållbarhetskock 2014.

Se alla köksutbildningar

GastroMerit

GastroMerits köksutbildningar – matlagning i teori och praktik

Köksutbildningar som passar såväl dig som är ny i branschen och dig som befinner dig mitt i yrkeslivet.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.