För tillfället upplever vi tyvärr längre svarstider på e-handeln. Vi arbetar med att lösa problemet.Läs merLäs mindre
Produktlarm: Julskinka, kokt skivad, art nr 431403, Martin & Servera, med bäst före datum 12-12-2023, batch nr 361, återkallas efter att listeria påvisats i samband med kontroll och provtagning enligt ordinarie rutiner. Läs mer här.Läs merLäs mindre
Enligt svensk lagstiftning kan vi inte sälja alkoholhaltiga drycker till personer som ännu inte fyllt 20 år. För att du ska kunna ta del av vårt utbud så måste du verifiera din ålder.
Johan Gottberg är mannen som vände upp och ner på det mesta när han startade lunchrestaurangen K-märkt Garnisonen i Stockholm. Idag är han konsult med kreativt kaos som verktyg för att skapa ökad hållbarhet och långsiktiga förändringar.
Laga mat med fokus på svinn och hållbarhet, tjäna pengar, ha kul och rädda miljön. Den här kursen ger dig konkreta råd kring hur du praktiskt ska skapa måltider som är hållbara för miljön samtidigt som du behåller din lönsamhet.
Det är inte lätt att vara klimatsmart, men man måste börja någonstans. Under kursdagen läggs stort fokus på hur du kan minska matsvinnet i ett eller flera led. Vi diskuterar hur stor påverkan maten har på en hållbar framtid och du får insikt i vad du kan göra för att minska din miljöpåverkan. Hur ser till exempel ett kilo koldioxid ut på tallriken? Vi lagar rätter med grönsaker, kött, fågel och fisk ur ett hållbarhetsperspektiv. Du lär dig också hur du kan smakoptimera råvarorna i varje tillagningsmoment.
Kursen vänder sig till dig som vill ha praktisk kunskap om hur du kan skapa hållbara måltider och minska ditt svinn med bibehållen förtjänst.
Kursinnehåll
Tips och råd för minskad miljöpåverkan
Minskat svinn i flera led
Smakoptimering
Matlagning ur ett hållbart perspektiv
Kursledare: Johan Gottberg
Johan Gottberg brinner för att minska matsvinnet i Sverige, för hållbarhet och självklart för god mat. Johan är kock och verksam i Stockholm och utsågs till Årets hållbarhetskock 2014.
Se alla köksutbildningar
Vi rekommenderar
GastroMerit
GastroMerits köksutbildningar – matlagning i teori och praktik
Köksutbildningar som passar såväl dig som är ny i branschen och dig som befinner dig mitt i yrkeslivet.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.