Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Matsvinn: en workshop för ett hållbart köksarbete i praktiken
GastroMerit

Matsvinn: en workshop för ett hållbart köksarbete i praktiken

Logga in innan du trycker på boka för att betala med faktura.

Kursinformation

Något gick fel när kurserna hämtades.
Hållbarhet

Vårt hållbarhetsarbete

För att kunna vara restaurangens bästa partner behöver vi agera som ledare inom hållbarhet och göra det enkelt för dig att göra hållbara val.
I praktiken betyder det att du automatiskt är en del av allt det arbete som Martin & Servera gör för en mer hållbar framtid. Om du önskar kan du välja att ta ytterligare steg i hållbar riktning, genom att till exempel välja mer ekologiska produkter, mer växtbaserat eller dra ner på antalet leveranser per vecka.
Matsvinn är en av de viktigaste frågorna att tackla både nu och i framtiden. Boka in en heldag med Generation Waste och ta dina kunskaper till nya höjder.
Du som deltagare får kunskaper i hur du kan ta nästa steg i ditt hållbarhetsarbete. Vi ger dig konkreta råd och tips på olika metoder för att minska matsvinn så som planering av menyn, tillagnings- och serveringsmetoder. Du kommer vidareutveckla din kommunikation till gästerna, samt arbetslagets rutiner i köket och få praktisk matlagningsinspiration.

Dagen är uppbyggd i tre workshops. Svinnsmarta menyer, matlagningsinspiration och kommunikation. Vi blandar praktisk matlagning med teori.

Kursens innehåll

  • Menyplanering för minskat matsvinn
  • Intern och extern kommunikation
  • Livsmedelskunskap
  • Svinn: matlagningsinspiration
Kursen riktar sig till kockar och köksmästare inom både privata och offentliga restauranger med lunchverksamhet.

Kursledare: Generation Waste

Kursledare: Generation waste

Generation Wastes tre utbildare: Daniel Oddhammar, Lina Andersson Fasth och Magnus Naess har lång och gedigen bakgrund i restaurangköket i roller som verksamhetsutvecklare, köksmästare och kock.

Under de senaste fem åren har de varit flitiga utbildare för olika restaurangverksamheter samt på Yrkeshögskolans köksmästarutbildning. De är riktiga proffs på matsvinn!

Fler utbildningar

GastroMerit

Vegetarisk meny i världsklass

Restaurangbesökarnas intresse för och kunskap kring växtbaserad mat bara fortsätter att öka. I kursen "Vegetarisk meny i världsklass" lär du dig skapa en avsmakningsmeny endast med råvaror från växtriket.
GastroMerit

Webbutbildning - Ekologiska livsmedel

Vill du få en ökad kunskap om ekologiska livsmedel? Här besvaras frågor som hur man får ekonomi i inköpen och vilka fördelarna med eko är. 
GastroMerit

Styckningskurs: lär dig stycka ett helt djur

Grundläggande anatomisk styckningskurs för dig som vill lära dig att stycka ett helt djur och ta vara på alla styckningsdetaljer. Dagen blandas med teori och praktik. Vi inleder dagen med en styckningsdemonstration av ett djur.
GastroMerit

Vinkunskap – tvådagars intensivkurs

Under två dagar får du lära dig massor om vin. Vinmaking, vinodling, vinlingo och terroir är utgångspunkten för den här grundkursen.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.