Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
GastroMerit

Desserter med enkla tekniker

Kursinformation

Längd: En heldag kl 9.00-16.00

Pris: 3 100 kr exkl moms
Boka

Stockholm   K
     
     

Fler utbildningar med kursledare Björn Bergh

GastroMerit

Vegetarisk mat från världens olika kök

Skräddarsydd utbildning 
Arbetar du i skolkök och är nyfiken på vegetarisk matlagning för barn och ungdomar från olika kulturer? Här får du och dina kollegor lära er att tänka nytt och utveckla er meny för att bättre passa barn från olika länder. Vi skräddarsyr ett upplägg som passar för er och som resulterar i att ni tillsammans kan laga vegetarisk mat som alla barn kan gilla.
Under denna kurs får du hjälp med enkla tekniker för tillagning av egengjorda desserter och lär dig skapa snygga presentationer. Vi går igenom smarta arbetssätt som hjälper dig bli både effektiv och nytänkande.

Moderna desserter med enkla tekniker riktar sig till dig som arbetar i ett restaurangkök och vill kunna göra egengjorda desserter på ett snabbt och enkelt sätt.

Med säsongsbetonade ingredienser tränar vi på tekniker för sorbet, mousse, maränger och enkla dekorationer. Vi gör puréer, marmelader och kompott av bär och frukt samt skapar ganacher och snabba praliner. Vi lär oss också skapa snygga och trevliga desserter i glas för dig som har lite tid men är ute efter stora smaker.

Under kursdagen får du lära dig hur man kombinerar smaker och gör trevliga presentationer för att kunna få till en bra sammansättning av en dessertmeny, med allt från söta desserter till härliga ostar.

Kursen vänder sig till dig som vill ha hjälp och inspiration att skapa snabba och lättsäljande desserter i ditt kök.

Kursinnehåll

  • Sorbet, mousse och maränger
  • Enkla dekorationer
  • Ganacher och pralinfyllningar
  • Snabba tekniker som gör dig mer effektiv

Kursledare: Björn Bergh 

Björn Bergh är kock och matinspiratör med många års erfarenhet från restaurangkök i Sverige och utomlands. Han jobbar med enkla och smakrika desserter med en tvist. Björn driver matkonsult firman chefbergh där han jobbar med utveckling, inspiration och smaklösningar åt olika butiker och restauranger i Sverige.

Se alla köksutbildningar

GastroMerit

GastroMerits köksutbildningar – matlagning i teori och praktik

Köksutbildningar som passar såväl dig som är ny i branschen och dig som befinner dig mitt i yrkeslivet.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.