Vi hanterar dina personuppgifter enligt allmänna dataskyddsförordningen.
Vi använder även cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda sajten accepterar du detta
Läs mer
GastroMerit är Martin & Serveras utbildningsverksamhet och här hittar du kurser för dig och din personal. Kursledarna är handplockade för sin förmåga att lära ut och inspirera. Här utbildas proffs av proffs.
Det här är en inspirerande kurs för dig som vill servera mer växtbaserad mat till unga och vuxna gäster med höga krav och som kanske är ovana vid vegetarisk mat. Kursen leds av Sveriges största veganska matbloggare Gustav Johansson/Jävligt Gott.
Under kursen får du verktygen och metoderna för att laga klassiska rätter i ny växtbaserad tappning, teorin du behöver för att kunna komponera näringsriktiga menyer, kunskap om alla de viktigaste nya råvarorna samt tekniker för att bemästra det växtbaserade köket. Här får du kunskap om olika nya moderna råvaror och tekniker som hjälper dig att ersätta kött, kyckling, fisk, mejerier och ägg. Vi går också igenom viktiga argument och resonemang kring varför växtbaserad mat är bra. Detta hjälper dig att vara välinformerad när du möter dina gäster.
Med både praktisk matlagning och teoretiska genomgångar kommer du att vidareutvecklas som vegetarisk matlagare och få de verktyg som du behöver för att ta dina och dina gästers favoriträtter till en mer hållbar nivå med hjälp av de nya råvaror och tekniker som finns att tillgå idag.
Kursen vänder sig till dig som arbetar i storkök inom offentlig eller privat verksamhet med störst fokus på skola eller lunchrestauranger.
Kursinnehåll
Varför vego? Få starka argument kring hur växtbaserat på menyn lyfter kvaliteten samtidigt som det räddar världen, samt hur du möter dina gästers frågor
Grundläggande måltids- och näringslära för det nygamla växtbaserade köket
Lär dig att ”veganisera” dina favoriträtter och tillämpa din kunskap på nya sätt
Kunskap om de senaste teknikerna och råvarorna i det växtbaserade köket
Kursledare: Gustav Johansson
Gustav Johansson är en prisbelönt matbloggare, kokboksförfattare, föreläsare och entreprenör som driver Sveriges största veganska matblogg Jävligt Gott. Han föreläser och utbildar regelbundet i växtbaserad matlagning och om hållbarhet. Hans matfilosofi är att vi måste göra maten som människor älskar bättre och inte komma med pekpinnar om vi vill skapa en mer hållbar värld.
Se alla köksutbildningar
GastroMerit
GastroMerits köksutbildningar – matlagning i teori och praktik
Köksutbildningar som passar såväl dig som är ny i branschen och dig som befinner dig mitt i yrkeslivet.