Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

GastroMerit

Nyhet! Veganska favoriter för det offentliga köket

Kursinformation

Längd: En heldag

Pris: 2950 kr exkl moms
Boka

Stockholm   5/4 2019
Det här är en inspirerande kurs för dig som vill servera mer växtbaserad mat till unga och vuxna gäster med höga krav och som kanske är ovana vid vegetarisk mat. Kursen leds av Sveriges största veganska matbloggare Gustav Johansson/Jävligt Gott.

Under kursen får du verktygen och metoderna för att laga klassiska rätter i ny växtbaserad tappning, teorin du behöver för att kunna komponera näringsriktiga menyer, kunskap om alla de viktigaste nya råvarorna samt tekniker för att bemästra det växtbaserade köket. Här får du kunskap om olika nya moderna råvaror och tekniker som hjälper dig att ersätta kött, kyckling, fisk, mejerier och ägg. Vi går också igenom viktiga argument och resonemang kring varför växtbaserad mat är bra. Detta hjälper dig att vara välinformerad när du möter dina gäster.

Med både praktisk matlagning och teoretiska genomgångar kommer du att vidareutvecklas som vegetarisk matlagare och få de verktyg som du behöver för att ta dina och dina gästers favoriträtter till en mer hållbar nivå med hjälp av de nya råvaror och tekniker som finns att tillgå idag.

Kursen vänder sig till dig som arbetar i storkök inom offentlig eller privat verksamhet med störst fokus på skola eller lunchrestauranger.

Kursinnehåll

  • Varför vego? Få starka argument kring hur växtbaserat på menyn lyfter kvaliteten samtidigt som det räddar världen, samt hur du möter dina gästers frågor
  • Grundläggande måltids- och näringslära för det nygamla växtbaserade köket
  • Lär dig att ”veganisera” dina favoriträtter och tillämpa din kunskap på nya sätt
  • Kunskap om de senaste teknikerna och råvarorna i det växtbaserade köket

Kursledare: Gustav Johansson

Gustav Johansson är en prisbelönt matbloggare, kokboksförfattare, föreläsare och entreprenör som driver Sveriges största veganska matblogg Jävligt Gott. Han föreläser och utbildar regelbundet i växtbaserad matlagning och om hållbarhet. Hans matfilosofi är att vi måste göra maten som människor älskar bättre och inte komma med pekpinnar om vi vill skapa en mer hållbar värld.
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader