Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
GastroMerit

Vegetarisk meny i världsklass

Kursinformation

Längd: En heldag

Pris: 3 100 kr exkl moms
Boka

Stockholm    17/11 2021
     
     
Göteborg    Återkommer om datum
     

Läs mer

Inspiration

Möt våra kursledare: Anders Ramsay

Anders Ramsay är kursledare på GastroMerits utbildningar Vegetarisk Fine Dining och Laga vegetariskt till lunch och catering. Under kurserna får du bland annat lära dig att servera både näringsrik och god vegetarisk mat. Vi har träffat Anders och ställt 5 snabba frågor om honom och utbildningarna.
Restaurangbesökarnas intresse för och kunskap kring växtbaserad mat bara fortsätter att öka. I GastroMerits nya kurs "Vegetarisk meny i världsklass" får du lära dig att skapa en avsmakningsmeny endast med råvaror från växtriket.

I den här kursen får du utveckla dina kunskaper kring vegetarisk fine dining-matlagning, både teoretisk och praktiskt. Du börjar dagen med ett teoretiskt pass och får sedan tillaga och äta en nio-rätters avsmakningsmeny.

Under kursdagen diskuteras allt från näringslära, texturer och bindemedel till presentationer, förhållningssätt och säsongsbetoning. Du får också inblick i dig hur du bygger en "log line", ett genomgående sammanhang, storytelling och namngivning i din avsmakningsmeny.

Kursen ger dig även konceptidéer och visar hur du kan förädla och kombinera flertalet grönsaker på olika sätt.

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig mer om växtbaserad matlagning ur ett fine dining-perspektiv och lära dig göra en växtbaserad avsmakningsmeny.

Kursinnehåll

  • Planera din vegetariska meny
  • Så här jobbar du med mise en place
  • Avancerade tekniker och alternativa bindmedel
  • Gemensam tillagning av en avsmakningsmeny

Kursledare: Anders Ramsay

Anders Ramsay är köksmästare med stor erfarenhet av vegetarisk matlagning på fine dining-nivå. Han har bland annat vunnit Årets Gröna Kock samt The Vegetarian Chance 2015. Anders föreläser om mat, skriver artiklar samt kokböcker med fokus på vegetarisk matlagning.

Fler utbildningar med kursledare Anders Ramsay

GastroMerit

Vegetariskt för lunch och take away

Vill du lära dig servera växtbaserad mat som är näringsrik och god? Då är det här kursen för dig.

Se alla köksutbildningar

GastroMerit

GastroMerits köksutbildningar – matlagning i teori och praktik

Köksutbildningar som passar såväl dig som är ny i branschen och dig som befinner dig mitt i yrkeslivet.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.