Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

GastroMerit

Vegetarisk fine dining

Kursinformation

Längd: En heldag

Pris: 2950 kr exkl moms
Boka

Stockholm   23/1 2019
    12/3 2019
     
Restaurangbesökarnas intresse för och kunskap kring växtbaserad mat bara fortsätter att öka. I GastroMerits nya kurs "vegetarisk fine dining" får du lära dig att skapa en avsmakningsmeny som är helt vegetarisk.

I den här kursen får du utveckla dina kunskaper kring vegetarisk fine dining-matlagning, både teoretisk och praktiskt. Du får tillaga en fem-rätters vegetarisk avsmakningsmeny för att sedan avsluta dagen med ett teoretiskt pass.

Under kursdagen diskuteras allt från näringslära, texturer och bindemedel till presentationer och säsongsbetoning. Du får också lära dig hur du bygger en "long line", ett genomgående sammanhang, i din avsmakningsmeny.

Kursen ger dig även konceptidéer och visar hur du kan förädla och kombinera alla grönsaker på bästa sätt.

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig mer om vegetarisk matlagning ur ett fine dining-perspektiv och lära dig göra en växtbaserad avsmakningsmeny.

Kursinnehåll

  • Planera din vegetariska meny
  • Så här jobbar du med mise en place
  • Avancerade tekniker och alternativa bindmedel
  • Gemensam tillagning av en avsmakningsmeny

Kursledare: Anders Ramsay

Anders Ramsay är köksmästare med stor erfarenhet av vegetarisk matlagning på fine dining-nivå. Han har bland annat vunnit Årets Gröna Kock samt The Vegetarian Chance 2015. Anders föreläser om mat, skriver artiklar samt kokböcker med fokus på vegetarisk matlagning.
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader