Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
GastroMerit

Webbutbildning - Ekologiska livsmedel

Kursinformation

Längd: ca 45 minuter

Pris: Kostnadsfri

Boka


För att boka behöver du ange ditt kundnummer (om du är kund hos oss) eller mejla till gastromerit@martinservera.se (om du inte är kund hos oss).

Observera att kursen är kostnadsfri.


Webbutbildning med valfritt startdatum.

Kursen är giltig i 60 dagar från att du loggar in.
Under den här kostnadsfria utbildningen får du en ökad kunskap om ekologiska livsmedel. Vi besvarar bland annat frågor som vad ekologiskt egentligen är, hur man får ekonomi i inköpen av ekologiskt och vilka fördelar det finns med att välja ekologiskt.

För att de mål regeringen satt för ökad ekologisk produktion och konsumtion ska uppnås behövs ökad kunskap om ekologiska livsmedel. Den här utbildningen är producerad med stöd från Jordbruksverket och är en insats inom ramen för den nationella livsmedelsstrategin.

Utbildningen vänder sig till dig som vill lära dig mer om ekologiska livsmedel. Den är även aktuell för politiker och tjänstemän som på olika sätt arbetar med livsmedelsfrågor.

Kursinnehåll

  • Vad är egentligen ekologiskt?
  • Vilka krav ställs för att ett livsmedel ska få kallas ekologiskt?
  • Vad krävs av en ekologisk lantbrukare?
  • Hur får man ekonomi i inköpen av ekologiskt?
  • Vad är fördelarna med att välja ekologiskt? 
Video

Här kan du se ett utdrag ur utbildningen

Information från LRF

Fakta

Fakta och rapporter om ekologisk produktion

Projektet Ökad svensk ekologisk produktion går ut på att samla och sprida marknadsfakta och ekonomiska kalkyler för dem som funderar på att ställa om till ekologisk produktion. Syftet är att öka andelen svenska ekologiska råvaror. Projektet pågår år 2017 och 2018 och är finansierat av Landsbygdsprogrammet 2014–2020.
Fakta

Nationella branschriktlinjer för ekologisk produktion

För att reglerna för ekologisk produktion ska tillämpas på ett enhetligt sätt och bli tydliga att följa har branschen, på uppdrag av Jordbruksverket, arbetat fram nationella riktlinjer för ekologisk produktion. Syftet har varit att göra EUs regler för ekologisk produktion mer användarvänliga och att de tillämpas lika.

Information från KRAV

Fakta

Låt grisarna beta och böka!

Det är bara 1 av 100 grisar som föds upp i Sverige som får komma ut och böka i jord och äta gräs. I EU-ekologisk produktion räcker det att grisarna får komma ut på en betongplatta.

Se alla webbutbildningar

GastroMerit

Webbutbildningar för dig i restaurangbranchen

Hos GastroMerit kan du utbilda dig via webbutbildningar inom hygien, serveringstillstånd och ansvarsfull alkoholhantering. Bokad webbutbildning genomför du när det passar dig och din verksamhet bäst.

Läs mer

Inspiration

Håbo kommun tipsar: Två toppenbra kurser!

”Vi brukar använda GastroMerits kurser på lite olika sätt. Ibland går vi kurs hos GastroMerit i Årsta, ibland kommer kursen och föreläsarna hit till oss och ibland kör vi webbkurser. Vi har lite svårt att lämna köken, eftersom vi har verksamhet i stort sett varje dag”, säger Eric Carlsson, biträdande kostchef på Håbo kommun, Uppsala län.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.