Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Premiumportalen

Ökad lönsamhet för Bueno Taco med hjälp av Premiumportalen och Martin & Servera

Wictor Ringström, VD och grundare, Bueno Taco

Är du också intresserad av vårt kortinlösenavtal?

Vi kan hjälpa dig att göra en analys av din senaste faktura för att se hur mycket du skulle kunna spara genom att byta avtal. 

Här kan du läsa mer och skicka in din senaste faktura.
Premiumportalen

Premiumportalen – Vi hjälper dig med lönsamma avtal

Premiumportalen ser till att du får en enklare och mer lönsam vardag. Vi hjälper dig att skaffa konkurrenskraftigt prissatta avtal, färdigförhandlade och klara. Allt från kortinlösenavtal till försäkring och bemanning.
Bueno Taco är snabbmatsrestaurangen i Alingsås som serverar mexikansk/amerikansk mat med en svensk touch. I ett steg för att se över kostnader och öka lönsamheten i sin verksamhet har de skaffat det kostnadseffektiva kortinlösenavtalet via Premiumportalen.

Premiumportalen är en tjänst från Martin & Servera där vi samlar färdigförhandlade avtal som underlättar för dig som driver egen restaurang-, bar- eller caféverksamhet. En av de mest populära tjänster är vårt kortinlösenavtal. Bueno Taco har genom kortinlösenavtalet kunnat spara 15 000 kr per år. Genom sitt samarbete med oss på Martin & Servera har de sparat totalt 400 000 kr per år, jämfört med tidigare avtal med andra grossister.

Vi har pratat med Wiktor Ringström, VD och grundare av Bueno Taco, för att ta reda på hur Premiumportalen och Martin & Servera kunnat hjälpa till med lönsamhetsmålen.

Hur gick det till när du startade Bueno Taco?

Idén till att öppna en restaurang fick jag när jag var utbytesstudent i USA och åt mycket mexikansk/amerikansk mat. Jag tyckte att detta var fantastiskt gott och att det dessutom var något som saknades på den svenska marknaden. Detta ville jag plocka med mig hem till Sverige. Efter min kockutbildning fick jag med mina två syskon som investerare igång Bueno Taco 2015. Jag är VD, kocken som tar fram recept och sköter också mycket av det administrativa arbetet med ekonomin. Vi har en liten men gedigen stab. Restaurangytan ligger på 215 kvm, med 65-70 platser.

Berätta om er mexikansk/amerikanska inriktning

Vi är en mexikansk/amerikansk restaurang som inspirerats av Taco Bell. Det är Tex-Mex med en svensk touch. Vi gör bland annat våra egna skal, såser och nachos. Som utbildad kock tycker jag det är roligt att ta fram alla recept. Vi har börjat använda termen ”fast casual” för att beskriva oss, vilket syftar på att vi erbjuder bättre kvalitet på både service och råvaror, men lika bra priser som andra snabbmatsrestauranger. Ett exempel på kvalitetsskillnaden är att vi bara använder svenskt kött och gör våra egna såser. Vi erbjuder mat både för köttätaren och vegetarianen och fokuserar på att ge gästerna en fräschare upplevelse. Vårt mål är att höja snabbmatsstandarden.

När har ni som mest att göra?

Trenden med tacomys på fredagar lever i allra högsta grad kvar i Sverige. Det märks tydligt på försäljningen och antalet gäster. Vi försöker bryta det tänkandet och menar att varje dag kan vara fredag istället. Annars är egentligen hösten vår mest intensiva period. Att Alingsås inte är en stor sommarstad är en faktor till detta, och att tacos generellt verkar vara förknippat med att det att det är mörkt och mysigt.

Vad beställer ni från Martin & Servera?

Våra största volymer ligger på köttfärs och kyckling. Köttfärs köper vi cirka 40-50 kg i veckan och kyckling ungefär 25 kg i veckan. Vi köper också mycket tortillabröd, majonnäs, créme fraiche, ost, kemtekniska produkter och engångsmaterial. Vi har valt att köpa Martin & Serveras egna kyckling, majonnäs och riven ost i stora volymer, och de funkar jättebra.

Hur har Martin & Servera hjälpt din verksamhet?

Jag har en riktigt bra utesäljare och vi pratar ofta om kampanjer och olika produkter. Det är både hjälpsamt och inspirerande att ha en objektiv person att prata med om dessa saker. Vi har en bra dialog. Nyligen fick jag exempelvis rekommendationer om vilken pulled pork vi borde köpa. Då slapp jag gå igenom 20 olika varianter och sparade massor av tid. Jag har planer på att utveckla mitt affärskoncept och bli kedja, och vår säljare ser framtiden för oss på samma sätt. Han förstår vad vi strävar efter att bli och då känns det tryggt att vi har byggt en bra relation.

Det finns ett tydligt fokus på långsiktighet i mitt samarbete med Martin & Servera. De andra grossisterna jag samarbetade med innan var inte så intresserade av denna långsiktighet. Vi är visserligen ingen stor kund för Martin & Servera idag, men vi kan bli stora i framtiden och då känns det skönt att bli behandlad lika bra som de stora jättarna.

 

"Att kunna spara 15 000 kr i kostnader per år utan att behöva göra något är ju toppen."

Wictor Ringström

Varför valde du att bli medlem i Premiumportalen?

Det var min säljare från Martin & Servera som tipsade om Premiumportalen och kortinlösenavtalet. Först lät det krångligt, men när jag tog tag i det insåg jag att det var lätt och smidigt. Att kunna spara 15 000 kr i kostnader per år utan att behöva göra något är ju toppen. Det var en riktigt bra deal och vi sparade snabbt in månadskostnaden för Premiumportalen.

Eftersom jag har planer att utveckla mitt koncept till att bli en kedja är det viktigt att hålla koll på alla fasta kostnader. Premiumportalen erbjuder många rabatter på just fasta kostnader. Det kan innebära stora summor sparade per år och enhet.

Vilka av Premiumportalens erbjudanden använder du dig av idag?

Vi har kortinlösenavtalet där vi sparar mer än 15 000 kr per år. Jag har också tecknat avtal för LobuWifi via Premiumportalen. Här checkar kunderna in via sin Facebook och får tillgång till vårt Wi-Fi. Det blir liksom marknadsföring i utbyte mot gratis Wi-Fi, vilket är en win-win för alla parter, både för oss och för våra gäster.

"Kortinlösenavtalet hjälper mig att spara pengar varje dag."

Wictor Ringström

Hur hjälper Premiumportalen dig i din vardag?

Kortinlösenavtalet hjälper mig att spara pengar varje dag. Det gäller ju på varenda korttransaktion. LobuWifi har förenklat för alla mina gäster eftersom vi nu kan erbjuda Wi-Fi på ett smart sätt. Att folk checkar in och marknadsför oss är grymt och det händer dagligen.

"Sedan jag börjat samarbeta med er har jag sparat minst 400 000 kronor i kostnader på ett år."

Wictor Ringström

Kan du rekommendera Premiumportalen för dina kollegor i branschen?

Absolut, jag har redan tipsat flera kollegor i branschen. Kortinlösenavtalet är lättast att sälja in eftersom det är så enkelt och man inte behöver göra något själv. Det har jag rekommenderat till flera av mina kollegor. Men jag har inte bara rekommenderat Premiumportalen utan hela Martin & Servera. Jag känner många krögare i området och försöker få dem att byta till Martin & Servera så att de också kan börja spara pengar. Sedan jag börjat samarbeta med er har jag sparat minst 400 000 kronor i kostnader på ett år. Relationen jag har fått med er har jag inte haft någon annanstans. Jag har sparat mycket pengar, men det är inte allt. Förtroende är också viktigt och det känner jag starkt för Martin & Servera.   

Hur ser framtiden ut för Bueno Taco?

Vi vill växa! Vår plan är att öppna en restaurang i Göteborg under 2019. Efter det vill vi få med en investerare, ta fram ett franchiseavtal och rulla ut det. Inför detta känns samarbetet med Martin & Servera tryggt. Båda vill samma sak, förstår varandra och jag vet att vi kommer få den hjälp vi behöver för att lyckas.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.