Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

GastroMerit

Allt om ost - Grundläggande ostkunskap och osthantering

Välkommen till en heldag med ostmästare Larsson. Jörgen delar med sig av sin kunskap inom osthantering. Prova ostar, lär dig skära och förvara dem på bästa sätt. Lär dig sätta ihop en ostservering med ostar i bästa skick, av bra kvalitet och med optimal ekonomi.
GastroMerit

Svenska baljväxter - Växtbaserad husmanskost för en hållbar framtid

Välkommen till vår spännande kurs i matlagning med baljväxter, där vi utforskar hur svensk gastronomi och kulturdriven baljväxtodling kan samverka för att skapa framtidens klassiker för en god och hållbar framtid.
GastroMerit

Streamad utbildning - Livsmedelshygien och HACCP

Vill du få stor förståelse för vikten av totalkontroll på hygien och alla hanteringssteg? Det här är en grundläggande livsmedelsutbildning för köks- och restaurangpersonal. Lär dig om HACCP, ett arbetssätt för kontrollera alla faror som kan vara ett hot mot livsmedelssäkerheten - nu som streamad kurs.
GastroMerit

Streamad utbildning - Grundkurs i livsmedelshantering och hygien

Få motivation, inspiration och kunskap kring att arbeta förebyggande med livsmedelshygien och hantering av livsmedel. Med dessa kunskaper kan du undvika kostsamma misstag och de faror som finns i samband med livsmedelshantering.
GastroMerit

Månadens kursledare: Ludwig Tjörnemo

Vi tar pulsen på Ludwig Tjörnemo, kursledare för Modern bistromat. På hans agenda just nu står det mycket resor, tävlingar och gästspel på många ställen som vill kicka igång sina säsonger.
GastroMerit

Växtbaserat och Jävligt Gott

Upptäck konsten att servera hållbar och växtbaserad mat i offentliga kök med Gustav Johansson, känd från Jävligt Gott. En kurs för yrkesverksamma som vill berika sin meny med miljövänliga och njutbara rätter.
GastroMerit

Övriga kurser och utbildningar

Här hittar du utvecklande kurser inom sociala medier, digital annonsering, hållbarhet och verksamhetsstyrning som är framtagna för att passa restaurangverksamheter.
GastroMerit

Choklad och desserter

Lär dig skapa goda och fina desserter, kaffegodis och tryfflar i chokladens tecken med enkla, snabba och smarta recept. Är du nyfiken på choklad och vill sätta grunderna är det här en perfekt kurs för dig.
GastroMerit

GastroMerit: Kursnyheter 2024

Vad är du sugen på att lära dig för nytt? Våra kursnyheter genomsyras av den senaste kunskapen. Och ledarna? Dom är självklart experter inom sina respektive ämnen.

Missa exempelvis inte Årets kock-vinnaren Ludwig Tjörnemo som vägleder kursdeltagarna genom modern bistromat eller Jonas Svenssons djupdykning i asiatiska smaker.
GastroMerit

Asiatiska smaker och råvaror

Är du redo att utforska och fördjupa dig i den asiatisk matlagning? Denna kurs är skräddarsydd för dig som vill utvecklas och inspireras av de unika smakerna och råvarorna från bland annat Japan och nordöstra Asien.
GastroMerit

Modern bistromat

Välkommen till en gastronomisk resa där traditionella bistroelement smälter samman med moderna tekniker och kreativa presentationer. Kursen är framtagen för dig som strävar efter att laga rätter som är både samtida och genuina. Den passar allt från kvarterskrogen och bakfickan till den mest ambitiösa lunchrestaurangen.
GastroMerit

Hållbar verksamhetsstyrning

Vad innebär hållbarhet inom besöksnäringen? Vi guidar dig genom en dag av insikter och med konkreta verktyg. Vi fokuserar på de tre pelarna som utgör kärnan i hållbarhet: ekonomi, sociala aspekter och ekologi (miljö, klimat och biologisk mångfald).
GastroMerit

Klassiska franska bakverk

Lär dig baka tidlösa franska klassiska bakverk och efterrätter. Denna kurs är en unik möjlighet för dig som yrkesverksam bagare, kock eller konditor att fördjupa dina kunskaper och färdigheter inom fransk baktradition. Moderna tekniker, hållbara råvaror och metoder är viktiga delar av kursen.
GastroMerit

GastroMerits lyckade invigningsfest

Äntligen har vi invigt våra nya, moderna utbildningslokaler på Kungsholmen i Stockholm. Det blev en kväll där insiktsfulla samtal, meningsfulla möten och förstklassig mat och dryck fick ta plats.
GastroMerit

Det gröna kökets fyra årstider

Lär dig att använda våra olika årstiders bästa råvaror på ett kreativt sätt och utforska matens kulturella rötter. Välkommen till en dag fylld av smak och inspiration.
GastroMerit

Annonsering i sociala medier och på Google

Genom Google och sociala medier kan vi skräddarsy våra målgrupper, och med små medel nå fram till precis rätt personer. I den här kursen får du lära dig strategier för digital annonsering, med fokus på Google och Meta (Instagram och Facebook).
GastroMerit

Filma och redigera för sociala medier

Att snabbt kunna skapa proffsiga filmer blir allt viktigare i sociala medier. Och nu finns enkla verktyg som de flesta kan lära sig. Efter kursen kommer du kunna filma med din telefon, och klippa ihop en snygg film på sociala medier - utan att behöva lägga flera timmar.
GastroMerit

GastroMerits nya utbildningslokaler – Här formas framtidens branschexperter

Varmt välkommen till våra nya utbildningslokaler! Du hittar oss numer på Lindhagensgatan 133 i Stockholm. En pulserande miljö fylld av kunskap och kreativitet, en samlingsplats för mat- och dryckesbranschen.
GastroMerit

Aktuella kurser

Hösten är här och med den kommer möjligheten att fördjupa dina kunskaper och bredda din kompetens inom gastronomi. Vårt utbud är skapat för att ge dig verktygen du behöver för att växa, både nu och i framtide.

Välkommen till oss på GastroMerit – din partner i utveckling.
GastroMerit

Välkommen till GastroMerit

Här hittar du marknadens bästa utbud av kurser inom kategorier som ledarskap, ekonomi och dryck. Utbildas av kursledare som är riktiga experter inom sina områden.
Scrolla ner på sidan för att hitta rätt kategori.
GastroMerit

Köksekonomi

Vill ni veta hur ni ökar lönsamheten för er meny och få insikt i hur man ska prissätta sina rätter för att få önskad lönsamhet? Den här kursen går igenom delar som kalkylering, prissättning, menyplanering och menyoptimering.
GastroMerit

Därför ska du gå vår hållbarhetskurs

Vi har träffat Sébastien Boudet, omtyckt bagare och hållbarhetsexpert. I mars är det dags för kursen Hållbarhet i fokus, där tunga ämnen som matsystem, målen för Sverige 2023 och att bygga en medveten inköpsstrategi kommer att behandlas. Hör honom berätta mer om varför kursen är viktig för alla i branschen.
GastroMerit

Streamad utbildning - Allergier och intoleranser

Med ökad kunskap om matallergi och intoleranser mot olika födoämnen kan du enklare erbjuda alternativ till gäster som har någon form av matöverkänslighet. Det ger en trygghet och självförtroende för personalen i restaurang och kök.
GastroMerit

Mat och dryck i kombination

Välkommen till en givande introduktions- och inspirationsdag i hur man kombinerar mat och dryck. Ovärderlig kunskap att ha om du jobbar med mat och dryck.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.