Din order- & leveranskalender

GastroMerit

Nyhet! Diplomerad kökschef

 • Utbildning
 • Film

Kursinformation

Längd: 15 heldagar inklusive examination

Pris: 31 995 kr exkl moms
Boka

Kurstillfällen

30/8 2018 Kursstart
31/8
10/9
17/9
24/9
1/10
2/10
15/10
22/10
23/10
29/10
5/11
12/11
26/11
28/1 2019 Examination


Tid:
 09.00–17.00
Plats: GastroMerit, Årsta

Fakturerings- och avbokningsregler

Inspiration

Terminsstart Kökschefsutbildning

En av diplomutbildningarna som går hos GastroMerit är utbildningen till kökschef. Vi har pratat med Stefano Catenacci och Elin Wiström om förväntningarna inför terminen.
GastroMerits nya kökschefsutbildning är en vidareutbildning som ger dig fördjupade kunskaper inom ekonomi, ledarskap, organisation, service och produktkunskap.

Den diplomerade kökschefsutbildningen ger dig de verktyg som behövs för att arbeta som kökschef och ta en aktiv del i företagets utveckling.

Utbildningen är främst teoretisk men inkluderar även vissa praktiska dagar samt studiebesök.

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar som kökschef, köksmästare, blivande köksmästare eller sous chef och är redo för nästa steg i karriären.

Utbildningens innehåll

 • Ledarskap
 • Ekonomi, revenue, köksekonomi
 • HR och rekrytering
 • Praktiskt i köket; veganskt/vegetariskt
 • Hållbar matlagning och minskat svinn
 • Allergi, överkänslighet och näringslära
 • Arbetsrätt/schemaläggning
 • Det moderna restaurangköket
 • Mat och dryck i kombination

Kreativ ledare: Stefano Catenacci

Kreativ ledare för den nya kökschefsutbildningen är ­Stefano Catenacci, kökschef på Opera­ källaren sedan 1996. Stefano deltar under introduktions- och examinationsdagen. Som kreativ ledare är Stefanos uppgift att ur ett branschperspektiv och som krögare, vara med och påverka och säkerställa att utbildningen innehåller relevanta och intressanta ämnen för de som vill ta nästa steg i karriären.

Kursledare och ämnesområden


Kursledare, från vänster: Stefano Catenacci, Fia Westerberg, Rikard Lindqvist, Ann-Christine Stafwerfeldt, Anders Ramsay, Johan Gottberg, Louise Dahl, Anna Mellberg, Sabina Nordström, Johan Heibert, Mattias Larsson och Andreas Larsson.

Ledarskap, två dagar

Här ligger fokus på ditt ledarskap, din relation till dina medarbetare samt förståelse för arbetsgivarrollen. I ämnesområdet ingår: Organisation, att leda grupper, kommunikation, coachning och konflikthantering

Kursledare: Fia Westerberg

Ekonomi, revenue samt köksekonomi, tre dagar

Ekonomiska begrepp och principer samt tolkning av ekonomiska rapporter och kunskap i olika typer av beräkningar. I ämnesområdet ingår: Revenue, resultat- och balansräkning, köksekonomi, nyckeltal, lönsamhet, prisstrategier och prissättning, investeringskalkyler samt resultat- och likviditetsbudget.

Kursledare: Rikard Lindqvist

Personal och rekrytering, en dag

Målet är att du ska uppleva att det blir enklare, roligare och mer effektivt att rekrytera. I ämnesområdet ingår: Rekryteringsprocessens alla delar, intervjuteknik, personalpolitik, fackliga frågor, anställningsavtal

Kursledare: Ann-Christine Stafwerfeldt

Praktiskt i köket, en dag

Vegetariska och veganska alternativa produkter till komjölk och ägg. Alternativa bindemedel och tekniker för att använda dessa. I ämnesområdet ingår: Näring, konsistenser och tillagningstekniker. Baljväxter, nötter och frön. Ekonomi och lönsamhet. Vegetarisk meny.

Kursledare: Anders Ramsey

Hållbar matlagning och minskat svinn, en dag

Skapa måltider som är hållbara för miljön samtidigt som du behåller din lönsamhet. Fokus på hur du kan minska matsvinnet och din miljöpåverkan. I ämnesområdet ingår: Minskat svinn, smakoptimering, matlagning ut ett hållbart perspektiv.

Kursledare: Johan Gottberg och Louise Dahl

Hör en av deltagarna berätta

Video

Näringslära, matallergier och ­intoleranser, en dag

Kunskap om livsmedelsallergier och intoleranser mot olika födoämnen gör det lättare att erbjuda alternativ till gäster som har någon form av matöverkänslighet. I ämnesområdet ingår: Grundläggande kunskap om näringslära, livsmedelsallergi och intolerans, allergener enligt EU-listan samt säker hantering.

Kursledare: Anna Mellberg

Arbetsrätt samt schemaläggning, en dag

Genomgång av lagar och regler som påverkar arbetstid och schemaläggning. Möjligheter och begränsningar i lag och avtal. Anpassa din bemanning efter behov. I ämnesområdet ingår: Schemaläggning, minska övertidsuttaget, beräkningsperioder, dygns- och veckovila, lagar och avtal.

Kursledare: Sabina Nordström

Det moderna restaurangköket, en dag

Teoretisk och praktisk genomgång av olika tekniker och fördelarna med ett väl utrustat restaurangkök. I ämnesområdet ingår: Teoretisk genomgång av olika tekniker, till exempel sous vide, sifon, frozen food mixer, rökt, vakuum, centrifugerat, tryckkokt m.m. Kreativa smakvinster samt kvalitet och minskat svinn.

Kursledare: Johan Heibert

Mat och dryck i kombination, en dag

En grundläggande introduktion kring våra sinnen – med fokus på smak, känsel och doft – och hur deras samverkar i upplevelsen av mat och dryck. I ämnesområdet ingår: Samverkan mellan våra sinnen, teori och praktik i samspel mat och dryck, de fem grundsmakerna, provsmakning och vinprovning

Kursledare: Mattias Larsson samt Andreas Larsson

Värdskap, service och försäljning, en dag

Skapa en totalupplevelse för gästen genom gott värdskap. I ämnesområdet ingår: Verktyg för ett långsiktigt, ekonomiskt och säljande sätt att arbeta. Fokus på förändringsarbete på kort och lång sikt utifrån vald servicenivå. Hur du som kökschef kan marknadsföra och sälja, internt samt externt.

Kontakta oss

Har du frågor om GastroMerits kökschefsutbildning? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information och svar på dina frågor.

Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader