Tomas jobbade tidigare som verktygsmakare men hans stora jaktintresse förde honom in på en ny bana i livet.
"För att kunna ta hand om rådjur efter slakt byggde jag ett litet gårdsslakteri. Det gick så bra att jag nu ägnar mig åt viltslakt på heltid”, säger Tomas.
Spårbart viltkött från Östergötlands skogar
Köttet kommer i första hand från gods och gårdar i Östergötland, Södermanland, Småland och Skåne. Gårdarna är kontrakterade av Tvärskogs Vilt som också ansvarar för att hämta djuren, skinna och besiktiga dem. På så vis har Tvärskogs Vilt hundra procent spårbarhet och kan dessutom reservera utvalda produkter åt kunder med specifika önskemål.
Högsäsong är i oktober då viltsäsongen drar igång och då arbetar totalt elva personer med viltköttet. Under året finns alltid fryst viltkött att köpa.
Kvastagris från Västersläts gårdsslakteri
I Tvärskogs Vilts sortiment finns kvastagris från Västersläts gårdsslakteri. Gårdsgrisarna föds upp lokalt i Kalmar socken hos Håkan och Anna Västerslät. Namnet kvastagris kommer från Kvastastan som har kopplingar ända till 1500-talet. Grisarna går själva, utan stress, från djurstallarna över ladugårdsbacken in i Västersläts gårdsslakteri.
Rådjurssadel – en vinnare
Tvärskogs Vilt levererade råvaran till Årets Kockfinalen 2016: Rådjurssadel.
Jimmi Eriksson vann det svenska mästerskapet med rätten "Kryddsotat och hasselnötsbakat rådjur med rotselleri, lingon, gran och ett knyte med rökt rådjurstartar"
Läs mer om Tvärskogs Vilt på deras egen hemsida.