Den goda måltiden är en inspirationstidning från Martin & Servera för dig som lagar mat inom vård, skola och omsorg.
I det senaste numret av Den goda måltiden kan du läsa om Svedala kommun, som hösten 2024 involverade alla 27 skol- och förskolekök i en beredskapsvecka. Lina Jönsson, måltidschef i Svedala kommun, berättar om hur måltidspersonalen, tillsammans med Frivilliga resursgruppen och Räddningstjänsten, löste de fiktiva kriserna.
Möt också inspiratörerna Tina ”Mat-Tina” Nordström och Josefine ”Josse” Haamer von Hofsten, som nyligen släppt boken ”Hem och konsumentkunskap med Tina och Josse”. I boken, som är på hela 280 sidor, finns kapitel om allt som rör hemmet, hälsan, miljön och ekonomin.
Kampanjperiod 13/1 - 11/5 2025
I fokus
Vi rekommenderar
Inspiration
Hem- och konsumentkunskap: Hela ämnet är som en riktigt bra förälder
Tina ”Mat-Tina” Nordström och Josefine ”Josse” Haamer von Hofsten träffades vid en tv-inspelning och kunde inte sluta prata mat, barn och hemkunskap. Två år senare har de skrivit en bok i ämnet: ”Hem- och konsumentkunskap med Tina & Josse”.
Att värna om den biologiska mångfalden är viktigare än någonsin och ett prioriterat område för Martin & Servera. – Genom noggranna analyser har vi nu verktyg för att bidra till förändring genom samarbete med leverantörer och kunder, säger Emelie Hansson, kvalitets- och hållbarhetschef, Martin & Servera.
Maximillian Lundin är kocken som har ett passionerat förhållande till växtbaserat. Här berättar han om tre grundläggande kunskaper för att lyckas med baljväxter. Möt kursledaren för GastroMerits kurs ”Svenska baljväxter: Växtbaserad husmanskost för en hållbar framtid”.
Svedala kommun: Intensiv beredskapsvecka med krisövningar
Kylarna gick sönder på måndagen, på tisdagen fanns det inget vatten i kranarna, på onsdagen fanns ingen el, på torsdagen hade matsalen drabbats av översvämning och på fredagen gick alla frysar sönder. Det var en intensiv beredskapsvecka som genomfördes i Svedala kommun hösten 2024. Lina Jönsson, måltidschef, Svedala kommun, berättar om hur måltidspersonalen löste de fiktiva kriserna.
I detta nummer av Den goda måltiden möter du måltidsinspiratören Heléne Andersson på Karlstads kommun, hur "Operation skarpt läge" med praktisk erfarenhet förbereder Knivsta kommun för en eventuell kris och ta del av spännande trendspaningar från Desirée Jaks.
I det här numret av Den goda måltiden får du möta måltidsinspiratören Niclas Gerdsling på Tiohundra, läsa om ExplorEAT, ett innovativt arbete kring skolmåltiden i Vallentuna kommun och ta del av spännande trendspaningar.
Tiden för sista beställning har passerats. Artiklarna i din kundvagn kommer automatiskt att flyttas till närmsta tillgängliga leveransdatum. Om du väljer att avbryta kommer kundvagnen att tömmas.