Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Hållbarhet

Tipsbanken

Här delar vi med oss av era hållbarhetstips och visar upp de goda exempel ni gör.

"Tänk om alla skolor kunde ha en matsalsvärd, som fanns på plats i skolrestaurangen för att presentera maten och "sälja in den" till barnen. Och ta hand om alla frågor. Det tror jag skulle hjälpa till att minska matsvinnet också."

Mattias ”Fredagskocken” Larsson / Modern Gastronomi

"Mitt grundläggande tips är att du kollar vad du har för organiskt avfall. Hur ser det ut och vad kan man göra? Vad gör du till exempel med snutten när du skär en gurka? Vi utmanar oss själva i att spara alla gurkstumpar och pickla dem."

Sayan Isaksson, krögare / Nour / ISAAN'

"Vi tog in en vegokock som lärde alla i personalen att laga vegetarisk mat. De som inte kunde så mycket innan har lärt sig grunderna nu. En bra investering!"

Johanna Nystedt, tidigare köksmästare / Junibacken

"Paketeringen och presentationen av maten i skolrestaurangen är a och o. Det tar tid att förändra barnens vanor, barn är ofta lite skeptiska till att testa nya saker. En ny sallad till salladsbuffén kan kräva minst två veckors servering för att få acceptans."

Mattias ”Fredagskocken” Larsson / Modern Gastronomi

"Hösten 2018 slutade vi använda 100% nötfärs i våra färsrätter och började istället med blandfärs. Under 2019 började vi blanda ut blandfärsen med 20% bönprotein. De här åtgärderna har gjort att vi sedan starten minskat våra CO2-utsläpp med 31 500 kg, vilket motsvarar 17 640 mil bilresor."

Ann-Charlott Sjökvist, hållbarhetschef / Coor

"När vi styckar fisk blir det ofta stjärtbitar över (för att vi ska få finare bitar att servera). Vi fryser in stjärtbitarna och när vi fått ihop tillräckligt mycket används de till en härlig fiskgryta i personalmatsalen."

Andreas Askling, executive chef / At Six

"Samla alla hållbara idéer och nya växtbaserade recept i en pärm. Coacha varandra och – om det finns tid – praktisera hos varandra i andra kök för att utbyta idéer. Det är oftare lättare än att börja med att förändra i sitt eget kök."

Mattias ”Fredagskocken” Larsson / Modern Gastronomi

"För ett år sedan bytte vi ut våra stora soppskålar mot mindre, eftersom vi märkte att gästerna inte åt upp all soppa. Det minskade matsvinnet och inga gäster har klagat på att de inte blivit mätta."

Maria Leino, bagare / Green Rabbit

Läs mer om Hållbara tillsammans

Hållbarhet

Välkommen till Hållbara tillsammans!

Hållbarhet är ett område som kan vara både komplext och svårt. Men med Hållbara Tillsammans vill vi tillsammans göra det både lättare och roligare. Tillsammans med dig, ett steg i taget!

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.