Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

Receptbanken

Filtrera ditt resultat
Recept

Rödbräserad vildsvinskarré

Rödbräserad vildsvinskarré med anklever, rättika och Karl-Johan.
Recept

Pastasås på rökt, strimlat kycklingkött

En lättlagad pastasås med strimlat kycklingkött av svensk kyckling.
Recept

Sudado på hjort

Dovhjort och kronhjort har ett mört och saftigt kött, fintrådigt hos dovhjorten och något grövre hos kronhjorten. Dovhjorten anses ha en elegantare viltsmak än kronhjorten. Eftersom viltkött är magert behöver man med fördel använda lite extra fett vid tillagning för att få det saftigt.
Recept

Crema Catalana

Creme Catalana är en katalansk, traditionell dessert som är nära besläktad med den något vanligare franska créme bruléen. Receptet påträffades redan i medeltida recept. Den är flitigt förekommande i den katalanska litteraturen från 1300-talet och framåt.
Recept

Renfilé ”Tataki”

Renfilé ”Tataki” på Onsen-ägg och silkestofu med champinjoncarpaccio.
Recept

Tiradito

Tiradito på röding med lingonleche de tigre och kantareller.
Recept

Glacerad Nötbog

Glacerad Nötbog med persilje- och citronpotatis, picklad fänkål och rålakrits.
Recept

Stekt Rostas

En härlig stekt Rostas av nöt med rotsellericreme, dragonolja och rostad grönkål.
Recept

Kycklingkorvpytt med rotsaker

Pytt med den klimatsmarta korven tillverkad av svensk fågel och med morot.
Recept

Rostade majskolvar med ostcréme och salsa

Vill du lyxa till majskolvarna lite extra, så rulla dem i denna kryddblandning och servera dem toppade med ostcréme.
Recept

Lime- och Chipotlemajonnäs

Het och syrlig majonnäs. Tips! Majonnäsen kan med fördel göras dagen innan så att smakerna hinner mogna under natten.
Recept

Grillad lax, lime-kålsallad och rostad majsröra

Grillad lax med hetta från chili, syra från lime och en smakrik majsröra.
Recept

Rostad majsröra

Smakrik majsröra med lite hetta från Sambal Badjak. Servera tillsammans med den grillade laxen från samma receptskribent.
Recept

Chokladbolls-kladdkaka

Chokladbollskladdkaka med rostade havregryn, kokosflakes och vispad vaniljgrädde.
Recept

BBQ-burgare

Servera vegetariska burgare med Anamma® Formbar Vegofärs.
Recept

Färsfyllda paprikor och tomatbuljong

Vegetariska paprikor fyllda med Anamma Formbar Vegofärs. Servera med blandad sallad.
Recept

Ugnsbakad färslimpa med lingon, ättiksgurka och brunsås

Vegetarisk variant av den klassiska färslimpan med Anamma® Formbar Vegofärs.
Recept

Marinerad svamp

Det här är en enkel marinad som passar till all möjlig sorts svamp.
Recept

Ojingeo bokkeum – koreansk bläckfiskpanna

Den här rätten åt jag på en enkel sylta Seoul där den funnits på menyn i många år. Styrka, koktid och konsistens varierar från ställe till ställe, men den är alltid stark och värmande i smaken, samt spänstig i konsistensen. Det är min egen variant med fänkål istället för svamp.
Recept

Stekt tofu med ssamjangmajonnäs på salladsblad

Den stekta tofun blir så god med en krämig majonnäs med smak av chili och jäst bönpasta.
Recept

Yukgaejang – koreanskt långkok

Det här är en maffig och mör koreansk nötköttsgryta. Först långkokar man köttet (utan salt). Sedan vänder man ner grönsaker samt en het såsblandning. I Korea innehåller den bladväxten bräken, som är svår få ta på här. Den har jag därför bytt mot spenat.
Recept

Kimchi

Baechu kimchi, som görs på salladskål, är den absolut mest vanliga sortens kimchi. Proportionerna av vitlök, ingefära och chili kan variera. Koreanska chili flakes och chilipasta finns i många vanliga matbutiker. Fermenterade räkor finns i en del asiatiska butiker.
Recept

Vattenkimchi – nabak kimchi

Vattenkimchi, eller vattnig kimchi, är så friskt och törstsläckande. Den syras och serveras i saltlake och den finns i många skepnader. Den är vanlig vid koreanska frukostbord, men äts även på kvällarna.
Recept

Retrostek med klassiska svenska tillbehör

En skön retrokänsla i smakerna med svenska klassiska tillbehör som lingon, gurka och potatis. Kött med usprungsmärkning Från Sverige.
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader