Din order- & leveranskalender
Välj datum för inventering/prisberäkning

De går till final i Årets Kock

Event

Final Årets Kock

28-29 september är det dags för finalen av Årets Kock 2018. Martin & Servera är stolta sponsorer till tävlingen och kommer finnas på plats med monter under båda dagarna. Här hittar du bland annat besöksbiljetter till tävlingen.
Nu är det klart vilka åtta som går till final i Årets Kock 2018. Det avgjordes efter två dagar av deltävlingar där de 16 tävlande genomförde ett handlagsprov med laxfisken örret som råvara. De fick också laga en huvudrätt av en hemlig råvarukorg.

Klara för final i Årets Kock 2018

  • David Lundqvist, 116 poäng, Grand Hôtel Saltsjöbaden, Saltsjöbaden
  • Ludwig Tjörnemo, 116 poäng, Operakällaren, Stockholm
  • Martin Moses, 110 poäng, SK Mat & Människor, Göteborg
  • Peter J Skogström, 106 poäng, Mat & Vin Slottsparken, Malmö
  • Lars Niklasson, 98 poäng, Lilla Ego, Stockholm
  • Jonas Alvin, 94 poäng, Stångs magasin, Linköping
  • Anders Johnsson, 93 poäng, Rejmes Restaurang
  • Magnus Persson, 91 poäng, Stureplansgruppen

Siffran som redovisas är den samlade poängen som de tävlande fått i de fem delmomenten som genomförts under kvalets två dagar: teori, råvarukännedom, tävlingsrätt, handlagstest samt hemlig råvarukorg. Maxpoäng var 134.

 

Stort grattis till alla finalister!

Nyheter i årets final

Årets final skiljer sig mot tidigare år. Den är nu över två dagar och innehåller många fler delmoment samt att enbart fyra av åtta finalister går vidare till andra dagen.

Dag 1: åtta finalister visa sin kunskap inom råvaror, teori och ett förberett matlagningsmoment som meddelas två veckor före finalen. Fyra går vidare till andra dagen.

Dag 2: fyra finalister gör ett handlagstest och matlagningsmomentet är en hemlig råvarukorg.

 

Finalen äger rum den 28-29 september i Kungl. Tennishallen, Stockholm.

Biljetter för besökare inom branschen är gratis och beställs via följande sida: https://www.ticketmaster.se/event/509409?CL_ORIGIN=Web1

 

Observera att sista dag för att beställa gratisbiljetter är 25/9. Efter det kostar det 295:- för båda dagarna även för aktiva inom restaurangbranschen

Publicerad 2018-06-21
Läs mer

Vänta kvar, din sida laddas.

Loader